Τσικνοπέμπτη…μέρα χαράς, γλεντιού…τσικνίσματος!
Η Τσικνοπέμπτη στη χώρα μας είναι η μέρα όπου ξεκινούν επίσημα οι απόκριες. Είναι το προμήνυμα της σαρανταήμερης περιόδου νηστείας πριν γιορτάσουμε το Πάσχα. Εξάλλου 11 μέρες απομένουν πριν την Καθαρά Δευτέρα, όπου αρχίζει η Σαρακοστή. Η λέξη είναι σύνθετη: <<τσίκνα>>, δηλαδή η μυρωδιά του ψημένου κρέατος και Πέμπτη. Σε όλη την Ελλάδα αναβιώνουν τα έθιμα του ψησίματος, του ποτού και του χορού τη μέρα αυτή.
Κι εμείς στο σχολείο μας ντυθήκαμε αποκριάτικα, χορέψαμε και φάγαμε τα νόστιμα εδέσματα που μας ετοίμασαν οι γονείς μας.
Από την πλευρά μας, οι εκπαιδευτικοί, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αγαπητούς γονείς για την πλούσια προσφορά τους σε φαγητά και γλυκίσματα συμβάλλοντας ώστε να γίνει αυτή η μέρα αντάξια της ελληνικής παράδοσης, ξεχωριστή και όμορφη σε όλους μας!