Wellbeing Ambassadors – Μέρος 2

Τον Ιανουάριο οι μαθητές και οι μαθήτριες ανέλαβαν δράση και οργανώθηκαν για να βιώσουν την κοινωνική ευημερία “Social Wellbeing” με δράσεις που ταίριαζαν στα ενδιαφέροντα και την ηλικία τους μέσα αλλά και έξω από το σχολείο.

Μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες ήταν η ανάγνωση παραμυθιών σε μικρότερους συμμαθητές τους στο σχολείο

1αλλά και σε τετράποδους φίλους!

2 3

Αφιέρωσαν ποιοτικό χρόνο με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους και απόλαυσαν την συντροφιά τους!

5 6

4

Επίσης σκεφτήκαμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα πουλιά και άλλα ζώα που ζούνε μέσα στο κρύο και δεν έχουν ένα ζεστό περιβάλλον να τα φιλοξενήσει.

Τα παιδιά με μεγάλη ευαισθησία δημιούργησαν ταΐστρες για τα πουλάκια, τις γέμισαν με σπόρους και τις τοποθέτησαν στο πάρκο απέναντι από το σχολείο. Επίσης, έφτιαξαν μικρές φωλιές – σπιτάκια για αδέσποτα ζωάκια και τα τοποθέτησαν σε διάφορες γειτονίες του Ευόσμου.

7 8 9 10

Τον Φεβρουάριο, ασχοληθήκαμε με τη συναισθηματική ευημερία των παιδιών “Emotional Wellbeing” και δημιουργήσαμε κάρτες για να εκφράσουμε την αγάπη προς όλους τους φίλους μας.

11Πήραμε μέρος στην 1η διαδικτυακή συνάντηση με μαθητές και εκπαιδευτικούς του προγράμματος…

12

… και συνεχίσαμε τις δράσεις μας την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Μάθαμε για τους τρόπους που μπορούμε να μένουμε ασφαλείς όταν πλοηγούμαστε στο ίντερνετ αλλά και για τους καλούς τρόπους επικοινωνίας στο διαδίκτυο (Netiquette).

13

Ο Μάρτιος ήταν αφιερωμένος στη σωματική ευημερία (Physical Wellbeing) και για τον λόγο αυτό οι δραστηριότητές μας επικεντρώθηκαν σε σπορ και αθλητικές δραστηριότητες μέσα και έξω από το σχολείο.

14 15 16 17

Επίσης επικεντρωθήκαμε στην υγιεινή διατροφή και μαγειρέψαμε συνταγές από τις χώρες των συνεργατών μας.  Το Μένεμεν είναι μια συνταγή των Τούρκων συνεργατών μας που μοιάζει όμως τόσο πολύ με τη δική μας “στραπατσάδα”.  Τα παιδιά αμέσως την αναγνώρισαν και κατάλαβαν πόσο πολύ μοιάζουν οι κουζίνες των λαών της Μεσογείου.

19 18

Η συνταγή που δώσαμε εμείς ήταν η παραδοσιακή “Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης” την οποία μαγείρεψαν στην Ρουμανία οι συνεργάτες μας και την ευχαριστήθηκαν πολύ!

20Το πρόγραμμά μας έκλεισε με τη συγγραφή μιας συνεργατικής ιστορίας για το πώς μπορούμε να κάνουμε τα σχολεία μας μέρη ευημερίας και ευτυχίας!

Η δική μας συμμετοχή μπορείτε να δείτε  εδώ ώστε να διαβάσετε όλη την ιστορία μας!

21