ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Στις 12 Ιανουαρίου 2021 οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαδικτυακό σεμινάριο που αφορούσε την κλιματική αλλαγή.  Το σεμινάριο διοργανώθηκε μέσω του προγράμματος etwinning “Eco Twinners @ C.AMP.LIMATE” με γλώσσα διεξαγωγής τα αγγλικά!

Συνολικά παρακολούθησαν 87 εκπαιδευτικοί  από  7 διαφορετικές χώρες μαζί με τους μαθητές τους!

Η βασική ομιλήτρια ήταν η διακεκριμένη ερευνήτρια Dr. Bahar Ozay η οποία εργάζεται και δραστηριοποιείται στο Κέντρο Έρευνας για την Κλιματική Αλλαγή στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας .

Η Dr. Ozay παρουσίασε με πολύ απλό τρόπο στους μαθητές τους αναπτυξιακούς στόχους των Ηνωμένων Εθνών,  ένας από τους οποίους είναι και η αναστροφή της Κλιματικής Αλλαγής.

Εξήγησε με απλά λόγια:

  • πώς δημιουργήθηκε το φαινόμενο του θερμοκηπίου πάνω στον πλανήτη μας,

  • πώς καταλαβαίνουμε στην καθημερινότητά μας την αλλαγή στο κλίμα μας,
  • ποιες είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία μας,

  • και τέλος έδειξε στους μαθητές τι μπορούν οι ίδιοι τους να κάνουν για να βοηθήσουν τη Γη να παραμείνει ένας βιώσιμος πλανήτης.

Στο τέλος της ομιλίας, οι μαθητές μπόρεσαν να συνομιλήσουν με την ερευνήτρια, η οποία με απλά λόγια απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών.

Τους ενθάρρυνε να πάρουν θέση και να δράσουν άμεσα πριν να είναι πολύ αργά για τον πλανήτη μας!

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους τους μαθητές που τελικά  υποσχέθηκαν να βάλουν τα δυνατά τους για να σώσουν τη Γη από την κλιματική αλλαγή!