Kaleidoscope of English (Part 2)

Μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές μας, διαβάσαμε το δεύτερο βιβλίο του προγράμματός μας “The Colour Monster”. Μιλήσαμε για τις εναλλαγές των συναισθημάτων του βασικού ήρωα αλλά και για το πώς αισθανόμαστε εμείς οι ίδιοι σε διαφορετικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, με στόχο να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τι ακριβώς μας συμβαίνει.

k1Μάθαμε ότι συνδυάζονται τα χρώματα με τα συναισθήματα και ότι το κόκκινο συνήθως δείχνει θυμό ενώ το πράσινο γαλήνη και ηρεμία.

k2Συμμετείχαμε στη δημιουργία ενός συνεργατικού βιβλίου χρωμάτων και μας ανατέθηκε το πορτοκαλί! Μπορείτε να δείτε τη δημιουργία μας παρακάτω:

k3

Επίσης με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και του Suno.ai γράψαμε τους στίχους και τη μουσική ενός τραγουδιού για το πορτοκαλί χρώμα, το οποίο μπορείτε να ακούσετε να το τραγουδάμε μέσα στην ακόλουθη συλλογή τραγουδιών.

Το τρίτο βιβλίο που διαβάσαμε ήταν το “Red: A Crayon’s Story” με τον ήρωα του οποίου ταυτίστηκαν πολλοί μαθητές. Ζωγράφισαν τον εαυτό τους ως υπέρ-ήρωες και έψαξαν μέσα τους τα χαρακτηριστικά εκείνα της προσωπικότητάς τους που τους κάνουν ξεχωριστούς και διαφορετικούς.

k7 k4 k5 k6

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να θαυμάσετε τόσο τη δική μας δουλειά όσο και των συνεργατών μας!

Επιπλέον, γράψαμε ποιήματα σε μορφή ακροστιχίδας χρησιμοποιώντας το όνομά μας και συμπληρώνοντας με επίθετα που φανερώνουν τον χαρακτήρα μας και τη διάθεσή μας.  Η ποιητική μας συλλογή κυκλοφορεί στο Βook creator μαζι με τις συλλογές των συνεργατών μας.

k8k9

Το τελευταίο, αλλά εξίσου ωραίο βιβλίο, ήταν το Pink Monster Αρχικά διαβάσαμε  την ιστορία του Pink Monster  και ύστερα προσπαθήσαμε να καταλάβουμε πώς άραγε να αισθανόταν ο ήρωας του βιβλίου μας.  Δεν ήταν καθόλου ταιριαστός στο γκρι περιβάλλον που ζούσε και αντιλαμβανόταν τη ζωή πιο χαρούμενη, φωτεινή και σίγουρα γεμάτη χρώματα και αισιοδοξία. 

k10Στη συνέχεια φτιάξαμε ζωγραφιές με χρώματα που αντικατοπτρίζουν τον κόσμο μέσα από την οπτική γωνία των μαθητών.  Η φαντασία και η δημιουργικότητά τους είχε πολλά να δώσει πάνω στο χαρτί που τους δώσαμε!

k11 k12

Την ίδια χρονική περίοδο γιορτάσαμε μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες μας την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου παρουσιάζοντας τον αγαπημένο μας ήρωα  παιδικού βιβλίου. Ύστερα τον ζωγραφίσαμε και δημιουργήσαμε τη δική μας αφίσα εμπνεόμενοι από την επίσημη αφίσα για αυτήν την παγκόσμια ημέρα.

k14 k13

Τη συλλογή από τις αφίσες όλων των συνεργατών μας μπορείτε να τη δείτε εδώ

Με μεγάλη μας χαρά γνωρίσαμε τη συγγραφέα του βιβλίου Pink Monster Olga de Dios σε διαδικτυακή συνάντηση αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες του προγράμματος etwinning Kaleidoscope of English στο οποίο συμμετέχουμε από την αρχή της χρονιάς.  Με απλό τρόπο η συγγραφέας μίλησε στα παιδιά για το βιβλίο της και για το έργο της. Οι μαθητές είχαν χρόνο να της μιλήσουν και να τη ρωτήσουν για την πηγή έμπνευσής της και για τα μελλοντικά της σχέδια.

k15Το πρόγραμμά μας δεν θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο,  γιατί όλοι οι μαθητές μας έμαθαν και έφτιαξαν καλειδοσκόπια με απλά ανακυκλώσιμα υλικά και έπαιξαν με την αντανάκλαση του φωτός και με τα χρώματα!

k16