Kaleidoscope of English

1

Τι είναι το καλειδοσκόπιο και τι σχέση έχει με τα αγγλικά; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που κλήθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ να απαντήσουν το Σεπτέμβριο όταν ξεκίνησε το καινούριο Etwinning project ‘Kaleidoscope of English’, στο οποίο συμμετέχουν μαζί με μαθητές από την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Κροατία, την Πολωνία και την Τουρκία. Την επιμέλεια και την υλοποίηση του προγράμματος στο σχολείο μας την έχει η κα Βορεοπούλου Αγγελική, καθηγήτρια Αγγλικών.

‘Το Καλειδοσκόπιο των Αγγλικών’, που θα διαρκέσει μια ολόκληρη σχολική χρονιά, δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να διαβάσουν και να αναλύσουν στα αγγλικά λογοτεχνικά βιβλία με απώτερο στόχο όχι μόνο να βελτιώσουν το γλωσσικό τους επίπεδο,  αλλά και να αναπτύξουν τη φιλαναγνωσία, τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, την έκφραση των συναισθημάτων τους,  τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να αντιληφθούν ότι ανήκουν σε μια μεγαλύτερη ομάδα Ευρωπαϊκών σχολειών.

Τα βιβλία που θα διαβάσουμε και θα δουλέψουμε βιωματικά αλλά και ψηφιακά είναι:

2 3 4 5

Αρχικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας, παρουσίασαν με λεπτομέρειες το σχολείο αλλά και τον εαυτό τους και έπειτα  μελέτησαν τους κανόνες δεοντολογίας στο διαδίκτυο.

Συνεργατικά με τους υπόλοιπους εταίρους του προγράμματος δημιούργησαν τους κανόνες που θα ακολουθούν όλοι για να υπάρχει αρμονική συνεργασία. Μπορείτε να δείτε και εσείς το βιβλίο που εικονογραφήσαμε και δημιουργήσαμε για το θέμα:

«Our StoryJumper Netiquette book»

Τον Δεκέμβριο, διαβάσαμε το πρώτο μας βιβλίο “The day the crayons quit”

6

Και συμμετείχαμε στη δημιουργία του λεξικού θετικής διάθεσης ‘The ABCs of Positivity’ στο οποίο συμπεριλαμβάνονται ‘θετικά’ επίθετα στα αγγλικά!

7

Η χρονιά μας έληξε ανταλλάσσοντας διαδικτυακά ευχές και τραγουδώντας κάλαντα και μιλώντας για Χριστουγεννιάτικα έθιμα με τους συνεργάτες μας από την Ισπανία!

8