“Here we are: A project for living on planet Earth” (Part 2)

Τον Ιανουάριο γνωρίσαμε τον συγγραφέα του βιβλίου και μάθαμε για τα ενδιαφέροντά του, την προσωπικότητά του αλλά και ποια ακόμη βιβλία έχει γράψει.  Αποδείχτηκε ότι έχουμε διαβάσει και στα ελληνικά, βιβλία του Oliver Jeffers.

1 2

Στη συνέχεια,  ξαναδιαβάσαμε το βιβλίο, μελετήσαμε το λεξιλόγιό του μέσω ηλεκτρονικών flashcards  και έπειτα δημιουργήσαμε τα δικά μας μίνι λεξικά!  Ήταν μια διασκεδαστική και πολύ δημιουργική διαδικασία γιατί μάθαμε καινούριες λέξεις με έναν διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο !

3 4 5Τον Φεβρουάριο,  φτιάξαμε από παλιές πλαστικές μπουκάλες νερού ‘Τα Πράσινα  Βάζα ‘ μέσα στα οποία γράφαμε σε χαρτί και ρίχναμε  τις καλές πράξεις που κάναμε για  την προστασία του πλανήτη μας. Απλές πράξεις,  όπως να κλείνουμε τα φώτα όταν βγαίνουμε από την τάξη ή να ανακυκλώνουμε τα παλιά μας τετράδια και βιβλία κ.ά.6 7

Τον Μάρτιο εξερευνήσαμε το  διάστημα μέσω  της επαυξημένη πραγματικότητας! Αφού είδαμε από κοντά μέσα στην τάξη μας τους πλανήτες, χρησιμοποιώντας τα καινούρια τάμπλετ του σχολείου μας,  διαβάσαμε και συλλέξαμε  στα αγγλικά όσες πληροφορίες  χρειαζόμασταν για να τις μεταφέρουμε στο ψηφιακό βιβλίο που κάναμε με την ομάδα του Etwinning.  Η κάθε τάξη ανέλαβε να παρουσιάσει έναν πλανήτη και έπειτα να γράψει το όνομα του στις γλώσσες των συμμετεχόντων μελών του προγράμματος, δηλαδή Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά και Τούρκικα.  Το βιβλίο μας μπορείτε  να το διαβάσετε εδώ!

9 10

Τον ίδιο μήνα μελετήσαμε τα επτά φυσικά θαύματα του πλανήτη μας .  Είδαμε βίντεο στα αγγλικά, διαβάσαμε χρήσιμες πληροφορίες και τελικά αποτυπώσαμε όλα όσα μάθαμε σε ψηφιακές αφίσες  και όμορφες ζωγραφιές τις οποίες παρουσιάσαμε σε βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ!

10 11

Συλλέξαμε τη δουλειά όλων των συνεργατών μας σε ένα διαδραστικό, ψηφιακό χάρτη για να τη θαυμάσετε αλλά και για να ενημερωθείτε και εσείς! Μπορείτε να βρείτε το χάρτη μας εδώ! Τον Απρίλιο γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου και εμπνευστήκαμε από  το ποίημα του Β. Ηλιόπουλου αφιερωμένο σε αυτήν την ημέρα.  Αφού μιλήσαμε για τα δικά μας αγαπημένα βιβλία στα ελληνικά και στα αγγλικά γράψαμε ένα συνεργατικό ποίημα και  φτιάξαμε όμορφες δημιουργίες για να το πλαισιώσουν.Το συνεργατικό μας ποίημα μπορείτε να το διαβάστε εδώ

12 13 14 15

Τον Μάιο ασχοληθήκαμε με την ποικιλία και τα χαρακτηριστικά των ζώων στον πλανήτη μας.  Αφού επιλέξαμε το ζώο που θα θέλαμε να μελετήσουμε διαβάσαμε πληροφορίες και είδαμε βίντεο στα αγγλικά.  Στη συνέχεια δημιουργήσαμε ψηφιακές αφίσες με πληροφορίες  για αυτά τα ζώα και τα παρουσιάσαμε σε ένα ψηφιακό τοίχο που μπορείτε να δείτε εδώ.

16 17 18 19

Το πρότζεκτ έκλεισε με τη συγγραφή ενός παραμυθιού με ζώα.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες επέλεξαν ένα ζώο και με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας το έκαναν να μοιάζει σαν να βρίσκεται στο σχολείο μας!  Έτσι μας επισκέφτηκε ένας ελέφαντας που του άρεσε η ζωγραφική και το μπάσκετ.

0 01 02 04

…αλλά και ένας παιχνιδιάρης λαγός που ήθελε να εξερευνήσει το σχολείο και να μπει σε όλες τις αίθουσες !!!

05 06

Αυτές τις ιστορίες αλλά και ακόμη περισσότερες  μπορείτε να τις διαβάσετε στην ενιαία συλλογή ιστοριών ενός  βιβλίου  Etwinning programme που συμμετέχουμε εδώ.

Το Etwinning programme  “Here we are: A project on loving on planet Earth” βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Oliver Jeffers μας έμαθε πολλά πράγματα για τον πλανήτη μας και για τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους και τα ζώα.  Μας έφερε πιο κοντά σε μαθητές που είναι χιλιόμετρα μακριά με τους οποίους όμως μοιραστήκαμε ιδέες και συναισθήματα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ευχόμαστε να συνεχίσουμε και του χρόνου με την ίδια δυναμική ομάδα σε νέα πρότζεκτ! 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν με ζήλο και κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα και όλες τις δραστηριότητες!