Η σκυτάλη δόθηκε στην αγάπη!
Μια αξία για την οποία τα παιδιά είχαν πολλά να πουν και να δείξουν.
Διαβάσαμε την περίφημη ιστορία ” Το δέντρο που έδινε “ «The Giving Tree» του Shel Silverstein, μεταφρασμένη στα ελληνικά.
Η άνευ όρων αγάπη και η σημασία του να δίνεις αγάπη και να είσαι γενναιόδωρος/η είναι το ξεκάθαρο νόημά της.
Τα παιδιά έφτιαξαν ένα δέντρο από μήλα – καρδιές και «έκοψαν» τα μήλα αφιερώνοντάς τα σε ένα πρόσωπο για το οποίο νιώθουν και παίρνουν την “άνευ όρων” αγάπη.
Το βιβλίο της Μαρίας Κουτσανοπούλου “Τα χέρια δε χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε” σε θεατρική απόδοση παρουσιάστηκε στην τάξη μας από την παιδική σκηνή των Twimagination’s και σε συνδυασμό με το θέμα της Αγάπης έδωσε στα παιδιά σπουδαία ερεθίσματα.
Ένα δέντρο με κλαδιά τα πολύχρωμα χέρια των παιδιών, εμπνευσμένα από το βιβλίο στόλισε την τάξη μας και στις ρίζες του φύτρωσαν καρδιές με τη λέξη αγάπη στις γλώσσες των εταίρων μας από το πρόγραμμα. Δείτε τις λέξεις/γλώσσες στον πίνακα εδώ
Το φύλλο εργασίας: Αγαπώ…. έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να βρουν τις λέξεις, βοηθούμενα και από τις αντίστοιχες εικόνες και να γράψουν τα πρόσωπα της οικογένειας που αγαπούν.
Η αναφορά μας στην αξία της αγάπης έκλεισε με την αγάπη στους/στις φίλους/φίλες. Κάθε παιδί έφερε ένα απλό μολύβι στην τάξη και οργανώσαμε μια ανταλλαγή δώρων, στην οποία πήραμε μέρος και οι εκπαιδευτικοί. Πήραμε και δώσαμε ένα μολύβι με το μήνυμα:
“Ένα μικρό δώρο από ένα φίλο, όπως αυτό το «μαγικό μολύβι» που θα κρατήσεις για να γράψεις σε αυτό το βιβλιαράκι της αγάπης όσα είπαν τα παιδιά για την ΑΓΑΠΗ!”









