148ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

«Δώσε στο παιδί ρίζες για να κρατηθεί και φτερά για να πετάξει»

cropped 133o 244 of 3151

Εγγραφές Μαθητών/τριών στο Νηπιαγωγείο για το Σχολικό Έτος 2026-2027

 

Ανακοίνωση για εγγραφές για το σχολικό έτος 2026-2027 και blog

 

Enrolments for the school year 2026-2027

Κοπή Πίτας 2026

Υποδεχτήκαμε τη νέα χρονιά με την κοπή της βασιλόπιτας στο Νηπιαγωγείο μας!

MP BASIL

“The Colour Monster”

Στις 14 Ιανουαρίου

«Στην ώρα των Αγγλικών, αφού διαβάσαμε το βιβλίο “The Colour Monster”, τα παιδιά εξερεύνησαν τα χρώματα και τα συναισθήματά τους μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες. Ζωγράφισαν, έπαιξαν και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους, μαθαίνοντας να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν όσα νιώθουν κάθε στιγμή.»

MPLOK AGGLIKA

Ταξιδεύοντας με την Τραβιάτα

Στις 13 Ιανουάριου

«Η ομάδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επισκέφθηκε το σχολείο μας και μας παρουσίασε την παράσταση “Ταξιδεύοντας με την Τραβιάτα”. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενθουσιασμό αυτό το μουσικό ταξίδι και γνώρισαν τον κόσμο της όπερας μέσα από τραγούδι και θέατρο.»

 

MPLOK LYRIKH 2MPLOK LYRIKH

Δράση Προσφοράς και Αλληλεγγύης

Στο πλαίσιο της καλλιέργειας της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης, τα παιδιά συμμετέχουν σε δράση προσφοράς, στέλνοντας δώρα στο Νοσοκομείο Παίδων -“Αγία Σοφία”, για παιδιά που το έχουν ανάγκη. Μέσα από αυτή τη δράση, τα παιδιά μαθαίνουν να μοιράζονται, να νοιάζονται και να προσφέρουν χαρά σε άλλα παιδιά.

MP DORA MP DORO 3 MP DORA 2MP DORA 1

(Δράση Ενεργού Πολίτη,

Τίτλος: “Ευχές και Δώρα από Καρδιάς”)

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

MPLOK GIORTH 4 MPLOK GIORTHMPLOK GIORTH 3

«Στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης γιορτής, παιδιά και γονείς συμμετείχαν σε δημιουργικά εργαστήρια γεμάτα φαντασία και συνεργασία. Μεταμορφώθηκαν σε μικρά ξωτικά και, μέσα από μια συμβολική διαδρομή, μετέφεραν τα χριστουγεννιάτικα δώρα, βιώνοντας τη χαρά της ομαδικής προσπάθειας. Έγραψαν τις ευχές τους για το ευχόδεντρο, εκφράζοντας συναισθήματα και σκέψεις, ενώ παράλληλα ανακάλυψαν μοναδικούς “θησαυρούς” μέσα από αισθητηριακά κουτιά, ενεργοποιώντας τις αισθήσεις και την περιέργειά τους. Η δράση ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της ενεργής συμμετοχής της οικογένειας στη σχολική ζωή.»

MPLOK GIORTH 2MPLOK GIORTH 5

Χριστουγεννιάτικες Kατασκευές

Χριστουγεννιάτικες κατασκευέςMPLOK KATAS 1

Στην τάξη μας δημιουργήσαμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Τα παιδιά χρησιμοποίησαν διάφορα υλικά, έκοψαν, κόλλησαν και ζωγράφισαν, εκφράζοντας τη φαντασία και τη χαρά τους για τα Χριστούγεννα. Οι κατασκευές μας γέμισαν την τάξη με χρώματα, χαμόγελα και γιορτινή διάθεση.

     Καλά Χριστούγεννα!

MPLOK KATAS 3MPLOK KATAS     MPLOK KATAS 4

Θεατρική Παράσταση- Θεατρική Ομάδα Κοπέρνικος

MPLOK PARASTASHΣτις 24 Νοεμβρίου 

«Τα παιδιά παρακολούθησαν στο χώρο του σχολείου, με χαρά ,τη θεατρική παράσταση “Σβήσε το φως” από την ομάδα Κοπέρνικος και γνώρισαν μια ιστορία που τους έδειξε πως, όταν κοιτάξουμε τους φόβους μας από κοντά, δεν είναι τελικά τόσο τρομακτικοί.» 🌟🎭

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Νηπιαγωγείου 2025-2026

Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας (Ε.Κ.Λ.) είναι το βασικό κείμενο που καθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου. Περιγράφει τους κανόνες, τις διαδικασίες, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όλων των μελών της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών και γονέων/κηδεμόνων), με στόχο την ομαλή, ασφαλή και δημιουργική σχολική ζωή. Βασίζεται στην ισχύουσα εκπαιδευτική νομοθεσία και στις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές, ενώ προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σχολείου. Ο Ε.Κ.Λ. συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός κλίματος σεβασμού, συνεργασίας, αποδοχής της διαφορετικότητας και υποστηρίζει την εκπαιδευτική και παιδαγωγική αποστολή του σχολείου.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2025-2026

28η Οκτωβρίου

«Τα παιδιά τραγουδούν για την ειρήνη και τη χαρά στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.»

MPLOK 28h

 

Σελίδα 1 από 15

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση