3.3 Στοχευμένες δράσεις

ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Καθημερινά τροφοδοτούμαστε με υλικό και τοποθετούμε στους χρωματιστούς κάδους ,ορίζουμε υπεύθυνους να ελέγχουν τους κάδους άν έχουν γεμίσει, κάνουμε συγκρίσεις ποιος κάδος είναι ο ποιο πολύ γεμισμένος.

Καλούμε τους υπεύθυνους να ζυγίσουν όλα τα είδη ανακύκλωσης.

Ανάμεσα στο υλικό προς ανακύκλωση υπάρχουν συσκευασίες  οι  οποίες θα μας δώσουν ιδέες για  νέες δημιουργίες στα εικαστικά  για την ”Ζωή από την αρχή”.

Κάνουμε σύγκριση της ανακύκλωσης στους χρωματιστούς κάδους με την κομποστοποίηση.

Βοηθούμε όσο μπορούμε την Φύση.

20260213 111635

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Γνωριζόμαστε, παίζουμε παιχνίδια και κάνουμε ομαδικές κατασκευές που συμβάλλουν στην συναισθηματική ενδυνάμωση της ομάδας,

αποφασίζουμε του κανόνες της τάξης μας.

Οι κανόνες μας

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς μιλήσαμε στην τάξη για τους κανόνες καλής συμπεριφοράς. Συζητήσαμε για όσα μας κάνουν χαρούμενους και όσα μας στεναχωρούν και εκφράσαμε τις ιδέες μας σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε για να περνάμε καλά στο σχολείο (κάνουμε ησυχία,ακούμε με προσοχή τους συμμαθητές και τη δασκάλα μας,μαζεύουμε τα πράγματά μας,λέμε πάντα την αλήθεια κλπ). Στο τέλος,το κάθε παιδί επέλεξε έναν από τους κανόνες που ειπώθηκαν στην ολομέλεια, τον ζωγράφισε και δημιουργήσαμε όλοι μαζί το σπίτι με τους κανόνες της τάξης μας, έτσι ώστε να το συμβουλευόμαστε όποτε χρειαστεί.

IMG 20240916 160757 IMG 20240916 161436

 

Συναισθηματική ενδυνάμωση ομάδας

Συνεργαζόμαστε στο παιχνίδι, στην ζωγραφική και στις κατασκευές.

Φτιάχνουμε το παζλ της τάξης μας

IMG 20250212 123532 IMG 20251015 114131