ΒΙΒΛΙΟΦΩΛΙΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης που υλοποιεί η σχολική μας μονάδα με τίτλο “Τα βιβλία μας ταξιδεύουν” πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν δράσεις οι οποίες προωθούν τη φιλαναγνωσία.

Μία από αυτές είναι και η “βιβλιοφωλιά” την οποία κατασκευάσαμε και τοποθετήσαμε έξω από τα κάγκελα του Νηπιαγωγείου μας.

Εκεί μέσα

 » Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ: STEM/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

4. ΘΕΜΑΤΙΚΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

  ΥΠΟΘΕΜΑΤΙΚΗ: STEM/Eκπαιδευτική Ρομποτική 

ΤΙΤΛΟΣ: ΜΙΚΡΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλλιέργειας δεξιοτήτων συνδέεται με το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου, γιατί υλοποιούνται κοινοί στόχοι και επιδιώξεις στις μαθησιακές περιοχές των Φυσικών επιστημών, όταν

 » Διαβάστε περισσότερα

Φροντίζουμε για το κομπόστ.

 

Επισκεπτόμαστε σχεδόν καθημερινά τον κήπο μας και γυρίζουμε  τους κάδους της κομποστοποίησης τρεις φορές ώστε να ανακατεύεται καλά το υλικό. Αυτό μας είχε πεί ο κος Νίκος που ήρθε στο σχολείο μας και μας έμαθε την κομποστοποίηση .Να γυρίζουμεε συνέχεια τους κάδους μας .

Όταν

 » Διαβάστε περισσότερα

Φυτέψαμε Ντοματίνια και αγγουράκια.

  Αυτή την φορά φυτέψαμε ντοματίνια και αγγουράκια και περιμένουμε να γευτούμε την καλοκαιρινή σαλάτα.

 Αφού σκάψαμε και ετοιμάσαμε το χώμα στον κήπο μας ,ανοίξαμε λακουβίτσες  και τοποθετήσαμε μέσα μικρά φυτά-ντοματίνια και αγγουράκια.

Θα συνεχίσουμε και με άλλα φυτέματα .

 » Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης “Τα βιβλία ταξιδεύουν”  για την προώθηση της φιλαναγνωσίας, καλέσαμε στο σχολείο μας την γιαγιά Σωτηρία (γιαγιά μαθήτριας) η οποία διάβασε στα παιδιά παραμύθι κάτω από τη σκιά των δέντρων και των σκιάστρων της αυλής μας. Όλοι απολαύσαμε την δράση, συζητήσαμε με βάση το παραμύθι, της τραγουδήσαμε, την κεράσαμε γλυκό και

 » Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.

Ανακοίνωση

Λήψη αρχείου

 

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με συνεργασία του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέων του Νηπιαγωγείου μας.

Ευχαριστούμε το μέλος του συλλόγου γονέων Κα Τζουανοπούλου Πολυξένη η οποία συνεργάστηκε με την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

 » Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ 5ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης ”Τα βιβλία ταξιδεύουν ‘‘, για την προώθηση της φιλαναγνωσίας ,τα δύο τμήματα του σχολείου μας συμμετείχαν στον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης  “Η ζωή στο σχολείο” στον οποίο συμμετείχαν 16.000 μαθητές από 250 σχολεία της Ελλάδας .

5os MARATHONIOS ANAGNOSHS nhp 2023 Banner 750x350 » Διαβάστε περισσότερα