Επαναλειτουργία σχολείων δια ζώσης από Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 07-01-2022

covidTable

Ποιοί μαθητές θα κάνουν self-test ;

Όλοι οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι (τα self-test είναι Δωρεάν) .

 

 

Πόσα self-test θα κάνουν τα παιδιά;

Την πρώτη εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα κάνουν 3 self-test. Από τις 17 Ιανουαρίου θα κάνουν 2 self-test όπως και πριν.

 

Ποιοί εκπαιδευτικοί θα κάνουν self-test;

Oι εμβολιασμένοι και νοσήσαντες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν και οι ίδιοι self-test 3 φορές την πρώτη εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου και από τις 17 Ιανουαρίου 2 self-test την εβδομάδα (τα self-test είναι Δωρεάν)

 

Άλλαξε κάτι για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς;

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ , όλα με δική τους επιβάρυνση. Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα το ραπιντ τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/1). Από την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής εκάστης εβδομάδας

 

 

Πότε θα μπορούν να προμηθευτούν τα self-test οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ;

Από Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, έως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου θα μπορούν οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι και νοσήσαντες εκπαιδευτικοί, να προμηθεύονται πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία

 

Όταν τα σχολεία επαναλειτουργήσουν δια ζώσης από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022:

 

  1. οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν μόνο για την πρώτη εβδομάδα 3 σελφ τεστ: Κυριακή-Τρίτη-Πέμπτη (ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ). Τα σελφ τεστ θα διατεθούν δωρεάν στα φαρμακεία αυτήν την εβδομάδα. Τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα κάνουν τα 2 σελφ τεστ που ήδη προβλέπονται.

 

  1. Σε περίπτωση κρούσματος σε τμήμα, όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, στο τμήμα του νοσήσαντος μαθητή θα υποβάλλονται σε test. Δηλαδή όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες και συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα. Η διάρκεια καραντίνας θα είναι 5 ημέρες.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς: Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Οι εμβολιασμένοι και νασήσαντες εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

 

  1. Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία σελφ τεστ πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους και νοσήσαντες εκπαιδευτικούς. Το μέτρο αυτό στοχεύει στον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων, δεδομένης της μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης του ιού και σε εμβολιασμένους, και δεδομένηςτης εμβολιαστικής κάλυψης της μαθητικής κοινότητας.

 

Και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί καταχωρούν το αποτέλεσμα του self test στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.

 

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος ακολουθείται η γνωστή διαδικασία (επιβεβαίωση με rapid test κτλ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση