ΕΚΔΡΟΜΗ Β’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ‘’ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ’’

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Εκδρομές | , στις 13-02-2019

Λίγο πριν τις γιορτές και θέλοντας να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων, τα παιδιά της Β΄τάξης μαζί με  τις  δασκάλες τους,  την κ. Παπαδάκη και την κ. Λιμπανοβνού  και τους γονείς τους, επισκέφθηκαν  τον ‘’Μύλο των Ξωτικών’’ στα Τρίκαλα, όπου  ξεναγήθηκαν  στους  χώρους του παλιού αλευρόμυλου, είδαν  έκθεση με υπέροχο φωτογραφικό υλικό, παρακολούθησαν  βίντεο σχετικό με την ιστορία του μύλου, περπάτησαν  στον στολισμένο χώρο και διασκέδασαν  μέχρι την ώρα της επιστροφής!!!

 

μπορείτε να δείτε παρακάτω το φωτογραφικό υλικό από αυτή την εκδρομή

Εκπαιδευτική Εκδρομή Β’ Τάξης

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Εκδρομές | , στις 26-01-2019

Νοέμβριος… μήνας για την ελιά και το λιομάζωμα…

Έχοντας οργανώσει και υλοποιήσει πρόγραμμα για την ελιά,  οι μαθητές/τριες  και οι δασκάλες της Β΄ τάξης (κ. Λιμπανοβνού,  κ. Παπαδάκη)  αποφασίσαμε να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη!

Έτσι λοιπόν ταξιδέψαμε μέχρι την Ελάτεια του Ν. Λάρισας. Εκεί  είχαμε την ευκαιρία  να επισκεφθούμε έναν υπέροχο πολυχώρο  όπου τα παιδιά ξεναγήθηκαν νοερά σ’ άλλες εποχές, γεύτηκαν διάφορες ποικιλίες ελιάς και το μοναδικής ποιότητας ελληνικό λάδι πάνω σε ζυμωτό ψωμί. Επίσης παρακολούθησαν σχετικά βίντεο, έθεσαν ερωτήματα, πήραν απαντήσεις… Ξεναγήθηκαν  στο Λαογραφικό Μουσείο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο και τέλος πήγαν  στον ελαιώνα, όπου σαν μικροί εργάτες,  ‘βίωσαν’ όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για το μάζεμα της ελιάς!

Η εμπειρία;  Αξέχαστη!!!

μπορείτε να δείτε παρακάτω το φωτογραφικό υλικό από την εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη

Εκδήλωση για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου – 17 Νοεμβρίου 2018

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Σχολικές εορτές | , στις 17-11-2018

Οι δάσκαλοι και μαθητές των τμημάτων Ε1, Ε2 και Ε3 του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης διοργάνωσαν τη γιορτή για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου που πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας. Παρουσιάστηκαν, με μονόπρακτα, σκετς και τραγούδια, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη εξέγερση του Πολυτεχνείου. Γονείς και μαθητές του σχολείου μας, που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση, προβληματίστηκαν με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν. Πολλά συγχαρητήρια και στους δασκάλους των τμημάτων Ε1, Ε2 και Ε3 κ. Μπρέστα Βαρβάρα, κ. Σμιλίδη Τραϊνό και κ. Τσιρογιάννη Διονύση για την καθοδήγηση των μαθητών τους.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη σχολική γιορτή της επετείου του Πολυτεχνείου

Σχολική Γιορτή 28ης Οκτωβρίου σχ. έτους 2018-19

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Σχολικές εορτές | , στις 27-10-2018

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, για ακόμη μια χρονιά, η σχολική εορτή του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Οι μαθητές των τμημάτων Δ1 και Δ2, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, παρουσίασαν μια καταπληκτική εκδήλωση με τραγούδια και μονολόγους. Γονείς, συγγενείς και μαθητές του σχολείου απόλαυσαν τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το αποτέλεσμα ήταν άρτιο αισθητικά. Μπράβο παιδιά! Ένα μεγάλο μπράβο και στους δασκάλους των τμημάτων της Τετάρτης τάξης Ρεμπή Παναγιώτας και Μαυρίδη Χάρη που, υπό την καθοδήγησή τους, τα παιδιά ανταπεξήλθαν στις απαιτήσεις της γιορτής.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη σχολική γιορτή της επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Αγιασμός – έναρξη σχολικού έτους 2018-19

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 12-09-2018

Για ακόμη μια χρονιά και με τον αγιασμό ξεκινάμε τη σχολική μας χρονιά! Γονείς και συγγενείς μαζί με τα παιδιά πλημμύρισαν την αυλή του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς! Ο πάτερ Σωκράτης μαζί με τον πάτερ Γεώργιο ευλόγησε με τον αγιασμό τους παραβρισκόμενους και με τη βοήθεια του Θεού να έχουμε μια καλή χρονιά! Μας τίμησε με την παρουσία του και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Ίτσιος Γεώργιος. Ο Διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου ευχόμαστε μια υγιή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Αγιασμός Σχολικού έτους 2018-2019

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Διάφορα | , στις 06-09-2018

Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες,
αγαπητοί γονείς,

ο Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:30.

Η Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό, σας εύχεται, καλή σχολική χρονιά, με υγεία, ευτυχία και πρόοδο.

Γιορτή Αποφοίτησης σχ. έτος 2017-18

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Άρθρα μαθητών | , στις 16-06-2018

Τέλος και για τη σχολική χρονιά 2017-18! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αποχαιρετίσαμε τα δύο τμήματα της ΣΤ τάξης που αναχωρούν για το Γυμνάσιο…

Μέσα σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η φετινή γιορτή αποφοίτησης στην αυλή του σχολείου μας το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018. Από νωρίς είχαν στηθεί τραπέζια και καρέκλες για να υποδεχτούν τους καλεσμένους μας, ενώ μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων είχε αναλάβει το ψήσιμο και τη διαχείριση της γιορτής.

Η γιορτή ξεκίνησε με έναν χαιρετισμό από το Διευθυντή του σχολείου κ. Παπαθανασίου. Στη συνέχεια οι μαθητές του Νηπιαγωγείου με τις δασκάλες τους, μας παρουσίασαν τα τραγούδια που είχαν ετοιμάσει με τα παιδιά, ενώ το τμήμα Γ1 παρουσίασε το θεατρικό έργο ‘Πλούτος᾿. Η γιορτή συνεχίστηκε με χορούς και παιχνίδια από όλους τους μαθητές του σχολείου που οργάνωσαν οι γυμναστές του σχολείου μας κ. Γεργωλά Όλγα και κ. Παρθενίδης Φώτης.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι μαθητές των ΣΤ1 και ΣΤ2 με τους δασκάλους τους κ. Τσιρογιάννη Διονύση και κ. Παπαντωνίου Ευανθία αποχαιρέτισαν τους υπόλοιπους μαθητές και τους δασκάλους του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης με ένα όμορφο τραγούδι!

Η συνέχεια ανήκε στο συγκρότημα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Δυστυχώς η γιορτή τελείωσε νωρίτερα του αναμενόμενου και άδοξα με την μπόρα που ξεκίνησε!

Δίνουμε ραντεβού για του χρόνου!

Ανεβαίνοντας το πρώτο το σκαλί

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Δραστηριότητες | , στις 16-06-2018

Ανεβαίνοντας το πρώτο το σκαλί
δεν κάναμε μόνο μαθηματικά και γραμματική…
Παίξαμε, κόψαμε και βάψαμε,
με την ψυχή μας διασκεδάσαμε!!!

 

Έτσι τώρα στο τέλος της χρονιάς
σας παρουσιάζουμε μερικά απ’ όσα κάναμε
και ευχόμαστε σε όλους σας
‘’Καλό καλοκαίρι’’ από καρδιάς !!!

 

Οι μαθητές της Α΄ τάξης σχ. Έτους 2017-18

 

Έναρξη σχολικής χρονιάς

Χριστούγεννα

Απόκριες

Εκδρομή στο μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Θεατρικές Παραστάσεις

Kαλωσορίσαμε τον Μάρτη και τον Μάη

Πάσχα

Εκπαιδευτικές Δράσεις πρώτο μέρος

Εκπαιδευτικές Δράσεις δεύτερο μέρος

Γιορτή της μητέρας

Αθλητικές δραστηριότητες κολύμβησης 2017-18

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Άρθρα μαθητών | , στις 09-06-2018

Οι μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ2 του σχολείου μας, συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες κολύμβησης κατά το 2ο τρίμηνο της φετινής σχολικής χρονιάς. Οι γυμναστές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κ. Όλγα Γεργωλά και κ. Φώτης Παρθενίδης συνόδευαν και καθοδηγούσαν τους μικρούς μαθητές στα μυστικά της κολύμβησης. Κατενθουσιασμένοι οι μαθητές δεν κατάλαβαν πότε πέρασαν οι 10 εβδομάδες μαθημάτων κολύμβησης και στενοχωρήθηκαν που δεν ήταν περισσότερες!

Απονομή επαίνων σχολικών αγώνων

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Άρθρα μαθητών | , στις 09-06-2018

Οι μαθητές του σχολείου μας διακρίθηκαν στους φετινούς σχολικούς αγώνες (στίβο, μπάσκετ κ.α.) και γι’αυτό αποφασίσαμε να τους απονείμουμε τους επαίνους τους! Σε μια σεμνή τελετή, κάτω από τη σκιά της τεράστιας καρυδιάς του 13ου Δημοτικού σχολείου, και με τα ‘όλε’ των συμμαθητών τους, οι γυμναστές κ. Φώτης Παρθενίδης – κ. Όλγα Γεργωλά μαζί με τον διευθυντή μας κ. Βασίλη Παπαθανασίου έδωσαν τους επαίνους στους πανευτυχείς μαθητές 🙂