6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Αθλητικές | , στις 28-09-2019

Για ακόμη μια χρονιά διοργανώθηκε στο σχολείο μας με επιτυχία η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με φετινό σύνθημα «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ – ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ». Για πρώτη φορά, η Πανελλήνια ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού γιορτάστηκε, ταυτόχρονα, με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019, και οι βασικοί στόχοι της ημέρας του σχολικού αθλητισμού είναι δυο:

-Να ενισχύσουμε τον υγιεινό τρόπο ζωής, εν γένει, την άσκηση, τη σωστή διατροφή

-Να τονισθούν οι αξίες που ενσαρκώνει ο αθλητισμός: Ευγενής άμιλλα, υγιής ανταγωνισμός, η προσπάθεια του να γίνεσαι κάθε μέρα ο ίδιος καλύτερος, να ξεπερνάς τον ίδιο σου τον εαυτό.

 

Οι μαθητές όλων των τμημάτων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης συμμετείχαν με πολύ κέφι και ενέργεια στις αθλητικές δραστηριότητες που σχεδίασαν ειδικά για αυτή την ημέρα οι γυμναστές του σχολείου μας κ. Γεργωλά Όλγα και κ. Παρθενίδης Φώτης.

 

Ο μαθητές επίσης ενημερώθηκαν, μέσα από βίντεο που προβλήθηκαν στις τάξεις τους, για τα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός. Τέλος, σε κάθε τμήμα, οι δάσκαλοι ετοιμάσανε μαζί με τους μαθητές διάφορες συνθέσεις για την ημέρα σχολικού αθλητισμού.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από αυτή την αθλητική εκδήλωση.

Η τσάντα στο σχολείο – Σχ. έτος 2019-20

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 19-09-2019

Αγαπητοί γονείς,

στα πλαίσια του προγράμματος ‘Η τσάντα στο σχολείο’ η σχολική τσάντα των μαθητών μας θα παραμένει στο Σχολείο για το Σαββατοκύριακο τις παρακάτω ημερομηνίες:

20.9.2019,  27.9.2019, 11.10.2019, 18.10.2019, 1.11.2019, 22.11.2019, 6.12.2019, 13.12.2019, 10.1.2020, 24.1.2020,  7.2.2020, 21.2.2020, 6.3.2020, 20.3.2020, 3.4.2020, 8.5.2020, 22.5.2020, 5.6.2020

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγιασμός – έναρξη σχολικού έτους 2019-20

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Διάφορα | , στις 11-09-2019

Για ακόμη μια χρονιά και με τον αγιασμό ξεκινάμε τη σχολική μας χρονιά! Γονείς και συγγενείς, μαζί με τα παιδιά, πλημμύρισαν την αυλή του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς! Ο πάτερ Σωκράτης με τον πάτερ Γεώργιο ευλόγησε με τον αγιασμό τους παραβρισκόμενους και με τη βοήθεια του Θεού να έχουμε μια καλή χρονιά! Ο Διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου ευχόμαστε μια υγιή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Αγιασμός Σχολικού έτους 2019-2020

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 06-09-2019

Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες,
αγαπητοί γονείς,

ο Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 9:30.

Η Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό, σας εύχεται, καλή σχολική χρονιά, με υγεία, ευτυχία και πρόοδο.

Γιορτή Αποφοίτησης σχ. έτος 2018-19

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Σχολικές εορτές | , στις 26-06-2019

Τέλος και για τη σχολική χρονιά 2018-19! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αποχαιρετίσαμε τα δύο τμήματα της ΣΤ’ τάξης που αναχωρούν για το Γυμνάσιο…

 

Μέσα σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η φετινή γιορτή αποφοίτησης στην αυλή του σχολείου μας τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019. Από νωρίς είχαν στηθεί τα τραπέζια και οι καρέκλες για να υποδεχτούν τους καλεσμένους μας, ενώ μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων είχαν αναλάβει το ψήσιμο και τη διαχείριση της γιορτής.

 

Η γιορτή ξεκίνησε με έναν χαιρετισμό από το Διευθυντή του σχολείου κ. Παπαθανασίου και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πάτερ Γεώργιο. Στη συνέχεια οι μαθητές του Νηπιαγωγείου με τις δασκάλες τους, μας παρουσίασαν τα τραγούδια που είχαν ετοιμάσει, ενώ η χορωδία του σχολείου, που συμμετείχε στην 24η Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων, μας παρουσίασε τις μελωδίες της, υπό την καθοδήγηση της κ. Μιχαλούλη Κωνσταντίας. Στη συνέχεια, τα παιδιά της έκτης τάξης, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Δ/ντη του σχολείου κ. Παπαθανασίου Βασίλη, μας παρουσίασαν ένα θεατρικό έργο με επίκαιρο περιεχόμενο για προβληματισμό. Η γιορτή συνεχίστηκε με χορούς από όλους τους μαθητές του σχολείου που οργάνωσαν οι γυμναστές του σχολείου μας κ. Γεργωλά Όλγα και κ. Παρθενίδης Φώτης.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι μαθητές των ΣΤ1 και ΣΤ2 παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους διπλώματα & δώρα και χόρεψαν το τραγούδι που τους αφιέρωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμένων! Γονείς και δάσκαλοι τους συνόδευσαν στο χορό 🙂

 

Η συνέχεια ανήκε στο συγκρότημα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

 

Δίνουμε ραντεβού για του χρόνου!

Καλό Καλοκαίρι!

ΧΟΡΩΔΙΑ 13ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 19-06-2019

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ 13ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

H νεοσύστατη χορωδία του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στις 30 Μαΐου 2019 στην 24η Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων που πραγματοποιήθηκε στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο, απευθύνεται σε  παιδικές χορωδίες δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων, δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην προβολή του χορωδιακού έργου των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το φωνητικό σύνολο του 13ουΔημοτικού Σχολείου έκανε την πρώτη του εμφάνιση εκτός των ορίων του σχολείου και απέσπασε αξιόλογες κριτικές.

Η σχολική χορωδία αποτελούμενη από 28 μαθητές της Δ’ , Ε’ και Στ’ δημοτικού απέδωσε υποδειγματικά 5 μουσικά κομμάτια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε η καθηγήτρια μουσικής του σχολείου κ. Μιχαλούλη Κωνσταντία. Στο πιάνο συνόδεψε τη χορωδία η κ. Δέσποινα Τσιότσιου. Αρωγός  της όλης  προσπάθειας ήταν ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Παπαθανασίου Βασίλης αλλά και οι γονείς των παιδιών που συνόδευσαν στη Θεσσαλονίκη και από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν το  έργο της χορωδίας.

19 Μαΐου – Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Εκδηλώσεις | , στις 15-05-2019

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας, εκδηλώσεις μνήμης για τη γονοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους. Η γενοκτονία των Ποντίων (1916 – 1923) με 353.000 νεκρούς ήταν μία από τις μεγαλύτερες του 20ου αιώνα. Το Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923. Η αναγνώριση αυτή, παρόλη την εβδομηκονταετή καθυστέρηση, δικαίωσε ηθικά τον ποντιακό ελληνισμό και συνέδεσε το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη.

Τι εννούμε με τον όρο «γενοκτονία»;
Η γενοκτονία ως όρος διαμορφώθηκε κυρίως στη δίκη της Νυρεμβέργης το 1945, όπου δικάστηκε η ηγεσία των ναζιστών εγκληματιών του πολέμου. Συγκεκριμένα ο όρος σημαίνει τη μεθοδική εξολόθρευση, ολική ή μερική, μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας. Πρόκειται για ένα πρωτογενές έγκλημα, το οποίο δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις. Ο γενοκτόνος δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι. Στην περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου, επειδή ήταν Έλληνες και Χριστιανοί. Πως και πότε διαπράχθηκε η γενοκτονία; Ο ποντιακός ελληνισμός, από την πτώση της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας (1461) γνώρισε συνεχείς διωγμούς, σφαγές, ξεριζωμούς και προσπάθειες για το βίαιο εξισλαμισμό και εκτουρκισμό του, με αποκορύφωμα τη συστηματική και μεθοδευμένη εξόντωση – γενοκτονία του αιώνα μας.

 

wkipedia – γενοκτονία πόντιοι

 

Σχολικό Βεστιάριο

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 13-05-2019

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Καραφώτη Δημήτρη για την προσφορά μιας παιδικής παραδοσιακής στολής  για το βεστιάριο του σχολείου μας, όπως επίσης και την κ. Ευκαρπίδου Ευτυχία για την προσφορά μιας στολής ξωτικού. Επίσης τη συνάδελφο κ. Παπαντωνίου Εύη για διάφορες στολές που μας χάρισε, καθώς και την κ. Κοσμίδου Δέσποινα για την προσφορά μιας στολής ξωτικού και τον κ. Μπάτσιο Βασίλη για μια στολή Αη-Βασίλη.

Σχολική Γιορτή 25ης Μαρτίου σχ. έτους 2018-19

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Σχολικές εορτές | , στις 23-03-2019

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η γιορτή του εορτασμού της 25ης Μαρτίου από την ΣΤ’ τάξη του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Παπαθανασίου Βασίλης προλόγησε τη γιορτή με έναν σύντομο χαιρετισμό, αναδεικνύοντας το νόημα της επανάστασης του 1821. Οι μαθητές των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Κουτσούμπα Κωνσταντίνο και κ. Σιάσιο Γεώργιο καθώς και τη δασκάλα της μουσικής κ. Μιχαλούλη Κωνσταντίας παρουσίασαν μια καταπληκτική παράσταση με ποιήματα, θεατρικά και πολύ μουσική! Τα παιδιά, με την εξαιρετική ερμηνεία τους, κατάφεραν να συγκινήσουν αλλά και να κάνουν να γελάσει το κοινό που παραβρέθηκε. Οι γονείς και οι μαθητές που παρακολούθησαν τη γιορτή χειροκρότησαν την προσπάθεια όλων των μαθητών. Μπράβο παιδιά, περάσαμε καταπληκτικά!

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη σχολική γιορτή της επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821.

Γιορτή Χριστουγέννων 2018

0

Συγγραφέας: 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | Κατηγορία Σχολικές εορτές | , στις 16-02-2019

Δεν ήταν ένας, ούτε δύο, αλλά πολλοί οι Αη-Βασίληδες που ήρθαν με τα ξωτικά τους στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας. Άλλος με έλκηθρο φορτωμένο δώρα, άλλος με τον σάκο του, άλλος κρατώντας στα χέρια του  ομπρέλα ή μπατόν. Άλλος με αεροπλάνο, άλλος με πατίνι…

Εκεί ήταν κι ο Σκρουτζ, οι συγγενείς του, οι κυρίες και οι κύριοι του Φιλανθρωπικού, παιδιά με τα τριγωνάκια τους και μαζί με όλους το… Πνεύμα των Χριστουγέννων!

Μουσική, τραγούδι, χορός έφεραν τη μαγεία των γιορτινών αυτών ημερών στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Β’ τάξης και στις δασκάλες τους, κ. Λιμπανοβνού και κ. Παπαδάκη, για την όμορφη αυτή Χριστουγεννιάτικη γιορτή!!!

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη Χριστουγεννιάτικη αυτή γιορτή