Ευ ζην στο σχολείο: ψυχοκοινωνική υποστήριξη

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι στο σχολείο μας τοποθετήθηκε η αναπληρώτρια ψυχολόγος, κα. Παντινάκη Σταυρούλα στο σχολείο μας, η οποία θα βρίσκεται μαζί μας κάθε Πέμπτη, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ενίσχυση και ενδυνάμωση της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών μέσω του θεσμού Ψυχολόγου και του Κοινωνικού Λειτουργού». Η ψυχολόγος θα βρίσκεται στο χώρο του σχολείου κάθε Πέμπτη από τις 9.00 ως τις 13.15με στόχο την παροχή ενημέρωσης και συμβουλευτικής σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς (ατομικά ή ομαδικά), ανάλογα με τις ανάγκες τους, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Οι μαθητές/τριες μπορούν να συζητήσουν με τoν ψυχολόγο οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί π.χ. σχετικά με το σχολείο, την καθημερινότητά τους, ζητήματα που τους δυσκολεύουν, κλπ.

  • Στις περιπτώσεις που ο μαθητής/μαθήτρια δέχεται ψυχοθεραπευτική υποστήριξη εκτός σχολείου, δεν εντάσσεται σε πρόγραμμα ατομικής συμβουλευτικής υποστήριξης.

Για να ξεκινήσουν τις συναντήσεις, απαιτείται η συγκατάθεση των γονέων/ κηδεμόνων τους, οι οποίοι συμπληρώνουν και υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο της Δ/νσης του σχολείου.

Παρέχεται υποστήριξη σε γονείς/κηδεμόνες για θέματα που αφορούν το παιδί και το σχολείο, καθώς και για προσωπικές τους δυσκολίες που σχετίζονται με τα παραπάνω θέματα.

Παρέχεται υποστήριξη σε εκπαιδευτικούς για θέματα που αφορούν τους μαθητές και το σχολείο. Επίσης, σε συνεργασία μαζί τους, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στην τάξη ή σε ομάδες μαθητών.

Η ψυχολόγος θα σας δέχεται  κατόπιν ραντεβού, το οποίο μπορεί να πραγματοποιείται, είτε τηλεφωνικά (σε περίπτωση εργασίας του γονέα) είτε δια ζώσης σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο του σχολείου, με στόχο να τηρείται το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων.

Για να κλείσετε ραντεβού, καλέστε στο τηλέφωνο του σχολείου 2109926054 μόνο κάθε Πέμπτη ή στείλτε μήνυμα στο e-mail: spantinaki@gmail.com αναφέροντας το ονοματεπώνυμό σας, το ονοματεπώνυμο του παιδιού, το τμήμα, το σχολείο του και εν συντομία το αίτημά σας. 

Εν συντομία

Εκδήλωση έναρξης σχολικού έτους 2024-2025 την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 στις 19:30.

Ο Αγιασμός θα τελεσθεί την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 στις 08:30 π.μ.

eTwinning

eTwinning

Η Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης

schools4climate

logo

Σχολεία για το κλίμα νησίδες ανθεκτικότητας και αλλαγής

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων