ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Θερμές Ευχές για όμορφες και χαρούμενες πασχαλιάτικες μέρες με υγεία και δύναμη.

Καλή αντάμωση στις 10 Μαϊου 2021

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΥΧΕΤΗΡΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Β΄ΤΑΞΗΣ

https://padlet.com/13escaclass/d13jjac51dftffm1

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε  ότι ο εσωτερικός κανονισμός του σχολείου μας εγκρίθηκε από τη συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου κ. Καπετανίδου και κατατέθηκε στη Β΄ Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Η Δ/ΝΤΡΙΑ

ΜΑΡΙΑΝΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2020-21

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Παράταση εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22»
Σχετ: Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ.6/ 31623/Δ1/19-3-2021 εγκύκλιος

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών  της Α΄τάξης για το σχολικό έτος 2021-22,
παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Οι εγγραφές  θα πραγματοποιούνται  στο σχολείο μας από 22η  έως  31η  Μαρτίου 

(ώρες: 10:00 – 13:00,  μετά από ραντεβού,  τηλέφωνο 2106849439)

Η Διευθύντρια

Μαριάνα Χατζημιχαήλ

 

 

 

13ο Δ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                               Μάρτιος  2021         

«Ανακοίνωση για τις αιτήσεις εγγραφών μαθητών/τριών Α΄ τάξης για το Σχ. Έτος  2021-22»

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2021-22, στην Α΄ τάξη Δημοτικού εγγράφονται τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2015.

Οι εγγραφές  θα πραγματοποιηθούν  στο σχολείο μας από 1η  έως  19η  Μαρτίου 

(ώρες: 10:00 – 13:00,  κατόπιν ραντεβού)

Τα όρια της σχολικής μονάδας είναι: Αττική Οδός, Θεοδοσίου, Μεταμορφώσεως, Ολύμπου, Πέλλας, Λ. Πεντέλης, Κηφισού, Πάρνηθας και κλείνει στην Αττική Οδό

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή μαθητών στο Δημοτικό σχολείο είναι τα εξής:

α. Βιβλιάριο εμβολίωνφωτοτυπία της σελίδας των εμβολίων για τον έλεγχο αυτών

β. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (δίνεται προς συμπλήρωση από το σχολείο).

γ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

δ. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου

Η υποβολή σχετικής αίτησης, η οποία θα δοθεί προς συμπλήρωση από το σχολείο.

Κατά την περίοδο των εγγραφών, πρέπει να τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)

https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/

https://eody.gov.gr/loimoxi-apo-to-neo-koronoio-covid-19-odigies-profylaxis-gia-to-koino/

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι γονείς για την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων και να προσέρχονται στο γραφείο της Δ/νσης του σχολείου κατόπιν ραντεβού  και με χρήση μάσκας.

Παρακαλούμε για την εφαρμογή των ανωτέρω ενεργειών για την ασφάλεια όλων.

Η Διευθύντρια

Μαριάνα Χατζημιχαήλ

 

 

 

ΕΥΧΕΣ

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο εκπαιδευτικοί και μαθητές εύχονται σε όλους σας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία, δύναμη, ελπίδα, αισιοδοξία,αγάπη.

Σας χαρίζει το ημερολόγιο του 2021 με δημιουργίες των μαθητών της Γ΄ και Δ΄ τάξης, που φτιάξανε στο μάθημα των Τ.Π.Ε, κατά τις σχολικές χρονιές 2018-2019 και 2019-2020 με τη βοήθεια και επιμέλεια της εκπαιδευτικού κ. Σκιαδέλλη Μαρίας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 13ου Δ.Σ. Χαλανδρίου.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021

 

 

 

 

 

ΕΥΧΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ  ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ  ΚΑΙ  ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

 

 

 

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης - Δημοσιεύσεις | Facebook

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι η επίδοση βαθμολογίας Α΄ τριμήνου για τους μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη Δευτέρα 21/12/2020.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των όλων τμημάτων καθώς και οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα ενημερώσουν τους γονείς για τον τρόπο επικοινωνίας τους.

Με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων με φυσική παρουσία, οι έλεγχοι προόδου θα παραδοθούν εντύπως, εσώκλειστοι σε φάκελο στους μαθητές.

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια

Μαριάνα Χατζημιχαηλ

 

 

 

Ψυχολόγος στο σχολείο | 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Ψυχολόγος στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 07/12/2020 τοποθετήθηκε στο σχολείο μας η ψυχολόγος κ. Κουτουματσιώτη Αναστασία ΠΕ23 για το σχολικό έτος 2020-2021, στο πλαίσιο της Πράξης: «Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς» για την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19.

Τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητές της είναι να παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση για ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας προκειμένου μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων και απρόβλεπτων καταστάσεων, όπως η πανδημία του COVID-19, δημιουργώντας ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον με απώτερο στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, την προστασία της σχολικής κοινότητας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας.

Ο ρόλος της θα είναι ανιχνευτικός, ενημερωτικός, υποστηρικτικός, διαμεσολαβητικός.

Θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε την επικοινωνία σας με την Ψυχολόγο του σχολείου μας για τη λήψη εξειδικευμένων συμβουλών, καθώς και για θέματα που αφορούν τη συνολική ψυχοσυναισθηματική και μαθησιακή εικόνα των παιδιών μας κατά τη διάρκεια της αναστολής της λειτουργίας των σχολείων.

Όποιος γονέας-κηδεμόνας επιθυμεί συνεργασία  με την κ. Κουτουματσιώτη μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της υποβάλλοντας αίτημα στο mail t.koutoum@yahoo.com για θέματα που αφορούν το παιδί του.

Με το άνοιγμα των σχολείων η Κουτουματσιώτη Αναστασία θα είναι στη διάθεσή σας κάθε Τετάρτη, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση του σχολείου.

 

Η Διευθύντρια του σχολείου

Μαριάνα Χατζημιχαήλ

 

 

 

Κορνίζα, Σχολείο, Παιδιά, Κόσμο, Χαρτόνι

 

 

 

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Από τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, το σχολείο μας παραμένει κλειστό για τις επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία Δημοτικών και Νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα  μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου.

Τα δημοτικά σχολεία  θα λειτουργήσουν εξ αποστάσεως με δύο τρόπους:

1.Εκπαιδευτική τηλεόραση: Από τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου  στις 9 π.μ. – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.

  2. Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: . Η τηλεκπαίδευση θα γίνεται  μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Webex Meetings της εταιρείας Cisco Hellas A.E και  θα ξεκινήσει την Τετάρτη,18     Νοεμβρίου (ώρες 14:10 έως 17:20) με 5 διδακτικές ώρες ημερησίως.

Κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ συμπεριλαμβανομένων μικρών 10/λεπτων διαλειμμάτων.

H σύγχρονη τηλεκπαίδευση υλοποιείται με τη χρήση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)και της ψηφιακής πλατφόρμας Webex Metings της εταιρείας Cisco Hellas A.E. Για να συνδεθείτε σε τηλεδιάσκεψη Webex ενός μαθήματος αρκεί να γράψετε στον φυλλομετρητή σας (browser) τη δικτυακή διεύθυνση (url) της ηλεκτρονικής αίθουσας τηλεκπαίδευσης του αντίστοιχου εκπαιδευτικού. Οι διευθύνσεις αυτές θα αποσταλούν μαζί με το ωρολόγιο πρόγραμμα και θα είναι της μορφής https://minedu-primary.webex.com/meet/..

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συνέταξε το ωρολόγιο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, το οποίο και θα σας κοινοποιηθεί αύριο μαζί με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των εκπαιδευτικών στο WEBEX, ώστε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου  να ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας δεν έχει παραλάβει tablet ή laptop από κανένα φορέα.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχεται να είστε όλοι /ες υγιείς και να αντιμετωπίζετε με δύναμητα ποικίλα προβλήματα που προκύπτουν στις νέες συνθήκες.

 

Η Διευθύντρια

 

Μαριάνα Χατζημιχαήλ

 

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2020, στις 11.30.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης θα προσέλθουν στις 11.15 στον αύλειο χώρο του σχολείου, με ένα συνοδό και θα παραμείνουν σε αυτόν μέχρι το τέλος του αγιασμού.

Οι μαθητές των άλλων τάξεων θα προσέλθουν στο σχολείο στις 11.00 όπου θα τους υποδεχτούν οι εκπαιδευτικοί του κάθε τμήματος και θα παραμείνουν στις τάξεις μέχρι το τέλος του αγιασμού.

Οι γονείς δείχνοντας ευαισθησία και κατανόηση ως προς τα μέτρα προστασίας του COVID 19, θα παραμείνουν εκτός σχολικού χώρου για να παραλάβουν τους μαθητές μετά το τέλος του αγιασμού.

Θερμή παράκληση για την τήρηση των αποστάσεων προς αποφυγή συνωστισμού.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική και στον εξωτερικό και στον εσωτερικό χώρο του σχολείου από όλους.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

σας εύχονται

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ – ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Παρακαλούμε τους γονείς των μαθητών να  ανοίξουν τον παρακάτω σύνδεσμο και να διαβάσουν προσεκτικά  τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων

καθώς απαντούν σε συχνά ερωτήματα που όλοι έχουμε γι’ αυτό το θέμα.

COVID_δημοτικα_οδηγιες ΕΟΔΥ

Καθώς και την νέα υπουργική απόφαση ΦΕΚ 3780, 8/9/2020

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητά μας παιδιά,

Σκοπός του Δημοτικού Σχολείου είναι να συμβάλλει στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών ικανοτήτων των μαθητών, ώστε ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν αρμονικά.

Για την υλοποίηση του πολυδιάστατου έργου του σχολείου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη κανόνων που θα αποδέχονται και θα τηρούν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (Μαθητές, Εκπαιδευτικοί, Γονείς).

Για την ομαλή λειτουργία και την καλύτερη συνεργασία, το σχολείο μας έχει διαμορφώσει τον «Εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του» σύμφωνο με την ισχύουσα νομοθεσία και τις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις και πρακτικές, που διέπουν το σύγχρονο δημοκρατικό σχολείο, ο οποίος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου, ώστε αφού ενημερωθείτε όλοι και όλες, να συμβάλετε ενεργά στην ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το 13ο Δ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ λειτουργεί ως  11/θεσιο, με 211 μαθητές και 24 εκπαιδευτικούς.

Διεύθυνση: Ολύμπου & Ηλείας 13, 15234, ΧΑΛΑΝΔΡΙ

mail@13dim-chalandr.att.sch.gr

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Μπορείτε να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα του σχολείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.blogs.sch.gr/13dimchal/

 Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  ή αντίστοιχων ιστότοπων με εκπαιδευτικά θέματα. Αποτελείται από Νόμους (Ν.), Προεδρικά Διατάγματα (Π.Δ.),  Υπουργικές Αποφάσεις (Υ.Α.) και Εγκυκλίους. Κάποιοι βασικοί Νόμοι και Προεδρικά Διατάγματα που διέπουν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θεωρούνται οι παρακάτω:

Ν 1566/1985 (Φ.Ε.Κ. 167/Α΄/30-09-1985)

Π.Δ.79/2017

Π.Δ. 152/2013

Εγκ. Αρ.πρωτ. Μαρούσι, Φ7/118240/09-09-2020

Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αρ.φυ. 3780/8-9-2020

Οδηγίες ΕΟΔΥ/31-8-2020 

 

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

08:00-08:15        Υποδοχή Μαθητών και Μαθητριών

08:15-09:40        1η  διδακτική περίοδος

09:40-10:00        Διάλειμμα

10:00-11:30        2η διδακτική περίοδος

11:30-11:45        Διάλειμμα

11:45-12:25        5η διδακτική ώρα

12:25-12:35        Διάλειμμα

12:35-13:15        6η διδακτική ώρα – Λήξη υποχρεωτικού προγράμματος  (για όλες τις τάξεις)

Εκ περιτροπής ανά μήνα διαφορετικά διαλείμματα για όλες τις τάξεις

08:00-08:15        Υποδοχή Μαθητών και Μαθητριών

08:15-09:00        1η  διδακτική περίοδος

09:00 – 9.20        2η διδακτική περίοδος

09:20-9:40         Διάλειμμα

9:40-10:00        2η διδακτική περίοδος

10:00-10:45       3η διδακτική περίοδος

10:45-11:15        4η διδακτική ώρα

11:15-11:30        Διάλειμμα

11:30- 11:45        4η διδακτική ώρα

11:45-12:15        5η διδακτική ώρα

12:15 – 12:25      Διάλειμμα

12:25  – 12:35    5η διδακτική ώρα

12:35 – 13:15    6η διδακτική ώρα – Λήξη υποχρεωτικού προγράμματος  (για όλες τις τάξεις)

 

 

13:20-14:00        1η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος – Σίτιση

14:00-14:15        Διάλειμμα

14:15 – 15:00      2η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος

Μελέτη- Προετοιμασία ή Επιλογή Διδακτικού Αντικειμένου

15:00- 15.15        Διάλειμμα

15:15-16.00         3η ώρα Ολοήμερου προγράμματος:

Μελέτη- Προετοιμασία ή Επιλογή Διδακτικού Αντικειμένου

( Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή,  ΤΠΕ, Πολιτιστικοί Όμιλοι Δραστηριοτήτων)

16.00                      Αποχώρηση – Λήξη Ολοήμερου Προγράμματος

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

 • Η ώρα προσέλευσης στο σχολείο είναι 8.00-8.15.πμ

Οι εφημερεύοντες δάσκαλοι ανοίγουν τις πόρτες της αυλής στις 8:00 πμ. και επιβλέπουν την προσέλευση των μαθητών έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός

 • Οι μαθητές εισέρχονται στο προαύλιο χωρίς τη συνοδεία γονέων και ανεβαίνουν κατευθείαν στις τάξεις τους, όπου θα τους περιμένουν οι εκπαιδευτικοί.
 • Όλοι οι μαθητές εισέρχονται στον χώρο του σχολείου φορώντας μάσκα. Η καθολική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους μαθητές, το εκπαιδευτικό και το λοιπό προσωπικό του σχολείου είναι απαραίτητη. Με την καθολική χρήση της μάσκας στο σχολείο προστατεύονται όχι μόνο τα ίδια τα παιδιά αλλά και οι ενήλικοι της οικογένειας και ιδιαίτερα τα άτομα αυξημένου κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα χρόνια νοσήματα.
 • Οι μαθητές τηρούν αποστάσεις ασφαλείας κατά την είσοδό τους στο προαύλιο και στις τάξεις τους.
 • Οι μαθητές και όλο το προσωπικό του σχολείου φορούν τις μάσκες τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.
 • Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από τη σχολική μονάδα.
 • Η πόρτα του σχολείου κλείνει στις 8.15, όταν δηλαδή χτυπάει το κουδούνι, από τους εφημερεύοντες για την ασφάλεια των μαθητών. Γι αυτό παρακαλούνται οι μαθητές να προσέρχονται εγκαίρως.

Τα παραπάνω θα τηρούνται αυστηρά από όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές  ανεξαιρέτως .

 

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

 • Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος όλοι οι μαθητές βγαίνουν και παραμένουν στο προαύλιο. Κανείς δεν παραμένει στο εσωτερικό του σχολείου ή στην αίθουσα διδασκαλίας.
 • Όλες οι αίθουσες του σχολείου κλειδώνονται μετά το πέρας της διδασκαλίας από τους εκπαιδευτικούς της τάξης ή των ειδικοτήτων.
 • Σε περίπτωση κακοκαιρίας, ορίζεται από τους εκπαιδευτικούς ο χώρος παραμονής των μαθητών.
 • Το διάλειμμα είναι χρόνος παιχνιδιού κι ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων, αλλά και χρόνος ικανοποίησης βασικών αναγκών (φαγητό, τουαλέτα). Απαγορεύονται οποιαδήποτε αντικείμενα που μπορεί να αποβούν επικίνδυνα κατά την ώρα του διαλείμματος, όπως γυάλινα  μπολ,  πιρούνια μαχαιράκια κτλ.
 • Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, οι μαθητές πρέπει να παίζουν χωρίς να τσακώνονται με τους συμμαθητές τους.
 • Επίσης, δεν επιτρέπονται επικίνδυνα παιχνίδια, όπως πάλη ή ασκήσεις εδάφους (κατακόρυφο, ρόδα κλπ.) ή ποδόσφαιρο με διάφορα αντικείμενα (π.χ. καπάκια, πέτρες, κουκουνάρια κλπ).
 • Οι μεγαλύτεροι μαθητές οφείλουν να προσέχουν, τον εαυτό τους αλλά και τους μικρότερους συμμαθητές τους. Όλοι οι μαθητές οφείλουν να μη σπρώχνουν και να μη φέρονται βίαια κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
 • Για οποιοδήποτε πρόβλημα, οι μαθητές απευθύνονται στους εφημερεύοντες δασκάλους, που βρίσκονται στο προαύλιο.
 • Μετά το διάλειμμα, οι μαθητές κάνουν σειρές σε οριοθετημένα σημεία του προαυλίου και στη συνέχεια ανεβαίνουν στις τάξεις τους με τη σειρά. Οι μαθητές της Α, Β και Γ τάξης θα ανεβαίνουν και θα κατεβαίνουν από την είσοδο που περνάει από το νηπιαγωγείο, ενώ οι μαθητές της Δ, Ε και ΣΤ τάξης από την άλλη είσοδο.
 • Όλοι οι μαθητές πηγαίνουν εγκαίρως στην τάξη τους, χωρίς να τρέχουν ή να σπρώχνουν τους άλλους. Φροντίζουν επίσης να έχουν τελειώσει το φαγητό τους και να έχουν τακτοποιήσει τις ανάγκες τους.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΧΩΡΟ

 • Όταν χτυπάει το κουδούνι για διάλειμμα ή για σχόλασμα, ο/η εκπαιδευτικός της τάξης αλλά και της ειδικότητας ανοίγει την πόρτα της τάξης και φροντίζει ώστε οι μαθητές να βγαίνουν από την τάξη με ηρεμία, για αποφυγή ατυχήματος.
 • Οι μαθητές πρέπει να περπατούν πάντα στη δεξιά μεριά της σκάλας, είτε ανεβαίνοντας, είτε κατεβαίνοντας από το κτίριο του σχολείου.
 • Η μετακίνηση των μαθητών από τη μία τάξη σε άλλη για οποιοδήποτε λόγο, πρέπει να γίνεται με προσοχή και ηρεμία για την αποφυγή ατυχήματος, αλλά και για να μην  ενοχλούνται οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που κάνουν μάθημα.
 • Οι μαθητές φροντίζουν να διατηρούν όλους τους χώρους του σχολείου καθαρούς. Είναι αναγκαίο να τηρούνται οι κανόνες σωστής υγιεινής όσον αφορά στις τάξεις, στο προαύλιο ή στις τουαλέτες, αλλά και σωστής υγιεινής και ευπρέπειας σε προσωπικό επίπεδο (μαλλιά, πρόσωπο, χέρια, ενδυμασία).
 • Απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλέφωνου, κάμερας ή φορητών ηλεκτρονικών παιχνιδιών στο χώρο του σχολείου.
 • Επίσης, απαγορεύονται πολύτιμα ή επικίνδυνα αντικείμενα. Σε περίπτωση που ο μαθητής βρεθεί με κάτι από τα παραπάνω θα οδηγηθεί στη Διεύθυνση.
 • Οι μαθητές πρέπει να αποφεύγουν λέξεις και φράσεις που προσβάλλουν ή πληγώνουν τους άλλους.
 • Οι μαθητές υποχρεούνται να συμπεριφέρονται με ευγένεια, να τηρούν τους κανονισμούς του σχολείου και να φροντίζουν η παραμονή στο σχολείο να είναι ευχάριστη και ασφαλής για όλους ανεξαιρέτως.

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ

 • Οι μαθητές συμβουλεύονται το σχολικό τους πρόγραμμα, ώστε να φέρνουν τα σωστά βιβλία και τετράδια που χρειάζονται κάθε μέρα.
 • Η τσάντα των μαθητών δεν πρέπει να είναι φορτωμένη με αντικείμενα που δε χρειάζονται, όπως παιχνίδια, μπάλες κλπ.
 • Τα βιβλία και τα τετράδια που δε χρειάζονται οι μαθητές παραμένουν στην τάξη, σύμφωνα με τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών.
 • Με αυτόν τον τρόπο η σχολική τσάντα θα  είναι ελαφριά και θα μπορεί ο κάθε μαθητής να τη μεταφέρει χωρίς τη βοήθεια κάποιου ενήλικα.

Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Για το σχολικό έτος 2020-2021 η εφαρμογή της εγκυκλίου «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο» αναστέλλεται λόγω συνθηκών COVID-19

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ- ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Σύμφωνα με τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών (νόμοι 2472/1997 (ΦΕΚ 50/τ.Α’/1997) , 3471/2006 (ΦΕΚ 133/τ. Α’/2006)  kai F.25/103373/D1/22-6-2018, οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου ή σε σχολικές εκδρομές. Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία/επίβλεψη του εκπαιδευτικού.

Οι εκπαιδευτικοί εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές (H/Y, laptops, tablets, διαδραστικούς πίνακες κτλ), δύνανται να χρησιμοποιήσουν και το δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες αυτής, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα.

 

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

 • Οι μαθητές όλων των τάξεων αποχωρούν κάθε μέρα στις 13.15.
 • Η αποχώρηση των μαθητών/τριών που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα μπορεί να γίνει –σύμφωνα με τη δήλωση –στις 15:00 και 16:00.
 • Οι εκπαιδευτικοί θα συνοδεύουν τα τμήματα τους στο προαύλιο κατά την αποχώρηση και θα τηρούν σειρά προτεραιότητας για την αποφυγή συνωστισμού.
 • Οι μαθητές, το εκπαιδευτικό και το λοιπό προσωπικό του σχολείου φορούν τη μάσκα τους κατά την αποχώρηση από το σχολείο.
 • Οι μαθητές που συνοδεύονται καθημερινά κατά την αποχώρησή τους, δε φεύγουν ποτέ από το σχολείο ασυνόδευτοι, σε περίπτωση που ο γονέας/κηδεμόνας τους καθυστερήσει.
 • Για να αποχωρήσει μαθητής οποιασδήποτε τάξης ασυνόδευτος είναι απαραίτητη η γραπτή δήλωση του γονέα.
 • Οι γονείς δεν εισέρχονται στο προαύλιο ή στον χώρο του σχολείου για να παραλάβουν τα παιδιά τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για λόγους ασφάλειας των μαθητών και της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου, οι πόρτες του σχολείου θα ανοίγουν και θα κλείνουν μόνο κατά τις προαναφερθείσες ώρες αποχώρησης.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Μετά τη λήξη των μαθημάτων δεν υπάρχει στον αύλειο χώρο του  σχολείου εφημερεύων δάσκαλος για την επίβλεψη των παιδιών. Για το λόγο αυτό συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση των γονέων για την παραλαβή τους. Ειδικότερα οι γονείς των μαθητών που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα, παρακαλούνται να είναι συνεπείς στο χρόνο παραλαβής των παιδιών τους και ιδιαίτερα κατά την τελευταία ώρα αποχώρησης (16:00).

Για λόγους ασφάλειας των μαθητών και της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου, όλα τα παραπάνω θα τηρηθούν με συνέπεια και αυστηρότητα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ SARSCoV-2 (COVID-19)

Αξιοποιώντας την εμπειρία του Ιουνίου και τα μέτρα του ΕΟΔΥ,  κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-21,  θα λειτουργούμε με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο. Η συνεργασία των μαθητών και γονέων  μαζί μας είναι απολύτως αναγκαία ώστε να προσφέρουμε σε όλα τα παιδιά του σχολείου ένα ασφαλές περιβάλλον καθώς και να ικανοποιήσουμε την ανάγκη των παιδιών για κοινωνικοποίηση και ποιοτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ προκύπτουν τα κάτωθι:

 • Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού στο σχολείο. Η ευρεία χρήση της μάσκας συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό της μετάδοσης της λοίμωξης και κατά συνέπεια στη διατήρηση της κοινωνικής δραστηριότητας και στη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 • Η μάσκα των παιδιών θα αποθηκεύεται σε ξεχωριστό κουτάκι ( πλαστικό ή μεταλλικό ) ή σακουλάκι όπου θα την τοποθετούν μέσα ( πάντα από την ίδια πλευρά), την ώρα του φαγητού ή του διαλείμματος, σύμφωνα με τις υποδείξεις και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.
 • Οι μαθητές έχουν πάντα μαζί τους στο σχολείο τουλάχιστον δύο μάσκες.
 • Οι μαθητές χρησιμοποιούν σκεύη μιας χρήσης, αν είναι εφικτό, ή αυστηρά ατομικών σκευών. Οι μαθητές δεν πρέπει να μοιράζονται μεταξύ τους το φαγητό και το νερό τους.
 • Οι μαθητές έχουν μαζί τους το παγούρι τους με νερό και δεν χρησιμοποιούν τις βρύσες του σχολείου.
 • Στις τουαλέτες και στην είσοδο-έξοδο των μαθητών από τις αίθουσες διδασκαλίας τηρείται απόσταση ασφαλείας για την αποφυγή συνωστισμού.
 • Τα παιδιά και τα μέλη του προσωπικού που εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 απαγορεύεται να προσέρχονται στο σχολείο.
 • Συστήνεται προς τους γονείς ο έλεγχος των παιδιών τους για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων (πιθανώς και με θερμομέτρηση) ΠΡΙΝ την αναχώρησή τους από το σπίτι.
 • Σε περίπτωση εμφάνισης ακόμα και ήπιων συμπτωμάτων, π.χ. βήχας, πυρετός, πονόλαιμος, γαστρεντερικά συμπτώματα, οι μαθητές παραμένουν στο σπίτι και οι γονείς τους ενημερώνουν τους υπεύθυνους. Η ένδειξη για διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου θα τίθεται κατά περίπτωση ανάλογα με την κρίση του θεράποντος ιατρού.
 • Γονείς/κηδεμόνες με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή/και πυρετό δεν επιτρέπεται να συνοδεύουν τα παιδιά και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί λοίμωξή τους από τον νέο κορωνοϊό , θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τη Διεύθυνση του σχολείου και να ακολουθούν τις οδηγίες για κατ’ οίκον απομόνωση του οικογενειακού περιβάλλοντος συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.
 • Κάθε μαθητής που έχει έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 δεν θα προσέρχεται στο σχολείο για 14 ημέρες μετά την τελευταία επαφή με τον ασθενή και στο διάστημα αυτό θα παρακολουθείται στενά η υγεία του για το ενδεχόμενο εμφάνισης συμπτωμάτων. Η επιστροφή στο σχολείο θα συνοδεύεται από μοριακό διαγνωστικό τεστ.

Πιο συγκεκριμένα, εάν κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, τηρείται η εξής διαδικασία:

 • Επικοινωνία με την οικογένεια για παραλαβή του παιδιού
 • Απομόνωση σε προκαθορισμένο καλά αεριζόμενο χώρο, με επίβλεψη, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά και εφαρμογή απλής χειρουργικής μάσκας
 • Εφαρμογή υγιεινής χεριών και αναπνευστικής υγιεινής
 • Ιατρική αξιολόγηση και σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού της οικογένειας, εφόσον το παιδί εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ
 • Εν αναμονή του αποτελέσματος, το παιδί παραμένει σε απομόνωση και κατ’ οίκον νοσηλεία, σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο, ενώ το σχολείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του
 • Σε περίπτωση που το μοριακό τεστ για τον νέο κορωνοϊό είναι αρνητικό, το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων του.

ΦΟΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Η φοίτηση των μαθητών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι υποχρεωτική.

 • Οι μαθητές δεν απουσιάζουν από το σχολείο χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.
 • Οι γονείς μπορούν να δικαιολογήσουν τυχόν απουσίες μαθητών, προσκομίζοντας ιδιόχειρο υπογεγραμμένο έγγραφο για απουσίες μέχρι τρεις (3) ημέρες και ιατρική γνωμάτευση για απουσίες πέρα των τριών ημερών.
 • Σε περίπτωση απουσίας μαθητών λόγω COVID-19, τηρείται η εγκεκριμένη από τον ΕΟΔΥ διαδικασία (βλ. παραπάνω)
 • Οι μαθητές που απουσιάζουν από ενδιάμεση διδακτική ώρα ή χρειάζεται να φύγουν νωρίτερα από το σχολείο, πρέπει να πάρουν  την άδεια της Διεύθυνσης και των δασκάλων τους, ενώ ο γονέας ή ο κηδεμόνας τους πρέπει να συμπληρώσει την υπεύθυνη δήλωση αποχώρησης.
 • Επίσης, όλοι οι μαθητές υποχρεούνται να συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές επισκέψεις και στις εθνικές γιορτές που διοργανώνει το σχολείο. Απουσιάζουν μόνο σε εξαιρετικές  περιπτώσεις.  Οι γονείς οφείλουν να συμπληρώνουν την υπεύθυνη δήλωση για την αποχώρηση των μαθητών πριν τη λήξη του διδακτικού ωραρίου και να την αποστέλλουν στο μειλ του σχολείου το πρωί της ίδιας ημέρας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 • Για την ασφαλή συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής οι μαθητές πρέπει να φέρουν  στο σχολείο το Ατομικό Δελτίο Υγείας, καθώς και τις απαραίτητες Ιατρικές Βεβαιώσεις, οι οποίες θα βεβαιώνουν τη συμμετοχή τους στις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου.
 • Τα Ατομικά Δελτία Υγείας κατατίθενται στην Α ΄ και στην Δ΄ τάξη του σχολείου.
 • Στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής οι μαθητές υποχρεούνται να φοράνε αθλητική φόρμα και αθλητικά παπούτσια.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 • Για μακροχρόνια απαλλαγή από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής απαιτείται ιατρική γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού. Για απαλλαγή μίας ημέρας απαιτείται σχετικό σημείωμα του γονέα, το οποίο εγκρίνεται από τη Διεύθυνση.
 • Και στις δυο περιπτώσεις, ο μαθητής ακολουθεί το τμήμα του στους χώρους της Φυσικής Αγωγής, εκτός αν η Διεύθυνση κρίνει διαφορετικά (π.χ. μαθητής με κινητικά προβλήματα, πυρετό κλπ).

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

 • Οι μαθητές που έχουν απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, υποχρεούνται να προσκομίσουν στη Διεύθυνση του σχολείου σχετική βεβαίωση των γονέων τους.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών ως παιδαγωγών και ως προτύπων συμπεριφοράς για τους μαθητές,  τους καθιστά ιδιαίτερα κρίσιμους «εταίρους» στη μαθησιακή διαδικασία.  Η σχετική νομοθεσία προβλέπει τα δικαιώματα και τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών. Τόσο τα δικαιώματα, όσο και οι υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών ως εργαζομένων οφείλουν να είναι απόλυτα σεβαστά από όλους όσοι εμπλέκονται στη σχολική κοινότητα.

 • Οι εκπαιδευτικοί είναι κοινωνοί των παιδαγωγικών αρχών, του δημοκρατικού σχολείου, των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων. Σέβονται τους μαθητές και τις μαθήτριες και τηρούν απαρέγκλιτα τα διαλείμματα.
 • Οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται, είτε σε επίπεδο τμημάτων της ίδιας τάξης, είτε σε επίπεδο διδασκόντων στο ίδιο τμήμα ή τάξη. Η προώθηση ενός συνεργατικού κλίματος ανάμεσα στους διδάσκοντες προβάλλει και προωθεί ένα αντίστοιχο συνεργατικό κλίμα σε όλη τη σχολική μονάδα.
 • Οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί μεριμνούν για την ασφάλεια των μαθητών κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο (08:00-08:15),κατά την αποχώρησή τους από αυτό, όπως και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
 • Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να ενημερώνουν τη Διεύθυνση για τυχόν υπόνοιες κακοποίησης μαθητών, ώστε να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές. Οι εκπαιδευτικοί τηρούν την απαραίτητη εχεμύθεια σε ζητήματα που αφορούν στην προσωπική ζωή ενός/μιας μαθητή/-τριας ή της οικογένειάς του/της.
 • Οι εκπαιδευτικοί, ως εργαζόμενοι, δεν υποχρεούνται να ανακοινώνουν εκ των προτέρων τη συμμετοχή τους ή όχι σε απεργιακές ή άλλου είδους συνδικαλιστικές δράσεις, κατανοώντας παράλληλα τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού τους χώρου.
 • Ο Σύλλογος Διδασκόντων ως συλλογικό όργανο αποτελεί νευραλγικό σημείο για την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

 

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Τα δικαιώματα των μαθητών πηγάζουν μέσα από το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδας.

 Είμαι μαθητής/τρια και οφείλω να  γνωρίζω τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΟΥ .

 1. Έχω το δικαίωμα να φοιτώ δωρεάν στο σχολείο.
 2. Έχω το δικαίωμα να εκφράζω ελεύθερα τη γνώμη ή τις απόψεις μου μέσα στο σχολείο. Έχω όμως και την υποχρέωση να μην προσβάλλω με αυτές την τιμή και την προσωπικότητα των άλλων.
 3. Έχω το δικαίωμα να αναζητώ, να συζητώ και να διαδίδω κάθε είδους πληροφορίες. Έχω όμως την υποχρέωση να μην επιβάλλω ή να προωθώ κομματικές πεποιθήσεις.
 4. Έχω το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης μου, της συνείδησης και της θρησκείας. Αντίστοιχα όμως έχω υποχρέωση να σέβομαι τις πεποιθήσεις των συμμαθητών και των δασκάλων μου.
 5. Έχω το δικαίωμα να ζω και να απολαμβάνω τη δική μου ιδιωτική ζωή, στην οποία κανένας δε δικαιούται να παρέμβει. Έχω όμως την υποχρέωση να μην προκαλώ με τη συμπεριφορά μου.
 6. Έχω το δικαίωμα  να ζητώ βοήθεια απ’ το δάσκαλό μου. Το σχολείο έχει την υποχρέωση να με προστατεύει από κάθε μορφή βίας, προσβολής και εκμετάλλευσης.
 7. Έχω το δικαίωμα, αν αντιμετωπίζω οποιοδήποτε πρόβλημα, να απευθύνομαι στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του τμήματός μου, ή ακόμα και στο Διευθυντή.
 8. Έχω την υποχρέωση να σέβομαι τη σχολική περιουσία και να μην την καταστρέφω.
 9. Έχω το δικαίωμα να βγαίνω πάντοτε στα διαλείμματα και να παίζω με συμμαθητές μου.
 10. Έχω το δικαίωμα να συμμετέχω σε όλες τις εκδηλώσεις, τις ομαδικές εργασίες και τις εκδρομές που διοργανώνονται στο σχολείο μου.

 

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 • Φυσικοί κηδεμόνες του μαθητή είναι ο πατέρας και η μητέρα του. Αυτοί είναι οι κηδεμόνες του μαθητή, εφόσον κατοικούν στην πόλη, όπου βρίσκεται το σχολείο. Διαφορετικά, ορίζουν οι ίδιοι με έγγραφη δήλωσή τους τον κηδεμόνα του μαθητή.
 • Οι γονείς/κηδεμόνες εγγράφουν το μαθητή στο σχολείο, επικοινωνούν συχνά με το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς της τάξης και των ειδικοτήτων, παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη φοίτηση, το ήθος και τη σχολική επίδοση των παιδιών τους και ενημερώνουν υπεύθυνα το σχολείο για όλα τα ζητήματα, τα οποία σχετίζονται με αυτά και επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους στο σχολείο.
 • Κάθε φορά που δημιουργείται ένα θέμα, το οποίο σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο μαθητή και πρόκειται να απασχολήσει το σχολείο, ο πρώτος που πρέπει να ενημερωθεί σχετικά είναι ο γονέας /κηδεμόνας, ο οποίος με τη σειρά του θα πρέπει να συνεργαστεί με το σχολείο.
 • Για τη συμμετοχή του μαθητή σε ορισμένες σχολικές εκδηλώσεις είναι απαραίτητο να υπάρχει έγκριση του γονέα/κηδεμόνα, όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία. Επίσης το σχολείο μπορεί να ζητήσει τη γνώμη ή την έγκριση του γονέα/κηδεμόνα για κάποιες άλλες εκδηλώσεις, για τις οποίες δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη. Αυτή η συνεργασία εμπεριέχει σημαντική ευθύνη και πρέπει να γίνεται με προσοχή.
 • Ο γονέας/κηδεμόνας δικαιούται να έχει πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση για τον μαθητή, αλλά οφείλει και ο ίδιος να ενημερώνει το σχολείο για θέματα που μπορεί να επηρεάζουν την επίδοση ή τη συμπεριφορά του μαθητή στο σχολείο.
 • Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν και πρέπει να ενημερώνονται τακτικά για την πρόοδο και συμπεριφορά του παιδιού τους από το δάσκαλο της τάξης και των ειδικοτήτων. Εκείνοι ορίζουν ημερομηνία και ώρα τακτικής συνάντησης και επικοινωνίας.
 • Οι γονείς/κηδεμόνες διαβάζουν προσεκτικά όλες τις ανακοινώσεις που μεταφέρουν οι μαθητές ή αναρτώνται στην ιστοσελίδα του σχολείου και ενημερώνονται για θέματα λειτουργίας του σχολείου.
 • Κανένας ενήλικας δεν έχει δικαίωμα να επιπλήττει ή να τιμωρεί ή να νουθετεί άλλο παιδί εκτός της οικογένειάς του στον χώρο του σχολείου.
 • Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει οι γονείς/κηδεμόνες πρέπει να ενημερώσουν τους οι αρμόδιους εκπαιδευτικούς ή τη Διεύθυνση του σχολείου για να διευθετηθεί το οποιοδήποτε θέμα.
 • Γενικότερα κανένας ανήλικος ή ενήλικος δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται στο κτίριο ή στο προαύλιο του σχολείου χωρίς άδεια.
 • Το τηλέφωνο του σχολείου 210-6849439/6858337 είναι στη διάθεσή όλων για οποιαδήποτε ενημέρωση.
 • Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να βεβαιωθούν ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν τα σωστά τηλέφωνά τους.
 • Σε περίπτωση που κάποιος από τους γονείς του μαθητή δεν έχει την κηδεμονία του πρέπει να ενημερώσει άμεσα το σχολείο.
 • Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποτελεί τη συλλογική έκφραση της άποψης των γονέων/κηδεμόνων  των μαθητών. Το σχολείο χρειάζεται και επιδιώκει τη συνεργασία του Συλλόγου για την προαγωγή του σχολικού έργου. Είναι προφανές ότι το εκπαιδευτικό έργο ανήκει στην αρμοδιότητα και ευθύνη των εκπαιδευτικών, του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών και του Διευθυντή του κάθε σχολείου. Τα θέματα όμως της παιδαγωγικής λειτουργίας, των ενδοσχολικών και εξωσχολικών εκδηλώσεων και το γενικότερο κλίμα στο σχολικό χώρο επηρεάζονται από την καλή συνεργασία των Εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
 • Η Σχολική Επιτροπή, το Σχολικό Συμβούλιο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Επιστημονικοί, οι Καλλιτεχνικοί και οι Πολιτιστικοί Φορείς, πέρα από τον θεσμικό τους ρόλο, αποτελούν τις κοινωνικές συνιστώσες του σχολείου.

Ένα ανοιχτό δημοκρατικό σχολείο έχει ανάγκη από τη σύμπραξη όλων αυτών, για να επιτύχει στην αποστολή του. Ο κοινωνικός περίγυρος αποτελεί το περιβάλλον μέσα στο οποίο το σχολείο αναπτύσσει το μορφωτικό έργο του.

 

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΤΟΥ 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13ο Δ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ           ΜΑΙΟΣ 2020          14/5/2020

«Ανακοίνωση για τις αιτήσεις εγγραφών μαθητών/τριών Α΄ τάξης για το Σχ. Έτος  2020-21»

 

Αγαπητοί γονείς

 

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2020-21, στην Α΄ τάξη Δημοτικού εγγράφονται τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2014.

Οι εγγραφές  θα πραγματοποιηθούν  στο σχολείο μας από 15η  έως  29η  Μαΐου  (ώρες: 10:30- 12:30).

Τα όρια της σχολικής μονάδας είναι: Αττική Οδός, Θεοδοσίου, Μεταμορφώσεως, Ολύμπου, Πέλλας, Λ. Πεντέλης, Κηφισού, Πάρνηθας και κλείνει στην Αττική Οδό

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή μαθητών στο Δημοτικό σχολείο είναι τα εξής:

 

α. Βιβλιάριο Υγείαςφωτοτυπία της σελίδας των εμβολίων για τον έλεγχο αυτών

β. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (δίνεται προς συμπλήρωση από το σχολείο).

γ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

δ. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου

Η υποβολή σχετικής αίτησης, η οποία θα δοθεί προς συμπλήρωση από το σχολείο.

 

Κατά την περίοδο των εγγραφών, πρέπει να τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)(https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/). Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι γονείς για την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων και να προσέρχονται στο γραφείο της Δ/νσης του σχολείου ένας – ένας,  αποστάσεις 2 μ. και χρήση μάσκας.

Παρακαλούμε για την εφαρμογή των ανωτέρω ενεργειών για την ασφάλεια όλων.

 

Η Διευθύντρια

Μαριάνα Χατζημιχαήλ

 

13ο Δ.Σ.ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                     14/5/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Εγγραφές μαθητών στο Ολοήμερο Σχολείο για το Σχ. Έτος 2020-2021

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στο ολοήμερο σχολείο θα πραγματοποιηθούν μέχρι από 15η  έως  29η  Μαΐου  (ώρες: 10:30- 12:30)

 

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

α) οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας. Για τους αυτοαπασχολούμενους βεβαίωση του ασφαλιστικού τους φορέα.

β) οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).

 

Η φοίτηση των μαθητών που εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι υποχρεωτική.

Η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών δηλώνεται στην αίτηση (15.00 ή 16.00) και παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Η υποβολή σχετικής αίτησης – δήλωσης γονέα, θα σταλεί στα e-mail των γονέων προς συμπλήρωση και θα επιστραφεί συμπληρωμένη στο e-mail του σχολείου.

Η Διευθύντρια

Μαριάνα Χατζημιχαήλ

 

 

 

13Ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                        20/03/2020

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

 

 

Αγαπητοί γονείς,

Το σχολείο, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις από την αναστολή λειτουργίας του, λόγω του κορωνοϊού, θα ενεργοποιήσει από την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, την εξαποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας -χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη.

Η επιτυχία του εγχειρήματος αυτού εξαρτάται από όλους τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς, μαθητές γονείς. Η συμβολή όλων είναι αναγκαία.

Η διαδικασία  της εξ αποστάσεως διδασκαλίας,  θα υλοποιηθεί από κάθε εκπαιδευτικό με την ασύγχρονη μέθοδο,  κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια

συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό,

έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου.

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος του 13ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, διαμόρφωσε το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, για κάθε σχολική τάξη.

Οι οδηγίες των εκπαιδευτικών για τον τρόπο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας της κάθε τάξης – τμήματος, θα δοθούν με e-mail.  Η μελέτη των εργασιών πρέπει να γίνεται από όλους τους μαθητές – μαθήτριες, στο χρονικό περιθώριο που ορίζουν οι εκπαιδευτικοί τους.

Παρακαλούμε να παρακολουθείτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για τη συνεχή ενημέρωσή σας από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Στην ιστοσελίδα του σχολείου blogs.sch.gr/13dimchal θα βρίσκετε χρήσιμες εκπαιδευτικές προτάσεις.

 

Το στοίχημα είναι να τα καταφέρουμε και θα τα ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Ας τηρήσουμε όλοι όσα το κράτος μας συμβουλεύει.

Ας αφήσουμε τους παππούδες, γιαγιάδες μακριά.

Ας τηρήσουμε τους κανόνες υγιεινής.

Ας μείνουμε σπίτι.

Μ εκτίμηση

 

Η Διευθύντρια

 

Μαριάνα Χατζημιχαήλ

 

 

 

 

 

13Ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                        20/01/2020

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η ενημέρωση γονέων σχετικά με την πρόοδο των μαθητών θα γίνεται ως εξής:
Α1     κ. Οικονόμου Κάθε 1η Πέμπτη του μήνα (13:15΄- 14:00΄)
Α2     κ.Τσαρτσάλη Κάθε 1η Δευτέρα του μήνα (13:15΄- 14:00΄)
Β1     κ. Καρατσώκη Κάθε 1η Τρίτη του μήνα (13:15΄- 14:00΄) και με ραντεβού
Β2     κ. Μανιατογιάννης Κάθε Πέμπτη κατόπιν ραντεβού
Γ        κ. Παπαδοπούλου Κάθε 1η Πέμπτη του μήνα (13:15΄- 14:00΄)
Δ1     κ. Στεφάνου Κάθε 1η Πέμπτη του μήνα (13:15΄- 14:00΄)
Δ2     κ. Φάσσαρη Κάθε 1η και 2η  Τετάρτη του μήνα (13:15΄- 14:00΄)
Ε1      κ. Σεραφείμ Κάθε 1η Δευτέρα του μήνα (13:15΄- 14:00΄)
Ε2      κ. Ζούζουλα Κάθε 1η Δευτέρα του μήνα (13:15΄- 14:00΄)
Στ1    κ. Κουλακιώτη Την 1η εβδομάδα του μήνα κατόπιν ραντεβού (13:15΄- 14:00΄)
Στ2    κ. Αντωνέλλου Την 1η εβδομάδα του μήνα κατόπιν ραντεβού (13:15΄- 14:00΄)
κ.  Κολλάρου Tην 1η  Δευτέρα του μήνα κατόπιν ραντεβού (10.45΄ – 11.30΄)
κ.  Μπάφα Κατόπιν ραντεβού
κ.  Παπαγεωργίου Κάθε 1η Πέμπτη του μήνα (13:15΄- 14:00΄)
κ.  Παναγιωτόπουλος Κάθε 1η Τρίτη του μήνα (13:15΄- 14:00΄) κατόπιν ραντεβού
κ.  Νικολάκη Κάθε 1η Τετάρτη του μήνα (13:15΄- 14:00΄)
κ.  Αναστασοπούλου Κάθε 1η Πέμπτη του μήνα (13:15΄- 14:00΄)
κ.  Χριστοφορίδου Κάθε 1η Τετάρτη του μήνα κατόπιν ραντεβού
κ.  Σκιαδέλλη Κατόπιν ραντεβού
κ. Αδαμοπούλου Κάθε 1η Τρίτη του μήνα (13:15΄- 14:00΄)
κ. Μπερδούση Κάθε Τετάρτη του μήνα (13:15΄- 14:00΄)
κ. Σφοντούρη Κάθε 1η Δευτέρα του μήνα κατόπιν ραντεβού

 

 

 

13ο Δ.Σ.ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                              20    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2019

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου μας θα λειτουργεί κανονικά μέχρι τις 16.00 μ.μ.

 

 

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

 

 

Μαριάνα  Χατζημιχαήλ

 

 

 

 

 

 

13ο Δ.Σ.ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                      ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  2019

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου το ολοήμερο πρόγραμμα στο σχολείο μας θα λειτουργήσει για όλους τους μαθητές μέχρι τις 15.00 μ.μ.

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

 

 

Μαριάνα Χατζημιχαήλ

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές και μαθήτριες,

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020 θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου  και ώρα 9.00 π.μ.

Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές /τριες  θα αποχωρήσουν συνοδευόμενοι από τους γονείς τους.

Μετά το τέλος του αγιασμού θα γίνει συνάντηση γονέων των μαθητών της Α΄ τάξης με τις αντίστοιχες δασκάλες των τμημάτων.

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά μας !

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

 

 

 

 

 

 

 

13ο Δ.Σ.ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                      ΜΑΙΟΣ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εγγραφές μαθητών στο Ολοήμερο Σχολείο για το Σχ. Έτος 2019-2020

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στο ολοήμερο σχολείο θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 11 Ιουνίου 2019.

 

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

α) οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας. Για τους αυτοαπασχολούμενους βεβαίωση του ασφαλιστικού τους φορέα.

β) οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).

 

Η φοίτηση των μαθητών που εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι υποχρεωτική.

Η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών δηλώνεται στην αίτηση (15.00 ή 16.00) και παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Η υποβολή σχετικής αίτησης – δήλωσης γονέα, θα δοθεί προς συμπλήρωση από το σχολείο.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

 

Μαριάνα Χατζημιχαήλ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Λήψη αρχείου

13ο Δ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ     ΜΑΙΟΣ 2019

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Θέμα: «Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη Δημοτικού για το Σχ. Έτος 2019-20»

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2019-20, στην Α΄ τάξη Δημοτικού εγγράφονται τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2013.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας από
6η έως 20η Μαΐου (ώρες: 8:15 – 9:30 και 13.15-14.00 Τα όρια της σχολικής μονάδας είναι:

Αττική Οδός, Θεοδοσίου, Μεταμορφώσεως, Ολύμπου, Πέλλας, Λ. Πεντέλης, Κηφισού, Πάρνηθας και κλείνει στην Αττική Οδό

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή μαθητών στο Δημοτικό σχολείο είναι τα εξής:
α. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
β. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (δίνεται προς συμπλήρωση από το σχολείο).
γ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
δ. Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου (Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6 /58025/Δ1/12-4-2019 εγκύκλιο του Υ.Π.Ε.Θ.
ε. Αίτηση, η οποία θα δοθεί προς συμπλήρωση από το σχολείο.

Η Διευθύντρια

Μαριάνα Χατζημιχαήλ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές/τριες,

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019 θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου  και ώρα 9.00 π.μ.

Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές /τριες  θα αποχωρήσουν συνοδευόμενοι από τους γονείς τους.

Οι γονείς της Ε΄και ΣΤ΄τάξης παρακαλούνται να παραμείνουν στο χώρο του σχολείου, για ενημέρωσή τους όσον αφορά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εράσμους που θα εκπονηθεί στο σχολείο μας τα σχολικά έτη 2018-2020.

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά μας !

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Επεξεργασία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2019-2020

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητά μας παιδιά,

Σκοπός του Δημοτικού Σχολείου είναι να συμβάλλει στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών ικανοτήτων των μαθητών, ώστε ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν αρμονικά.

Για την υλοποίηση του πολυδιάστατου έργου του σχολείου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη κανόνων που θα αποδέχονται και θα τηρούν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (Μαθητές, Εκπαιδευτικοί, Γονείς).

Για την ομαλή λειτουργία και την καλύτερη συνεργασία, το σχολείο μας έχει διαμορφώσει τον «Εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του» σύμφωνο με την ισχύουσα νομοθεσία και τις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις και πρακτικές, που διέπουν το σύγχρονο δημοκρατικό σχολείο, ο οποίος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου, ώστε αφού ενημερωθείτε όλοι και όλες, να συμβάλετε ενεργά στην ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το 13ο Δ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ λειτουργεί ως  11/θεσιο, με 211 μαθητές και 24 εκπαιδευτικούς.

Διεύθυνση: Ολύμπου & Ηλείας 13, 15234, ΧΑΛΑΝΔΡΙ

mail@13dim-chalandr.att.sch.gr

 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Μπορείτε να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα του σχολείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.blogs.sch.gr/13dimchal/

 

 Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  ή αντίστοιχων ιστοτόπων με εκπαιδευτικά θέματα. Αποτελείται από Νόμους (Ν.), Προεδρικά Διατάγματα (Π.Δ.),  Υπουργικές Αποφάσεις (Υ.Α.) και Εγκυκλίους. Κάποιοι βασικοί Νόμοι και Προεδρικά Διατάγματα που διέπουν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θεωρούνται οι παρακάτω:

Ν 1566/1985 (Φ.Ε.Κ. 167/Α΄/30-09-1985)

Π.Δ.79/2017

Π.Δ. 152/2013

Εγκ. Αρ.πρωτ. Μαρούσι, 136712/Δ1 05-09-2019

 

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

08:00-08:15        Υποδοχή Μαθητών και Μαθητριών

08:15-09:40        1η  διδακτική περίοδος

09:40-10:00        Διάλειμμα

10:00-11:30        2η διδακτική περίοδος

11:30-11:45        Διάλειμμα

11:45-12:25        5η διδακτική ώρα

12:25-12:35        Διάλειμμα

12:35-13:15        6η διδακτική ώρα – Λήξη υποχρεωτικού προγράμματος  (για όλες τις τάξεις)

13:20-14:00        1η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος – Σίτιση

14:00-14:15        Διάλειμμα

14:15 – 15:00      2η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος

Μελέτη- Προετοιμασία ή Επιλογή Διδακτικού Αντικειμένου

15:00- 15.15        Διάλειμμα

15:15-16.00         3η ώρα Ολοήμερου προγράμματος:

Μελέτη- Προετοιμασία ή Επιλογή Διδακτικού Αντικειμένου

( Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή,  ΤΠΕ, Πολιτιστικοί Όμιλοι Δραστηριοτήτων)

16.00                      Αποχώρηση – Λήξη Ολοήμερου Προγράμματος

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

 • Η ώρα προσέλευσης στο σχολείο είναι 8.00-8.15.πμ

Οι εφημερεύοντες δάσκαλοι ανοίγουν τις πόρτες της αυλής στις 8:00.πμ

 • Οι μαθητές εισέρχονται στο προαύλιο χωρίς τη συνοδεία γονέων και παραμένουν εκεί  με την τσάντα τους  μέχρι να κτυπήσει το κουδούνι, εκτός αν είναι άσχημος ο καιρός.
 • Δεν επιτρέπεται να ανεβάζουν την τσάντα στην τάξη τους πριν από την προσευχή.
 • Η πόρτα του σχολείου κλείνει στις 8.15, όταν δηλαδή χτυπάει το κουδούνι, από τους εφημερεύοντες για την ασφάλεια των μαθητών. Γι αυτό παρακαλούνται οι μαθητές να προσέρχονται εγκαίρως σε αυτόν.
 • Την ώρα της προσευχής οι μαθητές συμπεριφέρονται με τον ανάλογο σεβασμό.
 • Αλλόθρησκοι και ετερόδοξοι μαθητές έχουν δικαίωμα να μη μετέχουν στην πρωινή προσευχή, οφείλουν όμως να βρίσκονται στον χώρο του σχολείου όσο αυτή διαρκεί και να σέβονται την ιερότητα της στιγμής.

Τα παραπάνω θα τηρούνται αυστηρά από όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές  ανεξαιρέτως .

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

 • Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος όλοι οι μαθητές βγαίνουν και παραμένουν στο προαύλιο. Κανείς δεν παραμένει στο εσωτερικό του σχολείου ή στην αίθουσα διδασκαλίας.
 • Όλες οι αίθουσες του σχολείου κλειδώνονται μετά το πέρας της διδασκαλίας από τους εκπαιδευτικούς της τάξης ή των ειδικοτήτων.
 • Σε περίπτωση κακοκαιρίας, ορίζεται από τους εκπαιδευτικούς ο χώρος παραμονής των μαθητών.
 • Το διάλειμμα είναι χρόνος παιχνιδιού κι ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων, αλλά και χρόνος ικανοποίησης βασικών αναγκών (φαγητό, τουαλέτα). Απαγορεύονται οποιαδήποτε αντικείμενα που μπορεί να αποβούν επικίνδυνα κατά την ώρα του διαλείμματος, όπως γυάλινα  μπολ,  πιρούνια μαχαιράκια κτλ.
 • Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, οι μαθητές πρέπει να παίζουν χωρίς να τσακώνονται με τους συμμαθητές τους.
 • Επίσης, δεν επιτρέπονται επικίνδυνα παιχνίδια, όπως πάλη ή ασκήσεις εδάφους (κατακόρυφο, ρόδα κλπ.) ή ποδόσφαιρο με διάφορα αντικείμενα (π.χ. καπάκια, πέτρες, κουκουνάρια κλπ).
 • Οι μεγαλύτεροι μαθητές οφείλουν να προσέχουν, τον εαυτό τους αλλά και τους μικρότερους συμμαθητές τους. Όλοι οι μαθητές οφείλουν να μη σπρώχνουν και να μη φέρονται βίαια κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
 • Για οποιοδήποτε πρόβλημα, οι μαθητές απευθύνονται στους εφημερεύοντες δασκάλους, που βρίσκονται στο προαύλιο.
 • Μόλις χτυπήσει το κουδούνι για μάθημα, όλοι οι μαθητές πηγαίνουν εγκαίρως στην τάξη τους, χωρίς να τρέχουν ή να σπρώχνουν τους άλλους. Φροντίζουν επίσης να έχουν τελειώσει το φαγητό τους και να έχουν τακτοποιήσει τις ανάγκες τους.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΧΩΡΟ

 • Όταν χτυπάει το κουδούνι για διάλειμμα ή για σχόλασμα, ο/η εκπαιδευτικός της τάξης αλλά και της ειδικότητας ανοίγει την πόρτα της τάξης και φροντίζει ώστε οι μαθητές να βγαίνουν από την τάξη με ηρεμία, για αποφυγή ατυχήματος.
 • Οι μαθητές πρέπει να περπατούν πάντα στη δεξιά μεριά της σκάλας, είτε ανεβαίνοντας, είτε κατεβαίνοντας από το κτίριο του σχολείου.
 • Η μετακίνηση των μαθητών από τη μία τάξη σε άλλη για οποιοδήποτε λόγο, πρέπει να γίνεται με προσοχή και ηρεμία για την αποφυγή ατυχήματος, αλλά και για να μην  ενοχλούνται οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που κάνουν μάθημα.
 • Οι μαθητές φροντίζουν να διατηρούν όλους τους χώρους του σχολείου καθαρούς. Είναι αναγκαίο να τηρούνται οι κανόνες σωστής υγιεινής όσον αφορά στις τάξεις, στο προαύλιο ή στις τουαλέτες, αλλά και σωστής υγιεινής και ευπρέπειας σε προσωπικό επίπεδο (μαλλιά, πρόσωπο, χέρια, ενδυμασία).
 • Απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλέφωνου, κάμερας ή φορητών ηλεκτρονικών παιχνιδιών στο χώρο του σχολείου.
 • Επίσης, απαγορεύονται πολύτιμα ή επικίνδυνα αντικείμενα. Σε περίπτωση που ο μαθητής βρεθεί με κάτι από τα παραπάνω θα οδηγηθεί στη Διεύθυνση.
 • Οι μαθητές πρέπει να αποφεύγουν λέξεις και φράσεις που προσβάλλουν ή πληγώνουν τους άλλους.
 • Οι μαθητές υποχρεούνται να συμπεριφέρονται με ευγένεια, να τηρούν τους κανονισμούς του σχολείου και να φροντίζουν η παραμονή στο σχολείο να είναι ευχάριστη και ασφαλής για όλους ανεξαιρέτως.

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ

 • Οι μαθητές συμβουλεύονται το σχολικό τους πρόγραμμα, ώστε να φέρνουν τα σωστά βιβλία και τετράδια που χρειάζονται κάθε μέρα.
 • Η τσάντα των μαθητών δεν πρέπει να είναι φορτωμένη με αντικείμενα που δε χρειάζονται, όπως παιχνίδια, μπάλες κλπ.
 • Τα βιβλία και τα τετράδια που δε χρειάζονται οι μαθητές παραμένουν στην τάξη, σύμφωνα με τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών.
 • Με αυτόν τον τρόπο η σχολική τσάντα θα  είναι ελαφριά και θα μπορεί ο κάθε μαθητής να τη μεταφέρει χωρίς τη βοήθεια κάποιου ενήλικα.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ- ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Σύμφωνα με τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών (νόμοι 2472/1997 (ΦΕΚ 50/τ.Α’/1997) και 3471/2006 (ΦΕΚ 133/τ. Α’/2006) οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου ή σε σχολικές εκδρομές. Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία/επίβλεψη του εκπαιδευτικού.

Οι εκπαιδευτικοί εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές (H/Y, laptops, tablets, διαδραστικούς πίνακες κτλ), δύνανται να χρησιμοποιήσουν και το δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες αυτής, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

 • Οι μαθητές όλων των τάξεων αποχωρούν κάθε μέρα στις 13.15.
 • Η αποχώρηση των μαθητών/τριών που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα μπορεί να γίνει –σύμφωνα με τη δήλωση –στις 15:00 και 16:00.
 • Οι μαθητές που συνοδεύονται καθημερινά κατά την αποχώρησή τους, δε φεύγουν ποτέ από το σχολείο ασυνόδευτοι, σε περίπτωση που ο γονέας/κηδεμόνας τους καθυστερήσει.
 • Για να αποχωρήσει μαθητής οποιασδήποτε τάξης ασυνόδευτος είναι απαραίτητη η γραπτή δήλωση του γονέα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για λόγους ασφάλειας των μαθητών και της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου, οι πόρτες του σχολείου θα ανοίγουν και θα κλείνουν μόνο κατά τις προαναφερθείσες ώρες αποχώρησης.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Μετά τη λήξη των μαθημάτων δεν υπάρχει στον αύλειο χώρο του  σχολείου εφημερεύων δάσκαλος για την επίβλεψη των παιδιών. Για το λόγο αυτό συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση των γονέων για την παραλαβή τους. Ειδικότερα οι γονείς των μαθητών που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα, παρακαλούνται να είναι συνεπείς στο χρόνο παραλαβής των παιδιών τους και ιδιαίτερα κατά την τελευταία ώρα αποχώρησης (16:00).

Για λόγους ασφάλειας των μαθητών και της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου, όλα τα παραπάνω θα τηρηθούν με συνέπεια και αυστηρότητα.

 

ΦΟΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Η φοίτηση των μαθητών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι υποχρεωτική.

 • Οι μαθητές δεν απουσιάζουν από το σχολείο χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.
 • Οι γονείς μπορούν να δικαιολογήσουν τυχόν απουσίες μαθητών, προσκομίζοντας ιδιόχειρο υπογεγραμμένο έγγραφο για απουσίες μέχρι τρεις (3) ημέρες και ιατρική γνωμάτευση για απουσίες πέρα των τριών ημερών.
 • Οι μαθητές που απουσιάζουν από ενδιάμεση διδακτική ώρα ή χρειάζεται να φύγουν νωρίτερα από το σχολείο, πρέπει να πάρουν  την άδεια της Διεύθυνσης και των δασκάλων τους, ενώ ο γονέας ή ο κηδεμόνας τους πρέπει να συμπληρώσει την υπεύθυνη δήλωση αποχώρησης.
 • Επίσης, όλοι οι μαθητές υποχρεούνται να συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές επισκέψεις και στις εθνικές γιορτές που διοργανώνει το σχολείο. Απουσιάζουν μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 • Για την ασφαλή συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής οι μαθητές πρέπει να φέρουν  στο σχολείο το Ατομικό Δελτίο Υγείας, καθώς και τις απαραίτητες Ιατρικές Βεβαιώσεις, οι οποίες θα βεβαιώνουν τη συμμετοχή τους στις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου.
 • Τα Ατομικά Δελτία Υγείας κατατίθενται στην Α ΄ και στην Δ΄ τάξη του σχολείου.
 • Στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής οι μαθητές υποχρεούνται να φοράνε αθλητική φόρμα και αθλητικά παπούτσια.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 • Για μακροχρόνια απαλλαγή από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής απαιτείται ιατρική γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού. Για απαλλαγή μίας ημέρας απαιτείται σχετικό σημείωμα του γονέα, το οποίο εγκρίνεται από τη Διεύθυνση.
 • Και στις δυο περιπτώσεις, ο μαθητής ακολουθεί το τμήμα του στους χώρους της Φυσικής Αγωγής, εκτός αν η Διεύθυνση κρίνει διαφορετικά (π.χ. μαθητής με κινητικά προβλήματα, πυρετό κλπ).

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

 • Οι μαθητές που έχουν απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, υποχρεούνται να προσκομίσουν στη Διεύθυνση του σχολείου σχετική βεβαίωση των γονέων τους.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών ως παιδαγωγών και ως προτύπων συμπεριφοράς για τους μαθητές,  τους καθιστά ιδιαίτερα κρίσιμους «εταίρους» στη μαθησιακή διαδικασία.  Η σχετική νομοθεσία προβλέπει τα δικαιώματα και τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών. Τόσο τα δικαιώματα, όσο και οι υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών ως εργαζομένων οφείλουν να είναι απόλυτα σεβαστά από όλους όσοι εμπλέκονται στη σχολική κοινότητα.

 • Οι εκπαιδευτικοί είναι κοινωνοί των παιδαγωγικών αρχών, του δημοκρατικού σχολείου, των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων. Σέβονται τους μαθητές και τις μαθήτριες και τηρούν απαρέγκλιτα τα διαλείμματα.
 • Οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται, είτε σε επίπεδο τμημάτων της ίδιας τάξης, είτε σε επίπεδο διδασκόντων στο ίδιο τμήμα ή τάξη. Η προώθηση ενός συνεργατικού κλίματος ανάμεσα στους διδάσκοντες προβάλλει και προωθεί ένα αντίστοιχο συνεργατικό κλίμα σε όλη τη σχολική μονάδα.
 • Οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί μεριμνούν για την ασφάλεια των μαθητών κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο (08:00-08:15),κατά την αποχώρησή τους από αυτό, όπως και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
 • Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να ενημερώνουν τη Διεύθυνση για τυχόν υπόνοιες κακοποίησης μαθητών, ώστε να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές. Οι εκπαιδευτικοί τηρούν την απαραίτητη εχεμύθεια σε ζητήματα που αφορούν στην προσωπική ζωή ενός/μιας μαθητή/-τριας ή της οικογένειάς του/της.
 • Οι εκπαιδευτικοί, ως εργαζόμενοι, δεν υποχρεούνται να ανακοινώνουν εκ των προτέρων τη συμμετοχή τους ή όχι σε απεργιακές ή άλλου είδους συνδικαλιστικές δράσεις, κατανοώντας παράλληλα τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού τους χώρου.
 • Ο Σύλλογος Διδασκόντων ως συλλογικό όργανο αποτελεί νευραλγικό σημείο για την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

 

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Τα δικαιώματα των μαθητών πηγάζουν μέσα από το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδας.

 Είμαι μαθητής/τρια και οφείλω να  γνωρίζω τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΟΥ .

 1. Έχω το δικαίωμα να φοιτώ δωρεάν στο σχολείο.
 2. Έχω το δικαίωμα να εκφράζω ελεύθερα τη γνώμη ή τις απόψεις μου μέσα στο σχολείο. Έχω όμως και την υποχρέωση να μην προσβάλλω με αυτές την τιμή και την προσωπικότητα των άλλων.
 3. Έχω το δικαίωμα να αναζητώ, να συζητώ και να διαδίδω κάθε είδους πληροφορίες. Έχω όμως την υποχρέωση να μην επιβάλλω ή να προωθώ κομματικές πεποιθήσεις.
 4. Έχω το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης μου, της συνείδησης και της θρησκείας. Αντίστοιχα όμως έχω υποχρέωση να σέβομαι τις πεποιθήσεις των συμμαθητών και των δασκάλων μου.
 5. Έχω το δικαίωμα να ζω και να απολαμβάνω τη δική μου ιδιωτική ζωή, στην οποία κανένας δε δικαιούται να παρέμβει. Έχω όμως την υποχρέωση να μην προκαλώ με τη συμπεριφορά μου.
 6. Έχω το δικαίωμα  να ζητώ βοήθεια απ’ το δάσκαλό μου. Το σχολείο έχει την υποχρέωση να με προστατεύει από κάθε μορφή βίας, προσβολής και εκμετάλλευσης.
 7. Έχω το δικαίωμα, αν αντιμετωπίζω οποιοδήποτε πρόβλημα, να απευθύνομαι στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του τμήματός μου, ή ακόμα και στο Διευθυντή.
 8. Έχω την υποχρέωση να σέβομαι τη σχολική περιουσία και να μην την καταστρέφω.
 9. Έχω το δικαίωμα να βγαίνω πάντοτε στα διαλείμματα και να παίζω συμμαθητές μου.
 10. Έχω το δικαίωμα να συμμετέχω σε όλες τις εκδηλώσεις, τις ομαδικές εργασίες και τις εκδρομές που διοργανώνονται στο σχολείο μου.

 

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 • Φυσικοί κηδεμόνες του μαθητή είναι ο πατέρας και η μητέρα του. Αυτοί είναι οι κηδεμόνες του μαθητή, εφόσον κατοικούν στην πόλη, όπου βρίσκεται το σχολείο. Διαφορετικά, ορίζουν οι ίδιοι με έγγραφη δήλωσή τους τον κηδεμόνα του μαθητή.
 • Οι γονείς/κηδεμόνες εγγράφουν το μαθητή στο σχολείο, επικοινωνούν συχνά με το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς της τάξης και των ειδικοτήτων, παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη φοίτηση, το ήθος και τη σχολική επίδοση των παιδιών τους και ενημερώνουν υπεύθυνα το σχολείο για όλα τα ζητήματα, τα οποία σχετίζονται με αυτά και επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους στο σχολείο.
 • Κάθε φορά που δημιουργείται ένα θέμα, το οποίο σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο μαθητή και πρόκειται να απασχολήσει το σχολείο, ο πρώτος που πρέπει να ενημερωθεί σχετικά είναι ο γονέας /κηδεμόνας, ο οποίος με τη σειρά του θα πρέπει να συνεργαστεί με το σχολείο.
 • Για τη συμμετοχή του μαθητή σε ορισμένες σχολικές εκδηλώσεις είναι απαραίτητο να υπάρχει έγκριση του γονέα/κηδεμόνα, όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία. Επίσης το σχολείο μπορεί να ζητήσει τη γνώμη ή την έγκριση του γονέα/κηδεμόνα για κάποιες άλλες εκδηλώσεις, για τις οποίες δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη. Αυτή η συνεργασία εμπεριέχει σημαντική ευθύνη και πρέπει να γίνεται με προσοχή.
 • Ο γονέας/κηδεμόνας δικαιούται να έχει πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση για τον μαθητή, αλλά οφείλει και ο ίδιος να ενημερώνει το σχολείο για θέματα που μπορεί να επηρεάζουν την επίδοση ή τη συμπεριφορά του μαθητή στο σχολείο.
 • Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν και πρέπει να ενημερώνονται τακτικά για την πρόοδο και συμπεριφορά του παιδιού τους από το δάσκαλο της τάξης και των ειδικοτήτων. Εκείνοι ορίζουν ημερομηνία και ώρα τακτικής συνάντησης και επικοινωνίας.
 • Οι γονείς/κηδεμόνες διαβάζουν προσεκτικά όλες τις ανακοινώσεις που μεταφέρουν οι μαθητές ή αναρτώνται στην ιστοσελίδα του σχολείου και ενημερώνονται για θέματα λειτουργίας του σχολείου.
 • Κανένας ενήλικας δεν έχει δικαίωμα να επιπλήττει ή να τιμωρεί ή να νουθετεί άλλο παιδί εκτός της οικογένειάς του στο χώρο του σχολείου.
 • Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει οι γονείς/κηδεμόνες πρέπει να ενημερώσουν τους οι αρμόδιους εκπαιδευτικούς ή τη Διεύθυνση του σχολείου για να διευθετηθεί το οποιοδήποτε θέμα.
 • Γενικότερα κανένας ανήλικος ή ενήλικος δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται στο κτίριο ή στο προαύλιο του σχολείου χωρίς άδεια.
 • Το τηλέφωνο του σχολείου 210-6849439/6858337 είναι στη διάθεσή όλων για οποιαδήποτε ενημέρωση.
 • Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να βεβαιωθούν ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν τα σωστά τηλέφωνά τους.
 • Σε περίπτωση που κάποιος από τους γονείς του μαθητή δεν έχει την κηδεμονία του πρέπει να ενημερώσει άμεσα το σχολείο.
 • Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποτελεί τη συλλογική έκφραση της άποψης των γονέων/κηδεμόνων  των μαθητών. Το σχολείο χρειάζεται και επιδιώκει τη συνεργασία του Συλλόγου για την προαγωγή του σχολικού έργου. Είναι προφανές ότι το εκπαιδευτικό έργο ανήκει στην αρμοδιότητα και ευθύνη των εκπαιδευτικών, του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών και του Διευθυντή του κάθε σχολείου. Τα θέματα όμως της παιδαγωγικής λειτουργίας, των ενδοσχολικών και εξωσχολικών εκδηλώσεων και το γενικότερο κλίμα στο σχολικό χώρο επηρεάζονται από την καλή συνεργασία των Εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
 • Η Σχολική Επιτροπή, το Σχολικό Συμβούλιο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Επιστημονικοί, οι Καλλιτεχνικοί και οι Πολιτιστικοί Φορείς, πέρα από το θεσμικό τους ρόλο, αποτελούν τις κοινωνικές συνιστώσες του σχολείου.

Ένα ανοιχτό δημοκρατικό σχολείο έχει ανάγκη από τη σύμπραξη όλων αυτών, για να επιτύχει στην αποστολή του. Ο κοινωνικός περίγυρος αποτελεί το περιβάλλον μέσα στο οποίο το σχολείο αναπτύσσει το μορφωτικό έργο του.

 

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΤΟΥ 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13ο Δ.Σ.ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                      ΜΑΙΟΣ 2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εγγραφές μαθητών στο Ολοήμερο Σχολείο για το Σχ. Έτος 2018-2019

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στο ολοήμερο σχολείο θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 8 Ιουνίου 2018.

 

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

α) οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας. Για τους αυτοαπασχολούμενους βεβαίωση του ασφαλιστικού τους φορέα.

β) οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).

 

Η φοίτηση των μαθητών που εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι υποχρεωτική.

Η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών δηλώνεται στην αίτηση (15.00 ή 16.00) και παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Η υποβολή σχετικής αίτησης – δήλωσης γονέα, θα δοθεί προς συμπλήρωση από το σχολείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη Δημοτικού για το Σχ. Έτος  2018-19»

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2018-19, στην Α΄ τάξη Δημοτικού εγγράφονται τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2012.

Οι εγγραφές  θα πραγματοποιηθούν  στο σχολείο μας από

2η  έως  18η  Μαΐου  (ώρες: 8:00 – 9:00 και 13.15-14.00 Πέμπτη και Παρασκευή και Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 13.15-14.00).

Τα όρια της σχολικής μονάδας είναι:

Αττική Οδός, Θεοδοσίου, Μεταμορφώσεως, Ολύμπου, Πέλλας, Λ. Πεντέλης, Κηφισού, Πάρνηθας και κλείνει στην Αττική Οδό

 

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή μαθητών στο Δημοτικό σχολείο είναι τα εξής:

α. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

β. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (δίνεται προς συμπλήρωση από το σχολείο).

γ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

δ. Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου (Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6 /65742/Δ1/25-4-2018 εγκύκλιο του Υ.Π.Ε.Θ.

ε. Αίτηση, η οποία θα δοθεί προς συμπλήρωση από το σχολείο.

 

Η Διευθύντρια

 

Μαριάνα Χατζημιχαήλ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές/τριες,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε & Δ.Ε. του ΥΠΠΕΘ η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στις 10.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Η Διευθύντρια

 Χατζημιχαήλ Μαριάννα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές/τριες,

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018 θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου  και ώρα 9.00 π.μ.  Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές /τριες  θα αποχωρήσουν συνοδευόμενοι από τους γονείς τους.

Οι γονείς της Α τάξης θα έχουν συνάντηση με τη δασκάλα του τμήματος την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.25  π.μ. στο χώρο του σχολείου.

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά μας !

Η Διευθύντρια

Επεξεργασία Χατζημιχαήλ Μαριάννα

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2017-2018

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητά μας παιδιά,

Σκοπός του Δημοτικού Σχολείου είναι να συμβάλλει στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών ικανοτήτων των μαθητών, ώστε ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν αρμονικά.

Για την υλοποίηση του πολυδιάστατου έργου του σχολείου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη κανόνων που θα αποδέχονται και θα τηρούν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (Μαθητές, Εκπαιδευτικοί, Γονείς).

Για την ομαλή λειτουργία και την καλύτερη συνεργασία, το σχολείο μας έχει διαμορφώσει τον «Εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του» σύμφωνο με την ισχύουσα νομοθεσία και τις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις και πρακτικές, που διέπουν το σύγχρονο δημοκρατικό σχολείο, ο οποίος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου, ώστε αφού ενημερωθείτε όλοι και όλες, να συμβάλετε ενεργά στην ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το 13ο Δ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ λειτουργεί ως  11/θεσιο, με 202 μαθητές και 24 εκπαιδευτικούς.

Διεύθυνση: Ολύμπου & Ηλείας 13, 15234, ΧΑΛΑΝΔΡΙ

mail@ 13dim-chalandr.att.sch.gr

 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Μπορείτε να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα του σχολείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.blogs.sch.gr/13dimchal/

 

 Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.) ή αντίστοιχων ιστοτόπων με εκπαιδευτικά θέματα. Αποτελείται από Νόμους (Ν.), Προεδρικά Διατάγματα (Π.Δ.),  Υπουργικές Αποφάσεις (Υ.Α.) και Εγκυκλίους. Κάποιοι βασικοί Νόμοι και Προεδρικά Διατάγματα που διέπουν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θεωρούνται οι παρακάτω:

Ν 1566/1985 (Φ.Ε.Κ. 167/Α΄/30-09-1985)

Π.Δ.79/2017

Π.Δ. 152/2013

Εγκ. Αρ.πρωτ. Φ.7/ΦΜ/143016/Δ1 /31-08-2017

 

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

08:00-08:15        Υποδοχή Μαθητών και Μαθητριών

08:15-09:40        1η  διδακτική περίοδος

09:40-10:00        Διάλειμμα

10:00-11:30        2η διδακτική περίοδος

11:30-11:45        Διάλειμμα

11:45-12:25        5η διδακτική ώρα

12:25-12:35        Διάλειμμα

12:35-13:15        6η διδακτική ώρα – Λήξη υποχρεωτικού προγράμματος  (για όλες τις τάξεις)

13:20-14:00        1η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος – Σίτιση

14:00-14:15        Διάλειμμα

14:15 – 15:00      2η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος

Μελέτη- Προετοιμασία ή Επιλογή Διδακτικού Αντικειμένου

15:00- 15.15        Διάλειμμα

15:15-16.00         3η ώρα Ολοήμερου προγράμματος:

Μελέτη- Προετοιμασία ή Επιλογή Διδακτικού Αντικειμένου

( Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή,  ΤΠΕ, Πολιτιστικοί Όμιλοι Δραστηριοτήτων)

16.00                      Αποχώρηση – Λήξη Ολοήμερου Προγράμματος

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

 • Η ώρα προσέλευσης στο σχολείο είναι 8.00-8.15.πμ

Οι εφημερεύοντες δάσκαλοι ανοίγουν τις πόρτες της αυλής στις 8:00.πμ

 • Οι μαθητές εισέρχονται στο προαύλιο χωρίς τη συνοδεία γονέων και παραμένουν εκεί  με την τσάντα τους  μέχρι να κτυπήσει το κουδούνι, εκτός αν είναι άσχημος ο καιρός.
 • Δεν επιτρέπεται να ανεβάζουν την τσάντα στην τάξη τους πριν από την προσευχή.
 • Η πόρτα του σχολείου κλείνει στις 8.15, όταν δηλαδή χτυπάει το κουδούνι, από τους εφημερεύοντες για την ασφάλεια των μαθητών. Γι αυτό παρακαλούνται οι μαθητές να προσέρχονται εγκαίρως σε αυτόν.
 • Την ώρα της προσευχής οι μαθητές συμπεριφέρονται με τον ανάλογο σεβασμό.
 • Αλλόθρησκοι και ετερόδοξοι μαθητές έχουν δικαίωμα να μη μετέχουν στην πρωινή προσευχή, οφείλουν όμως να βρίσκονται στον χώρο του σχολείου όσο αυτή διαρκεί και να σέβονται την ιερότητα της στιγμής.

Τα παραπάνω θα τηρούνται αυστηρά από όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές  ανεξαιρέτως .

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

 • Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος όλοι οι μαθητές βγαίνουν και παραμένουν στο προαύλιο. Κανείς δεν παραμένει στο εσωτερικό του σχολείου ή στην αίθουσα διδασκαλίας.
 • Όλες οι αίθουσες του σχολείου κλειδώνονται μετά το πέρας της διδασκαλίας από τους εκπαιδευτικούς της τάξης ή των ειδικοτήτων.
 • Σε περίπτωση κακοκαιρίας, ορίζεται από τους εκπαιδευτικούς ο χώρος παραμονής των μαθητών.
 • Το διάλειμμα είναι χρόνος παιχνιδιού κι ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων, αλλά και χρόνος ικανοποίησης βασικών αναγκών (φαγητό, τουαλέτα). Απαγορεύονται οποιαδήποτε αντικείμενα που μπορεί να αποβούν επικίνδυνα κατά την ώρα του διαλείμματος, όπως γυάλινα  μπολ,  πιρούνια μαχαιράκια κτλ.
 • Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, οι μαθητές πρέπει να παίζουν χωρίς να τσακώνονται με τους συμμαθητές τους.
 • Επίσης, δεν επιτρέπονται επικίνδυνα παιχνίδια, όπως πάλη ή ασκήσεις εδάφους (κατακόρυφο, ρόδα κλπ.) ή ποδόσφαιρο με διάφορα αντικείμενα (π.χ. καπάκια, πέτρες, κουκουνάρια κλπ).
 • Οι μεγαλύτεροι μαθητές οφείλουν να προσέχουν, τον εαυτό τους αλλά και τους μικρότερους συμμαθητές τους. Όλοι οι μαθητές οφείλουν να μη σπρώχνουν και να μη φέρονται βίαια κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
 • Για οποιοδήποτε πρόβλημα, οι μαθητές απευθύνονται στους εφημερεύοντες δασκάλους, που βρίσκονται στο προαύλιο.
 • Μόλις χτυπήσει το κουδούνι για μάθημα, όλοι οι μαθητές πηγαίνουν εγκαίρως στην τάξη τους, χωρίς να τρέχουν ή να σπρώχνουν τους άλλους. Φροντίζουν επίσης να έχουν τελειώσει το φαγητό τους και να έχουν τακτοποιήσει τις ανάγκες τους.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΧΩΡΟ

 • Όταν χτυπάει το κουδούνι για διάλειμμα ή για σχόλασμα, ο/η εκπαιδευτικός της τάξης αλλά και της ειδικότητας ανοίγει την πόρτα της τάξης και φροντίζει ώστε οι μαθητές να βγαίνουν από την τάξη με ηρεμία, για αποφυγή ατυχήματος.
 • Οι μαθητές πρέπει να περπατούν πάντα στη δεξιά μεριά της σκάλας, είτε ανεβαίνοντας, είτε κατεβαίνοντας από το κτίριο του σχολείου.
 • Η μετακίνηση των μαθητών από τη μία τάξη σε άλλη για οποιοδήποτε λόγο, πρέπει να γίνεται με προσοχή και ηρεμία για την αποφυγή ατυχήματος, αλλά και για να μην  ενοχλούνται οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που κάνουν μάθημα.
 • Οι μαθητές φροντίζουν να διατηρούν όλους τους χώρους του σχολείου καθαρούς. Είναι αναγκαίο να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής όσον αφορά στις τάξεις, στο προαύλιο ή στις τουαλέτες.
 • Απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλέφωνου, κάμερας ή φορητών ηλεκτρονικών παιχνιδιών στο χώρο του σχολείου.
 • Επίσης, απαγορεύονται πολύτιμα ή επικίνδυνα αντικείμενα. Σε περίπτωση που ο μαθητής βρεθεί με κάτι από τα παραπάνω θα οδηγηθεί στη Διεύθυνση.
 • Οι μαθητές πρέπει να αποφεύγουν λέξεις και φράσεις που προσβάλλουν ή πληγώνουν τους άλλους.
 • Οι μαθητές υποχρεούνται να συμπεριφέρονται με ευγένεια, να τηρούν τους κανονισμούς του σχολείου και να φροντίζουν η παραμονή στο σχολείο να είναι ευχάριστη και ασφαλής για όλους ανεξαιρέτως.

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ

 • Οι μαθητές συμβουλεύονται το σχολικό τους πρόγραμμα, ώστε να φέρνουν τα σωστά βιβλία και τετράδια που χρειάζονται κάθε μέρα.
 • Η τσάντα των μαθητών δεν πρέπει να είναι φορτωμένη με αντικείμενα που δε χρειάζονται, όπως παιχνίδια, μπάλες κλπ.
 • Τα βιβλία και τα τετράδια που δε χρειάζονται οι μαθητές παραμένουν στην τάξη, σύμφωνα με τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών.
 • Με αυτόν τον τρόπο η σχολική τσάντα θα  είναι ελαφριά και θα μπορεί ο κάθε μαθητής να τη μεταφέρει χωρίς τη βοήθεια κάποιου ενήλικα.

 

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

 • Οι μαθητές όλων των τάξεων αποχωρούν κάθε μέρα στις 13.15.
 • Η αποχώρηση των μαθητών/τριών που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα μπορεί να γίνει –σύμφωνα με τη δήλωση –στις 15:00 και 16:00.
 • Οι μαθητές που συνοδεύονται καθημερινά κατά την αποχώρησή τους, δε φεύγουν ποτέ από το σχολείο ασυνόδευτοι, σε περίπτωση που ο γονέας/κηδεμόνας τους καθυστερήσει.
 • Για να αποχωρήσει μαθητής οποιασδήποτε τάξης ασυνόδευτος είναι απαραίτητη η γραπτή δήλωση του γονέα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για λόγους ασφάλειας των μαθητών και της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου, οι πόρτες του σχολείου θα ανοίγουν και θα κλείνουν μόνο κατά τις προαναφερθείσες ώρες αποχώρησης.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Μετά τη λήξη των μαθημάτων δεν υπάρχει στον αύλειο χώρο του  σχολείου εφημερεύων δάσκαλος για την επίβλεψη των παιδιών. Για το λόγο αυτό συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση των γονέων για την παραλαβή τους. Ειδικότερα οι γονείς των μαθητών που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα, παρακαλούνται να είναι συνεπείς στο χρόνο παραλαβής των παιδιών τους και ιδιαίτερα κατά την τελευταία ώρα αποχώρησης (16:00).

Για λόγους ασφάλειας των μαθητών και της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου, όλα τα παραπάνω θα τηρηθούν με συνέπεια και αυστηρότητα.

 

ΦΟΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Η φοίτηση των μαθητών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι υποχρεωτική.

 • Οι μαθητές δεν απουσιάζουν από το σχολείο χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.
 • Οι γονείς μπορούν να δικαιολογήσουν τυχόν απουσίες μαθητών, προσκομίζοντας ιδιόχειρο υπογεγραμμένο έγγραφο για απουσίες μέχρι τρεις (3) ημέρες και ιατρική γνωμάτευση για απουσίες πέρα των τριών ημερών.
 • Οι μαθητές που απουσιάζουν από ενδιάμεση διδακτική ώρα ή χρειάζεται να φύγουν νωρίτερα από το σχολείο, πρέπει να πάρουν  την άδεια της Διεύθυνσης και των δασκάλων τους, ενώ ο γονέας ή ο κηδεμόνας τους πρέπει να συμπληρώσει την υπεύθυνη δήλωση αποχώρησης.
 • Επίσης, όλοι οι μαθητές υποχρεούνται να συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές επισκέψεις και στις εθνικές γιορτές που διοργανώνει το σχολείο. Απουσιάζουν μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 • Για την ασφαλή συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής οι μαθητές πρέπει να φέρουν  στο σχολείο το Ατομικό Δελτίο Υγείας, καθώς και τις απαραίτητες Ιατρικές Βεβαιώσεις, οι οποίες θα βεβαιώνουν τη συμμετοχή τους στις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου.
 • Τα Ατομικά Δελτία Υγείας κατατίθενται στην Α ΄ και στην Δ΄ τάξη του σχολείου.
 • Στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής οι μαθητές υποχρεούνται να φοράνε αθλητική φόρμα και αθλητικά παπούτσια.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 • Για μακροχρόνια απαλλαγή από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής απαιτείται ιατρική γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού. Για απαλλαγή μίας ημέρας απαιτείται σχετικό σημείωμα του γονέα, το οποίο εγκρίνεται από τη Διεύθυνση.
 • Και στις δυο περιπτώσεις, ο μαθητής ακολουθεί το τμήμα του στους χώρους της Φυσικής Αγωγής, εκτός αν η Διεύθυνση κρίνει διαφορετικά (π.χ. μαθητής με κινητικά προβλήματα, πυρετό κλπ).

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

 • Οι μαθητές που έχουν απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, υποχρεούνται να προσκομίσουν στη Διεύθυνση του σχολείου σχετική βεβαίωση των γονέων τους.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών ως παιδαγωγών και ως προτύπων συμπεριφοράς για τους μαθητές,  τους καθιστά ιδιαίτερα κρίσιμους «εταίρους» στη μαθησιακή διαδικασία.  Η σχετική νομοθεσία προβλέπει τα δικαιώματα και τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών. Τόσο τα δικαιώματα, όσο και οι υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών ως εργαζομένων οφείλουν να είναι απόλυτα σεβαστά από όλους όσοι εμπλέκονται στη σχολική κοινότητα.

 • Οι εκπαιδευτικοί είναι κοινωνοί των παιδαγωγικών αρχών, του δημοκρατικού σχολείου, των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων. Σέβονται τους μαθητές και τις μαθήτριες και τηρούν απαρέγκλιτα τα διαλείμματα.
 • Οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται, είτε σε επίπεδο τμημάτων της ίδιας τάξης, είτε σε επίπεδο διδασκόντων στο ίδιο τμήμα ή τάξη. Η προώθηση ενός συνεργατικού κλίματος ανάμεσα στους διδάσκοντες προβάλλει και προωθεί ένα αντίστοιχο συνεργατικό κλίμα σε όλη τη σχολική μονάδα.
 • Οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί μεριμνούν για την ασφάλεια των μαθητών κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο (08:00-08:15),κατά την αποχώρησή τους από αυτό, όπως και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
 • Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να ενημερώνουν τη Διεύθυνση για τυχόν υπόνοιες κακοποίησης μαθητών, ώστε να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές. Οι εκπαιδευτικοί τηρούν την απαραίτητη εχεμύθεια σε ζητήματα που αφορούν στην προσωπική ζωή ενός/μιας μαθητή/-τριας ή της οικογένειάς του/της.
 • Οι εκπαιδευτικοί, ως εργαζόμενοι, δεν υποχρεούνται να ανακοινώνουν εκ των προτέρων τη συμμετοχή τους ή όχι σε απεργιακές ή άλλου είδους συνδικαλιστικές δράσεις, κατανοώντας παράλληλα τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού τους χώρου.
 • Ο Σύλλογος Διδασκόντων ως συλλογικό όργανο αποτελεί νευραλγικό σημείο για την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

 

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Τα δικαιώματα των μαθητών πηγάζουν μέσα από το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδας.

 Είμαι μαθητής/τρια και οφείλω να  γνωρίζω τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΟΥ .

 1. Έχω το δικαίωμα να φοιτώ δωρεάν στο σχολείο.
 2. Έχω το δικαίωμα να εκφράζω ελεύθερα τη γνώμη ή τις απόψεις μου μέσα στο σχολείο. Έχω όμως και την υποχρέωση να μην προσβάλλω με αυτές την τιμή και την προσωπικότητα των άλλων.
 3. Έχω το δικαίωμα να αναζητώ, να συζητώ και να διαδίδω κάθε είδους πληροφορίες. Έχω όμως την υποχρέωση να μην επιβάλλω ή να προωθώ κομματικές πεποιθήσεις.
 4. Έχω το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης μου, της συνείδησης και της θρησκείας. Αντίστοιχα όμως έχω υποχρέωση να σέβομαι τις πεποιθήσεις των συμμαθητών και των δασκάλων μου.
 5. Έχω το δικαίωμα να ζω και να απολαμβάνω τη δική μου ιδιωτική ζωή, στην οποία κανένας δε δικαιούται να παρέμβει. Έχω όμως την υποχρέωση να μην προκαλώ με τη συμπεριφορά μου.
 6. Έχω το δικαίωμα  να ζητώ βοήθεια απ’ το δάσκαλό μου. Το σχολείο έχει την υποχρέωση να με προστατεύει από κάθε μορφή βίας, προσβολής και εκμετάλλευσης.
 7. Έχω το δικαίωμα, αν αντιμετωπίζω οποιοδήποτε πρόβλημα, να απευθύνομαι στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του τμήματός μου, ή ακόμα και στο Διευθυντή.
 8. Έχω την υποχρέωση να σέβομαι τη σχολική περιουσία και να μην την καταστρέφω.
 9. Έχω το δικαίωμα να βγαίνω πάντοτε στα διαλείμματα και να παίζω συμμαθητές μου.
 10. Έχω το δικαίωμα να συμμετέχω σε όλες τις εκδηλώσεις, τις ομαδικές εργασίες και τις εκδρομές που διοργανώνονται στο σχολείο μου.

 

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 • Φυσικοί κηδεμόνες του μαθητή είναι ο πατέρας και η μητέρα του. Αυτοί είναι οι κηδεμόνες του μαθητή, εφόσον κατοικούν στην πόλη, όπου βρίσκεται το σχολείο. Διαφορετικά, ορίζουν οι ίδιοι με έγγραφη δήλωσή τους τον κηδεμόνα του μαθητή.
 • Οι γονείς/κηδεμόνες εγγράφουν το μαθητή στο σχολείο, επικοινωνούν συχνά με το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς της τάξης και των ειδικοτήτων, παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη φοίτηση, το ήθος και τη σχολική επίδοση των παιδιών τους και ενημερώνουν υπεύθυνα το σχολείο για όλα τα ζητήματα, τα οποία σχετίζονται με αυτά και επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους στο σχολείο.
 • Κάθε φορά που δημιουργείται ένα θέμα, το οποίο σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο μαθητή και πρόκειται να απασχολήσει το σχολείο, ο πρώτος που πρέπει να ενημερωθεί σχετικά είναι ο γονέας /κηδεμόνας, ο οποίος με τη σειρά του θα πρέπει να συνεργαστεί με το σχολείο.
 • Για τη συμμετοχή του μαθητή σε ορισμένες σχολικές εκδηλώσεις είναι απαραίτητο να υπάρχει έγκριση του γονέα/κηδεμόνα, όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία. Επίσης το σχολείο μπορεί να ζητήσει τη γνώμη ή την έγκριση του γονέα/κηδεμόνα για κάποιες άλλες εκδηλώσεις, για τις οποίες δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη. Αυτή η συνεργασία εμπεριέχει σημαντική ευθύνη και πρέπει να γίνεται με προσοχή.
 • Ο γονέας/κηδεμόνας δικαιούται να έχει πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση για τον μαθητή, αλλά οφείλει και ο ίδιος να ενημερώνει το σχολείο για θέματα που μπορεί να επηρεάζουν την επίδοση ή τη συμπεριφορά του μαθητή στο σχολείο.
 • Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν και πρέπει να ενημερώνονται τακτικά για την πρόοδο και συμπεριφορά του παιδιού τους από το δάσκαλο της τάξης και των ειδικοτήτων. Εκείνοι ορίζουν ημερομηνία και ώρα τακτικής συνάντησης και επικοινωνίας.
 • Οι γονείς/κηδεμόνες διαβάζουν προσεκτικά όλες τις ανακοινώσεις που μεταφέρουν οι μαθητές ή αναρτώνται στην ιστοσελίδα του σχολείου και ενημερώνονται για θέματα λειτουργίας του σχολείου.
 • Κανένας ενήλικας δεν έχει δικαίωμα να επιπλήττει ή να τιμωρεί ή να νουθετεί άλλο παιδί εκτός της οικογένειάς του στο χώρο του σχολείου.
 • Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει οι γονείς/κηδεμόνες πρέπει να ενημερώσουν τους οι αρμόδιους εκπαιδευτικούς ή τη Διεύθυνση του σχολείου για να διευθετηθεί το οποιοδήποτε θέμα.
 • Γενικότερα κανένας ανήλικος ή ενήλικος δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται στο κτίριο ή στο προαύλιο του σχολείου χωρίς άδεια.
 • Το τηλέφωνο του σχολείου 210-6849439/6858337 είναι στη διάθεσή όλων για οποιαδήποτε ενημέρωση.
 • Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να βεβαιωθούν ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν τα σωστά τηλέφωνά τους.
 • Σε περίπτωση που κάποιος από τους γονείς του μαθητή δεν έχει την κηδεμονία του πρέπει να ενημερώσει άμεσα το σχολείο.
 • Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποτελεί τη συλλογική έκφραση της άποψης των γονέων/κηδεμόνων  των μαθητών. Το σχολείο χρειάζεται και επιδιώκει τη συνεργασία του Συλλόγου για την προαγωγή του σχολικού έργου. Είναι προφανές ότι το εκπαιδευτικό έργο ανήκει στην αρμοδιότητα και ευθύνη των εκπαιδευτικών, του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών και του Διευθυντή του κάθε σχολείου. Τα θέματα όμως της παιδαγωγικής λειτουργίας, των ενδοσχολικών και εξωσχολικών εκδηλώσεων και το γενικότερο κλίμα στο σχολικό χώρο επηρεάζονται από την καλή συνεργασία των Εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
 • Η Σχολική Επιτροπή, το Σχολικό Συμβούλιο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Επιστημονικοί, οι Καλλιτεχνικοί και οι Πολιτιστικοί Φορείς, πέρα από το θεσμικό τους ρόλο, αποτελούν τις κοινωνικές συνιστώσες του σχολείου.

Ένα ανοιχτό δημοκρατικό σχολείο έχει ανάγκη από τη σύμπραξη όλων αυτών, για να επιτύχει στην αποστολή του. Ο κοινωνικός περίγυρος αποτελεί το περιβάλλον μέσα στο οποίο το σχολείο αναπτύσσει το μορφωτικό έργο του.

 

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΤΟΥ 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

 

Οι μαθητές/τριες και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 13ου Δ.Σ. Χαλανδρίου σας εύχονται Καλή Πρωτομαγιά

Μαγιάτικο στεφάνι από τους μαθητές του Α1

Μαγιάτικο στεφάνι από τους μαθητές του Α1

 

 

 

 

 

 

 

13ο  Δ.Σ.  ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                                     ΜΑΙΟΣ 2017

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

 

Θέμα: «Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη Δημοτικού για το Σχ. Έτος  2017-18»

 

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2017-18, στην Α΄ τάξη Δημοτικού εγγράφονται τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2011.

Οι εγγραφές  θα πραγματοποιηθούν  στο σχολείο μας από

2η  έως  19η  Μαϊου  (ώρες: 8:30- 10:00 και 13.15-14.00)

 

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή μαθητών στο Δημοτικό σχολείο είναι τα εξής:

α. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

β. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (δίνεται προς συμπλήρωση από το σχολείο).

γ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

δ. Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου

Η υποβολή σχετικής αίτησης, η οποία θα δοθεί προς συμπλήρωση από το σχολείο.

 

 

 

 

Η Διευθύντρια

 

Μαριάνα Χατζημιχαήλ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

σας ενημερώνουμε ότι το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολέιου μας,

θα λειτουργήσει κανονικά από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων

του 13ου Δ.Σ. Χαλανδρίου

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 13ου Δ.Σ. Χαλανδρίου σας εύχονται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς και μαθητές ,

Για να λειτουργήσει το σχολείο μας ομαλά και αποδοτικά θα πρέπει όλα τα μέλη της σχολικής  κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) να γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Η τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Σχολείου μας, που ενέκριναν όλα τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, θα βοηθήσει ώστε το έργο και οι στόχοι που θέτουμε κάθε φορά ως δάσκαλοι να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό, χωρίς προβλήματα και εντάσεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 

 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

 

 afisa Korkovelou_A3(15)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13ο  Δ.Σ.  ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                                     ΜΑΙΟΣ 2016

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

 

Θέμα: «Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη Δημοτικού για το Σχ. Έτος  2016-17»

 

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2016-17, στην Α΄ τάξη Δημοτικού εγγράφονται τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2010.

Οι εγγραφές  θα πραγματοποιηθούν  στο σχολείο μας από

2η  έως  21η  Ιουνίου  (ώρες: 8:30- 12:30)

 

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή μαθητών στο Δημοτικό σχολείο είναι τα εξής:

α. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

β. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (δίνεται προς συμπλήρωση από το σχολείο).

γ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

δ. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου (Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.7 /229 / 53868 /Γ1/10-5-2011 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Η υποβολή σχετικής αίτησης, η οποία θα δοθεί προς συμπλήρωση από το σχολείο.

 

 

 

 

Η Διευθύντρια

 

Μαριάνα Χατζημιχαήλ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

 

ΟΛΟΗΜΕΡΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

• Σας ενημερώνουμε ότι οι βαθμοί του Α΄ τριμήνου της Γ΄,Δ, Ε, ΣΤ τάξης θα δοθούν την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 13.15 και θα γίνει και η ενημέρωση των γονέων των μαθητών της Α΄και Β΄τάξης.

• Σας προσκαλούμε στο «Χριστουγεννιάτικο Παζάρι» που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στις 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου στο χώρο του σχολείου. Συμμετέχουν με τις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες τους οι μαθητές της Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξης.
Θα θέλαμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Η Διευθύντρια του Σχολείου
Μαριάνα Χατζημιχαήλ

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 13ου Δ.Σ.ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

2-001-e1416677754639

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, στις 12.30μ.μ., σας προσκαλούμε στο «Ίδρυμα Ζήση» στο Χαλάνδρι, για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση του σχολείου μας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + με θέμα: «Τα Μαθηματικά είναι παντού»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

του 13ου Δ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

prosklisi-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015,
στις 9.00 το πρωί, θα γίνει ο Αγιασμός στο σχολείο μας
και θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά!

 

 

 18/9/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι με την απόφαση 40/2015 της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χαλανδρίου, εγκρίθηκε για το σχολείο μας, Σχολικός Τροχονόμος με αποζημίωση.
Παρακαλούνται οι γονείς που ενδιαφέρονται για αυτή τη θέση να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση του σχολείου ή με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, μέχρι την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015.
Η δ/ντρια
Μαριάνα Χατζημιχαήλ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης και οι δασκάλες του 13ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου σαςπροσκαλούν στη θεατρική παράσταση
« Το Παραμύθι χωρίς όνομα»
της Πηνελόπης ΔέλταScan0005
που θα γίνει στην αυλή του σχολείουστις 10 Ιουνίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 μ. μ.

Θα χαρούμε πολύ να απολαύσετε μαζί μας το «επίκαιρο» παραμύθι.
Σας περιμένουμε…
 

 

 

 

13ο Δ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ              ΜΑΙΟΣ 2015

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Θέμα: «Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη Δημοτικού για το Σχ. Έτος 2015-16»

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2015-16, στην Α΄ τάξη Δημοτικού εγγράφονται τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2009.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας από
2η έως 19η Ιουνίου (ώρες: 9:00- 12:00) εκτός από τις 3 και 17 Ιουνίου λόγω συνέλευσης και διεξαγωγής εκλογών του συλλόγου «Περικλής» και επιμορφωτικής ημερίδας της Σχολικής Συμβούλου αντίστοιχα.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή μαθητών στο Δημοτικό σχολείο είναι τα εξής:
α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν την εγγραφή τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης.
β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (δίνεται προς συμπλήρωση από το σχολείο).
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου (Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.7 /229 / 53868 /Γ1/10-5-2011 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.
Η υποβολή σχετικής αίτησης, η οποία θα δοθεί προς συμπλήρωση από το σχολείο.

Η Διευθύντρια

Μαριάνα Χατζημιχαήλ

 

 

 

 

Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, στο σχολείο μας θα γίνει η «Κοπή της Βασιλόπιτας». Τις βασιλόπιτες θα τις προσφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δ.Σ. Χαλανδρίου.

22-1-2015

Την Παρασκευή 23-1 και την Δευτέρα 26-1 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό

λόγω των Εθνικών Εκλογών.

29-1-2015

Την Πέμπτη 29-1 θα πραγματοποιηθεί προβολή του σύμπαντος από το

Αστεροσκοπείο Αθηνών στον χώρο του σχολείου ύστερα από

πρόταση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας. Η τιμή του

εισιτηρίου είναι 2,5 ευρώ  για κάθε παιδί.

30-1-2015

Την Παρασκευή 30-1 οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 8.10πμ ,  θα

μεταβούν στην εκκλησία και στη συνέχεια θα γίνουν ομιλίες για το έργο των

Τριών Ιεραρχών στο χώρο του σχολείου .

Οι μαθητές θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους στις

10.30 με ευθύνη των γονέων τους. Το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.

9-2-2015

Την Τρίτη 17/2/2015 οι εκπαιδευτικοί της Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξης θα συμμετέχουν υποχρεωτικά σε επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώνει η Σχολική Σύμβουλος κ. Καυκά, από 8.00π.μ έως 14.00μ.μ.
Για το λόγο αυτό οι μαθητές των παραπάνω τάξεων δε θα έρθουν στο σχολείο.

Την Πέμπτη 19/2/2015 οι εκπαιδευτικοί της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης θα συμμετέχουν υποχρεωτικά σε επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώνει η Σχολική Σύμβουλος κ. Καυκά, από 8.00π.μ έως 14.00μ.μ.
Για το λόγο αυτό οι μαθητές των παραπάνω τάξεων δε θα έρθουν στο σχολείο

Αφήστε μια απάντηση


Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων