Το προσφυγόσημο συγκίνησε και δημιούργησε συναισθήματα λύπης, πόνου, στεναχώριας και θυμού στα παιδιά μας. Το παρατήρησαν, περιέγραψαν την εικόνα και στάθηκαν στα γυμνά πόδια του παιδιού , στα συρματοπλέγματα και στα δάκρυα που τρέχουν από τα μάτια του.Κατάλαβαν αμέσως το νόημά τους.
από το site
από το site
Αφού συζητήσαμε τα βιώματα του προσφυγόπουλου θελήσαμε να του δώσουμε πίσω τη χαρά που στερήθηκε . Το κάθε παιδί φαντάστηκε και αποτύπωσε στο φύλλο εργασίας του πώς θα ένιωθε το προσφυγόπουλο επιστρέφοντας στον τόπο του , πού θα βρισκόταν και με ποιους;
Όλα σχεδόν τα παιδιά επέστρεψαν το προσφυγόπουλο στο σπίτι του, χαμογελαστό ,παρέα με τους φίλους του!!!! Έβαλαν το παιδί στον κήπο του σπιτιού του ανάμεσα σε μυρωδάτα λουλούδια , πιθανόν επηρεασμένα από μια μαρτυρία Κύπριας Πανεπιστημιακού που επισκέφτηκε το πατρικό της στο οποίο έμεναν Τούρκοι.
Το φύλλο εργασίας:
Επίσης εξαιτίας της λειτουργίας του προσφυγόσημου( γραμματόσημο)μας δόθηκε η ευκαιρία ν’ ασχοληθούμε με τη λειτουργία των Ταχυδρομείων και με τ’ απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για να στείλουμε και να παραλάβουμε ένα γράμμα, μια κάρτα κ.α.
1) Το γράμμα, 2) ο φάκελος, 3) το γραμματόσημο, 4) τα στοιχεία του αποστολέα, 5) τα στοιχεία του παραλήπτη
Έτσι λοιπόν φτιάξαμε κι εμείς το φάκελό μας, κολλήσαμε το γραμματόσημο ,γράψαμε τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη.
Το γράμμα μας θ’ απευθύνεται στον ΟΗΕ( Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών) ζητώντας την επίλυση του κυπριακού προβλήματος!!! Θα γράψουμε το γράμμα αύριο!!!
Πρόσφατα σχόλια