12o Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

we are equal- we have the same rights

Πολυπολιτισμικό τραπέζι και Πρωτομαγιά

Μάι 20152

Την Τετάρτη  29/4/15 και την Πέμπτη 30/4/15 πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες για το πρόγραμμα Erasmus+ και την Πρωτομαγιά. Συγκεκριμένα την Τετάρτη επισκέφτηκε και συμμετείχε στο πλάνο  ανάπτυξης του μαθήματος η πρώτη ομάδα γονέων. Μέσα στις υποχρεώσεις του προγράμματος γι’ αυτή την περίοδο έπρεπε να πραγματοποιήσουμε ένα πολυπολιτισμικό τραπέζι με την ενεργή συμμετοχή και δραστηριοποίηση των γονέων.  Το τραπέζι μας περιλάμβανε εδέσματα και από διάφορες περιοχές του τόπου μας ( Άρτα, Τρίκαλα) και από διάφορες χώρες( Ρωσία, Βουλγαρία, Ανατολή-Μικρά Ασία, Καππαδοκία, Φιλιππίνες). Δόθηκαν οδηγίες για τα υλικά παρασκευής του κάθε φαγητού , για τη χρήση του και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση ανάμεσα σε γονείς , παιδιά και εκπαιδευτικούς .

Ευχαριστούμε θερμά τους συμμετέχοντες γονείς για την παρουσία τους , τις πληροφορίες που μας προσέφεραν και την ευγενική τους χορηγία με εδέσματα του τόπου τους. Βέβαια από ένα καλό τραπέζι φιλικής συνάντησης δε λείπει η διασκέδαση. Έτσι κι εμείς μετά το φαγητό το ρίξαμε στο χορό!!

Την Πέμπτη καλοδεχτήκαμε το Μάιο με τραγούδια που αναφέρονται στα λουλούδια, συζητήσαμε για τη διπλή σημασία της Πρωτομαγιάς ( γιορτή των λουλουδιών και δικαίωμα στην εργασία με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου και  σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας)και κατασκευάσαμε  τα στεφανάκια μας.

DSC00439 DSC00445 DSC00447 DSC00462 DSC00468 Εικόνα1 Εικόνα2 Εικόνα3 Εικόνα4 Εικόνα5 Εικόνα6 Εικόνα7 IMG_0720

πρωτομαγιάτικα στεφάνια

πρωτομαγιάτικα στεφάνια

DSC00478

 

από κάτω από: Δικαιώματα του παιδιού| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πολυπολιτισμικό τραπέζι και Πρωτομαγιά    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων