Ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές του 12ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών εύχονται σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές με υγεία, αγάπη, ευλογία και πολλές χαρούμενες στιγμές στη ζωή μας!!!!!!!
Μηνιαία αρχεία: Δεκέμβριος 2021
Χριστούγεννα στο νηπιαγωγείο
Οι τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη στο νηπιαγωγείο είναι αφιερωμένες στα Χριστούγεννα, μιλήσαμε για το τι γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς. Μέσα σε όλα την τιμητική τους είχαν και οι κατασκευές, κοψαμε, κολλήσαμε, ζωγραφίσαμε πασπαλίσαμε με χρυσόσκονες. Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις κατασκευές μας.
Οι φάτνες μας…
Οι Ρούντολφ μας….
Δεντράκια και Άγιοι Βασίληδες….
Οι κάρτες μας με τις ευχές μας….
Τα ημερολόγια μας, δωράκι προς τους μαθητές μας….
3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες
Η Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν λίγο καλύτερα τα άτομα αυτά κια τον τρόπο ζωής τους. Παρόλο που είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για τα μικρά παιδιά, είναι όμως η κατάλληλη ηλικία να έρθουν σε επαφή με εικόνες και πληροφορίες που θα τα βοηθήσουν να καταλάβουν καλύτερα τον τρόπο ζωής, τα δικαιώματά τους, τις δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή ζωή τους εξαιτίας της αμέλειας κάποιων ατόμων χωρίς αναπηρίες.
Προβάλλαμε στα παιδιά μια συγκινητική ταινία μικρού μήκους όπου διαπραγματεύεται τη σχέση που ανέπτυξαν ένα αγόρι και ένα ζώο με κινητικά προβλήματα.
Διαβάσαμε και μια ιστορία μέσα από την οποία δυο ξαδέρφια, το ένα εκ των οποίων ήταν καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίο, απέδειξαν πως τίποτα δεν είναι ικανό να περιορίσει την καθημερνή δραστηριότητα, το παιχνίδι και τη χαρά ενός ατόμου αν υπάρχει πραγματική θέληση.
Είδαμε και μάθαμε τα σύμβολα κάποιων αναπηριών και μιλήσαμε για τις δυσκολίες των ατόμων που τις βιώνουν αλλά και τον τρόπο μου τις ξεπερνούν.
Μιλήσαμε για την Νοηματική Γλώσσα είδαμε το αλφάβητό της
Ακούσαμε και είδαμε τα Τρίγωνα Κάλαντα στη Νοηματική Γλώσσα
Προβληματιστήκαμε γύρω από το πως μπορεί ένας άνθρωπος χωρίς όραση να περπατήσει στο δρόμο και να είναι ασφαλής. Είδαμε το παρακάτω βιντεάκι και το σχολιάσαμε.
https://www.youtube.com/watch?v=hY0oMioJuxo
Προσπαθήσαμε και ευχόμαστε να καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σε θέματα διαφορετικότητας και αναπηρίας και να προωθήσουμε κουλτούρα αλληλεγγύης και σεβασμού της διαφορετικότητας.
Μπορεί να είμαστε διαφορετικοί, αλλά όλοι είμαστε ίσοι. Κάπως έτσι κλείσαμε την ημέρα αυτή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το ξεχνάμε αυτό τον υπόλοιπο καιρό και το θυμόμαστε μόνο τώρα.