Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Συμμετοχή του σχολείου σε μαθητικά φεστιβάλ

Καλωσήλθατε στην ιστοσελίδα μας

φωτο σχολείου
European Radio Logo

Συμμετοχή του σχολείου σε μαθητικά φεστιβάλ

13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

2024small

Το αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας έμοιαζε αυτές τις ημέρες με μελίσσι: μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί με κέφι κι ενθουσιασμό, για να λάβουν μέρος στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Δε θα μπορούσε βέβαια να λείπει το σχολείο μας από ένα τέτοιο γεγονός! Και μάλιστα με δύο ομάδες!

Η πρώτη, η ομάδα του Α2, που υλοποιεί το πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο “Άρτος και θεάματα“, παρουσίασε το βίντεο που δημιούργησε με θέμα τον Μύλο του Παππά, το εμβληματικό κτίσμα της συνοικίας μας. Η δεύτερη, που αποτελείται από μαθητές οι οποίοι βρίσκονται πια στο Λύκειο, παρουσίασε το βίντεο που είχε δημιουργήσει δύο χρόνια πριν, στο Γυμνάσιο, με θέμα τις Πινακοθήκες του κόσμου και τις δικές τους «ζωντανές» αναπαραστάσεις πινάκων. Και οι δύο ομάδες με πολύ κέφι και μεγάλη άνεση παρουσίασαν τις ψηφιακές τους δημιουργίες και κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού!! Συγχαρητήρια σε όλους!

 


Πολιτιστική ομάδα “Άρτος και θεάματα“, τμήμα Α2

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μυλωνά Φωτεινή, Τεγούση Καλλιόπη, Τζιότζιου Αλεξία, Κιούση Μαρία


 

Πολιτιστική ομάδα “Μια βόλτα στην Πινακοθήκη

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κιούση Μαρία, Λάσκαρης Αστέριος 

Το βίντεο της παρουσίασης βρίσκεται εδώ.

1 2

link: Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας

 


2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο

“Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου”

Τις ίδιες ημέρες πραγματοποιείται στην Πάτρα με διοργανωτή το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών το 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου». Είναι ένα συνέδριο υβριδικό, αφού υπάρχει η επιλογή της δια ζώσης αλλά και της εξ αποστάσεως συμμετοχής/παρακολούθησης. Οι εισηγήσεις ήταν πάρα πολλές και πάρα πολύ ενδιαφέρουσες. Και καθώς η βάση του συνεδρίου είναι ένα πολύ ευρύ πανελλαδικό δίκτυο σχολείων, οι εισηγήσεις προέρχονταν από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Η τεχνολογία ενώνει τα σχολεία και επιτρέπει τη δημιουργία σχέσεων και τη ζύμωση ιδεών.

Οι μαθητές μας μπήκαν σε αυτή τη μεγάλη σχολική οικογένεια παρακολουθώντας από το σχολείο τις εισηγήσεις/παρουσιάσεις πολλών σχολείων από όλη τη χώρα.

Screenshot 1 1

 

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Το τραγούδι της εβδομάδας: “Αχ Ελλάδα” Μ. Ρασούλης – Β. Αλαγιάννη – Ν. Παπάζογλου

Σαν σήμερα

14/10/1863: Ο σουηδός χημικός Aλφρεντ Νόμπελ πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης.
Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Μετρητής επισκέψεων

Μετρητής επισκεπτών
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση