Αρχείο ημέρας 19 Μαρτίου 2024

Καλωσήλθατε στην ιστοσελίδα μας

φωτο σχολείου
European Radio Logo

Μπορώ να μάθω ένα επάγγελμα αμέσως μετά το Γυμνάσιο;

Μαθητές του 12ου Γυμνασίου – Μ. Καραγάτσης επισκέφτηκαν τις σχολές μαθητείας (ΕΠΑΣ) της ΔΥΠΑ Λάρισας

Ποιοι δρόμοι ανοίγονται μετά το Γυμνάσιο για τους μαθητές που επιλέγουν την επαγγελματική εκπαίδευση; Μια απάντηση είναι οι Σχολές Μαθητείας (ΕΠΑΣ) της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης μαθητών απευθείας σε τεχνικά επαγγέλματα. Τις δυνατότητες αυτές γνώρισαν από κοντά μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης του 12ου Γυμνασίου Λάρισας που έχουν κατά νου να ακολουθήσουν τεχνικές – επαγγελματικές σπουδές.
Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους Ι. Σάκκα και Β. Τασιόπουλο επισκέφτηκαν τις ΕΠΑΣ στη συνοικία Ιπποκράτη στο πλαίσιο των “Open Days” που οι ίδιες οι σχολές μαθητείας διοργάνωσαν. Ενημερώθηκαν για όλα τα παρεχόμενα Προγράμματα εκπαίδευσης καθώς και για τη φιλοσοφία του δυικού συστήματος που εφαρμόζεται στις ΕΠΑΣ (που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με το πρόγραμμα μαθητείας – πρακτικής – σε εργασιακό χώρο).
Όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι της Σχολής η εκπαίδευση παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές, καθώς πολλές επιχειρήσεις δηλώνουν δυσκολία εύρεσης προσωπικού με γνώσεις και δεξιότητες τεχνικών επαγγελμάτων.

O εγγονός του Μ. Καραγάτση, σκηνοθέτης κ. Δημήτρης Τάρλοου στο σχολείο μας

 

Ένα “καραγάτσι” φυτεύτηκε στην αυλή

Ξεχωριστή στιγμή για το σχολείο μας:

Μετά την πολύ πετυχημένη εκδήλωση ονοματοδοσίας του 12ου Γυμνασίου «Μ. Καραγάτσης»  την περασμένη Τετάρτη 14/3 στο «Χατζηγιάννειο», ο εγγονός του Μ. Καραγάτση, ο σκηνοθέτης κ. Δημήτρης Τάρλοου επισκέφτηκε το σχολείο μας. Μαζί του και οι καθηγήτριες φιλολογίας του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ κυρίες Χριστίνα Ντουνιά και Λίζυ Τσιριμώκου.

Ο κ. Τάρλοου ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου μας, είδε τις πινακίδες με το νέο όνομα του Σχολείου μας, και φωτογραφήθηκε μπροστά στο επιβλητικό πορτρέτο του παππού του, που κοσμεί ήδη την είσοδο του κτηρίου. Επίσης, επισκέφτηκε και την “Αίθουσα προβολών», όπου ο εικαστικός μας κ. Αστ. Λάσκαρης με τη βοήθεια των μαθητών του φιλοτέχνησε στην πόρτα το πορτρέτο του Μ. Καραγάτση.

Στη συνέχεια ο κ. Τάρλοου, περιστοιχισμένος από μαθητές και μαθήτριες φύτεψε στην αυλή μας, στη μνήμη του παππού του, μια φτελιά, ένα «καραγάτσι» όπως ονομάζουμε στη Θεσσαλία το δένδρο που έδωσε το λογοτεχνικό ψευδώνυμο στον συγγραφέα.

Το σημαντικότερο όμως όλων ήταν ότι για μια ώρα και πλέον, ο κ. Τάρλοου είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Για το θέατρο τη λογοτεχνία, την τέχνη γενικότερα στα χρόνια που η τεχνητή νοημοσύνη «απειλεί» να αλλάξει τα πάντα.

Όμορφες στιγμές που όλοι στο σχολείο μας απολαύσαμε. …

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση