Αναλυτικές οδηγίες για self test σε σχολεία 17/5/21

Αναλυτικές οδηγίες για self test σε σχολεία 17/5/21

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου θα απαιτείται η διενέργεια self test μόνο μία φορά εβδομαδιαίως για την προσέλευση των μαθητών στις σχολικές μονάδες της χώρας. Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self test σύμφωνα με τις οδηγίες, και οι μαθητές θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που επιδεικνύουν στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι τη βεβαίωση (σχολική κάρτα για covid 19)  πρέπει να έχουν συμπληρωμένη οι μαθητές κατά την προσέλευσή τους κάθε Δευτέρα πρωί. Σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία εισόδου στην πλατφόρμα, μπορούν να έχουν εκτυπωμένη τη σχολική κάρτα και να την συμπληρώνουν.

Μέσω της διαδικασίας του αυτοελέγχου με οικιακό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ο πολίτης προστατεύει ταυτόχρονα την υγεία του αλλά και τους αγαπημένους του ανθρώπους.

  • Σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας ανιχνεύοντας ασυμπτωματικούς φορείς του ιού SARS – CoV -2 εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα.
  • Εφόσον υποβληθήκατε σε οικιακό τεστ και βρεθήκατε θετικοί στον νέο κορωνοϊό, μπορείτε να υποβληθείτε σε νέο τεστ προς επιβεβαίωση του πρώτου. Αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε εσείς επιθυμείτε ιδιωτικά ή δημόσια εντός των επόμενων 24 ωρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *