Κάνε-Μια-Ευχή

Όλοι στη ζωή μας έχουμε κάποια όνειρα. Πολύ περισσότερο τα παιδιά, μιας και το μέλλον τους ανήκει. Κάποιες φορές όμως δύσκολες καταστάσεις μας αναγκάζουν να σταματάμε να ονειρευόμαστε. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό, όταν σταματούν να ονειρεύονται παιδιά.

Είναι γνωστό σε όλους μας το Make-A-Wish, που βοηθά να πραγματοποιηθούν ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες. Και δεν πρόκειται μόνο για μια ευχή, αλλά είναι ένας τρόπος αυτά τα παιδιά να πιστέψουν ξανά ότι μπορούν να συμβούν και καλά πράγματα, ένας τρόπος να νιώσουν ξανά δυνατά και να ελπίσουν ότι όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και η ίαση.

Η πραγματοποίηση των ευχών τους βασίζεται στον εθελοντισμό και στην προσφορά, αξίες σημαντικές για μια κοινωνία που έχει ενεργούς πολίτες και ένα αύριο λίγο πιο φωτεινό.

Αυτές οι σκέψεις οδήγησαν το σχολείο μας να συμμετέχει σε δράσεις όπως το «Απόκτησε ένα Αστέρι της Ευχής», που προσφέρει οικονομική και ηθική στήριξη στο Make-A-Wish, αλλά και στον διαγωνισμό «Σχεδίασε το δικό σου αστέρι», συλλογικό έργο στο οποίο τα παιδιά ζωγραφίζουν το δικό τους αστέρι. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ1 με την πολύτιμη βοήθεια του κ. Νίκου Κιτμερίδη σχεδίασαν και την φετινή χρονιά, για δεύτερη φορά, το δικό τους αστέρι.

Κάνε Μια Ευχή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *