Για άλλη μια χρονιά είχαμε την χαρά να συμμετέχουμε στις δράσεις της Actionaid για την παγκόσμια εβδομάδα εκπαίδευσης.Η φετινή εκστρατεία ήταν αφιερωμένη στα παιδιά πρόσφυγες και την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση.Από τα 6 εκατομμύρια παιδιά πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο,υπολογίζεται ότι περίπου 3,7 εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε καμία μορφή εκπαίδευσης.Αυτή την στιγμή στη χώρα μας ζουν περίπου 20.000 παιδιά πρόσφυγες σχολικής ηλικίας.Αν αναλογιστούμε ότι τα παιδιά αυτά βρίσκονταν εκτός σχολείου κατά μέσο όρο για τα προηγούμενα 2 χρόνια,καταλαβαίνουμε πόσο επιτακτική γίνεται η ανάγκη να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης για καθένα από αυτά τα παιδιά.
(πηγή:actionaid 2017)
Πρόκειται για μια εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις και δράσεις μαθητών που πραγματοποιούνται κάθε άνοιξη,σε πάνω από 100 χώρες στον κόσμο.Κατά την εβδομάδα αυτή τα παιδιά υπενθυμίζουν με διαφορετικούς τρόπους στους ηγέτες του κόσμου τις δεσμεύσεις τους σχετικά με την εκπαίδευση και προωθούν το μήνυμα για την καταχώρηση του δικαιώματος πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλους.Πάνω από 10 εκατομμύρια παιδιά παίρνουν μέρος κάθε χρόνο στην παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε εμείς!!!
Συντροφιά σε αυτό το ταξίδι ο μικρός Μαχντί .ένα αγόρι από το Αφγανιστάν και ο χαρταετός του που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να γυρίσει πίσω γεμάτος ιστορίες ,σύμβολα και εικόνες που του έδωσαν αυτοί που γνώρισε στο ταξίδι του.
Μαζί του ταξιδέψαμε και εμείς και ΄΄πετάξαμε΄΄ τους δικούς μας χαρταετούς για να ακουστεί το μήνυμα ακόμη πιο δυνατά!
Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ!!!