” Όρια και κανόνες στο σπίτι – συνεργασία με το νηπιαγωγείο”

Την Τετάρτη, 20 Απριλίου, στις 6:00μμ. το απόγευμα μαζευτήκαμε στο χώρο του σχολείου για να συζητήσουμε για τους κανόνες και τα όρια που πρέπει να υιοθετήσουν και οι γονείς ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών σε συνεργασία με το νηπιαγωγείο.

Ο χώρος μας φιλόξενος περίμενε τους γονείς, που από καιρό είχαν αναδείξει το θέμα των ορίων σαν ένα από τα σημαντικότερα θέματα που τους απασχολούσε!

 

Για το λόγο αυτό ήρθαμε σε επαφή με την ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ Ψ.Ν.Θ
και την κ. Ευστρατίου Σοφία, ψυχολόγο, η οποία συντόνισε τη συζήτηση και ανέπτυξε το θέμα σε όλες τις διαστάσεις του.

 

 

Οι γονείς ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το κάλεσμα και σε πρώτη φάση κλήθηκαν να απαντήσουν σένα ερωτηματολόγιο μέσα από το οποίο αναδείχθηκαν ξεκάθαρα οι πρώτες απαντήσεις.
“Για να οροθετήσω το παιδί μου πρέπει πρώτα εγώ σαν γονιός να έχω ξεκάθαρα όρια, να είμαι ειλικρινής και απόλυτα συνεπής!!”

 

Η συζήτηση οδήγησε σε αναζήτηση ευθυνών, σκέψεις, ερωτηματικά τέθηκαν στο τραπέζι και τις περισσότερες φορές οι απαντήσεις δίνονταν από τους ίδιους τους γονείς, αφού η ψυχολόγος έντεχνα τους οδηγούσε να δώσουν μόνοι τους τη λύση!

Η παρουσία αρκετών μπαμπάδων έκανε πιο εποικοδομητική τη συζήτηση και έφερε στην επιφάνεια διαφορές των δύο φύλων στο μεγάλωμα των παιδιών!!

Όλοι, στο τέλος, παραδεχτήκαμε πως όσο γοητευτικό και υπέροχο είναι να μεγαλώνεις παιδιά,
 είναι πραγματικά το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο!!

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση