Υπενθύμιση Μέτρων κατά της Διασποράς του Covid-19

covid_19

Σας υπενθυμίζουμε ότι η χρήση της προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους/τις εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων.

Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και της γυμναστικής.

Επίσης, από αυτή την εβδομάδα όλοι/ες οι μαθητές/τριες κάτω των 12 ετών, που δεν έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου, υποχρεούνται να υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο νόσησης (self-test) δύο φορές την εβδομάδα. Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος θα διενεργείται κατ’ οίκον έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα και θα γίνεται επίδειξη της σχολικής κάρτας Covid-19 κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας Covid-19 θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος για τους/τις μαθητές/τριες, αυτή μπορεί να συμπληρωθεί και να υπογραφεί και χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών.

Από το σχολείο

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.