Balancing Emotions- etwinning steam έργο

0

Συγγραφέας: ΚΑΠΙΤΣΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ | Κατηγορία Αρχική | , στις 15-10-2024

Εξισορρόπηση συναισθημάτων: Ένα ταξίδι «Inside Out» στα Μαθηματικά και στο STEAM

Κατά τη διάρκεια του έργου και μέσα από κατάλληλα δομημένες δραστηριότητες, οι μαθητές του νηπιαγωγείου θα ανακαλύψουν, θα αναγνωρίσουν και θα αποδεχτούν έξι βασικά συναισθήματα, χαρά, λύπη, έκπληξη/ενθουσιασμό, θυμό, φόβο και αγάπη και θα μάθουν πόσο σημαντικό είναι να μπορούν να διαχειρίζονται και να ισορροπούν τα συναισθήματά τους για να μην περιπλέκουν την καθημερινότητά τους και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των συναισθημάτων με αυτοπεποίθηση και ανθεκτικότητα.

Το έργο είναι προσανατολισμένο στο Steam, μια προσέγγιση στην εκπαίδευση που συνδυάζει τη διδασκαλία των μαθηματικών , των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας ,της μηχανικής και της τέχνης προσαρμοσμένη στο επίπεδο των μαθητών αυτής της ηλικίας. Κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η επίλυση προβλήματος και η ανακαλυπτική -διερευνητική μάθηση ενώ απαιτείται η δημιουργική εμπλοκή των μαθητών στην ανακάλυψη της λύσης και την επίλυση του προβλήματος.

Το έργο είναι  χωρισμένο σε 6 ενότητες και σε αυτό θα συμμετέχουν 28 εκπαιδευτικοί από 6 χώρες, Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία, Πολωνία, Λιθουανία και Λετονία.

Οι εκπαιδευτικοί του έργου θα εργαστούν   σε ομάδες. Κάθε ομάδα (εκπαιδευτικοί  από διαφορετικά σχολεία και χώρες)  θα αναλάβει  να οργανώσει  και να δημιουργήσει  το εποπτικό υλικό και τις δραστηριότητες STEAM της κάθε  ενότητας του  έργου , ενώ ταυτόχρονα  θα οργανώσει   τις αντίστοιχες σελίδες σε twinspace.

Κάθε ενότητα  έχει: παρουσίαση του συναισθήματος, δραστηριότητες Steam, συνεργατική δραστηριότητα, διαδικτυακά παιχνίδια και φύλλα εργασίας ! 

Βασικός  ήρωας του έργου είναι o Leo the balancer,  ένα μικρό λιοντάρι με ιδιαίτερη ικανότητα να κατανοεί και να ισορροπεί τα συναισθήματα,  όπου ζητάει από τα παιδιά διάφορες αποστολές και μέσα από αυτές βοηθάνε όλοι μαζί κάποια ζώα να εξισορροπήσουν τα συναισθήματα τους.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση