10/5/2021 – ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ… – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς, όπως έχετε πληροφορηθεί, τη Δευτέρα 10 Μαΐου το σχολείο ανοίγει. Επίσης θα λειτουργήσει κανονικά και το ολοήμερο. Το άνοιγμα θα γίνει με όλους τους κανόνες ασφαλείας, όπως ακριβώς έγινε όλη τη σχολική χρονιά. Δηλαδή τα παιδιά θα έρχονται στο σχολείο με τις μάσκες που θα τις φοράνε τόσο κατά τη διάρκεια του μαθήματος, όσο και στα διαλείμματα, εκτός από την ώρα του φαγητού.

Οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, δεν αλλάζουν. Υπενθυμίζουμε απλώς ότι, οι μαθητές θα προσέρχονται από τις 8.00΄ μέχρι τις 8.15΄, όπως πριν, διότι η εμπειρία δείχνει ότι δεν παρατηρείται συνωστισμός κατά την προσέλευση. Η αποχώρηση θα γίνεται σταδιακά μεταξύ των ωρών 1.10΄μέχρι και 1.25΄ ξεκινώντας από την Α΄ τάξη και θα ακολουθούν με τη σειρά οι Β, Γ, Δ, Ε, Στ. Οι πόρτες εξόδου για κάθε τάξη παραμένουν οι ίδιες.

Παρακαλούνται οι γονείς να περιμένουν μακριά από την έξοδο και μόλις παραλαμβάνουν το παιδί τους να αναχωρούν, ώστε να αποφεύγονται οι επαφές. Παρακαλούνται οι γονείς επίσης, να εφαρμόζουν με συνέπεια το νόμο για τη χρήση μάσκας στον πεζόδρομο. Η διάδοση της πανδημίας στο σχολείο πρέπει να αποτραπεί.

Το επιπλέον όπλο που έχουμε τώρα για τον κορωνοιό είναι τα self-tests, τα οποία θα γίνονται για κάθε παιδί και κάθε εκπαιδευτικό 2 φορές την εβδομάδα.  Όλοι σας θα πρέπει να παραλάβετε δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από  Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

Το τεστ πρέπει να γίνει το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

Το επόμενο θα γίνει την Τετάρτη το βράδυ ή την Πέμπτη το πρωί και αυτά θα επαναλαμβάνονται κάθε εβδομάδα.

Κατόπιν δηλώνετε αμέσως το αποτέλεσμα του self-test στην πλατφόρμα  self-testing.gov.gr στην οποία θα εισέρχεστε και θα επιλέγετε «Σχολική κάρτα για COVID-19» και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet, θα καταχωρείτε συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο,  ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό: Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί. Μαθητής/τρια που για κάποιο λόγο απουσίασε αυτές της ημέρες, επίσης θα κάνει το τεστ και θα του ζητηθεί να επιδείξει το αποτέλεσμα τη ημέρα της προσέλευσης. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, ο γονέας του παιδιού, μπορεί να συμπληρώνει χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα, τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος κλπ, όπως ακριβώς τη βλέπει στον υπολογιστή του, και αυτή θα επιδεικνύει στο σχολείο.

Αν το self-test είναι θετικό: Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr  και ο μαθητής/τρια έχει την υποχρέωση και το δικαίωμα για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Επιπλέον στην περίπτωση αυτή, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ (το παιδί παραμένει στο σπίτι). Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Τo self-test, φυσικά, με τον ίδιο τρόπο θα γίνεται και από τους εκπαιδευτικούς και όλο το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου, επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Σε περίπτωση που το παιδί δεν έχει βεβαίωση μαζί του, δεν θα γίνεται δεκτό στο σχολείο και θα ειδοποιείται ο γονέας του να έρθει να το παραλάβει.

                                                             Η Διευθύντρια

Παπαδημητρίου Δήμητρα

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.