Προετοιμαζόμαστε για την 1η μας ραδιοφωνική εκπομπή!!!

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει για πρώτη φορά στο European School Radio, Το πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο!!!

Η τάξη μας, Ε1, μετά από διεξοδικές συζητήσεις και ψηφοφορία αποφάσισε ότι θέλει να δημιουργήσει μια ειδησεογραφική εκπομπή στην οποία θα ανακοινώνει στους ακροατές του διαδικτυακού ραδιοφώνου τα νέα και τις δράσεις της, γι’ αυτό και την ονομάσαμε “Τα Νέα και οι Δράσεις του Ε1”. Έτσι τα project μας, οι εκδρομές μας, οι εκπαιδευτικές αλλά και ψυχαγωγικές δραστηριότητές μας θα καταγράφονται και στη συνέχεια αφού επιλέγονται αυτές που μας ενδιαφέρουν περισσότερο, θα ηχογραφούνται,  θα τις επεξεργάζόμαστε στο Audacity (ένα ελεύθερο λογισμικό επεξεργασίας ήχου) και θα τις ανεβάζουμε στην πλατφόρμα του ESR όπου θα ακούγονται μία φορά το μήνα, ημέρα Κυριακή στις 11.00πμ και για μισή ώρα. Ακούστε το σποτάκι που δημιουργήσαμε για την εκπομπή μας εδώ:

Επίσης φτιάξαμε ζωγραφιές για να επιλέξουμε το banner της εκπομπής μας. Οι ζωγραφιές μας είναι οι παρακάτω:

banner 001 banner 002  banner 004banner 003

Μετά από ψηφοφορία αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη ζωγραφιά της Σοφίας Μουτάφη:

radio 001

Για την πρώτη μας εκπομπή (20/12/2015) αποφασίσαμε να μιλήσουμε για δύο εκδρομές στις οποίες κατά γενική ομολογία περάσαμε υπέροχα και γνωρίσαμε πολλά καινούργια πράγματα και για ένα project που υλοποιήσαμε. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και ξεκίνησαν τη δουλειά της συγγραφής των κειμένων που θα εκφωνούσαν.

pizap.com14536569493571 Η πρώτη ομάδα ανέλαβε να γράψει για την εμπειρία της στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”

 

 

 

20151207_084409

Η δεύτερη ομάδα ανέλαβε να γράψει τις εντυπώσεις της από την επίσκεψή μας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και την έκθεση “Digital Revolution”

 

 

 

20151207_084437

Η τρίτη ομάδα ανέλαβε να γράψει τιε εντυπώσεις της από το project που υλοποιήσαμε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Κώδικα και την Εβδομάδα για την Επιστήμη των Υπολογιστών καθώς και τα παιχνίδια που έφτιαξαν με την χρήση των εργαλείων της ιστοσελίδας code.org

 

Τέλος διαβάσαμε τα κείμενα στην τάξη, έγινε η αξιολόγησή τους από τους μαθητές καθώς και οι απαραίτητες διορθώσεις και προχωρήσαμε στη μαγνητοφώνηση τους. Στη συνέχεια διαλέξαμε με ψηφοφορία τα τραγούδια που θα ντύσουν την εκπομπή μας και τα επεξεργαστήκαμε στο Audacity.

Το αποτέλεσμα μπορείτε να το ακούσετε στο Αρχείο Εκπομπών του 6ου ΔΣ Νίκαιας στο blog του ESR και στο δικό μας blog αφού επιλέξετε από την αρχική σελίδα το κουμπί European School Radio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *