karyotakis.jpg«Μόνο γιατί με κράτησες στα χέρια σου μια νύχτα και με φίλησες στο στόμα, μόνο γι? αυτό είμαι ωραία», έγραφε η Μαρία Πολυδούρη για τον Κώστα Καρυωτάκη. Οκτώ δεκαετίες μετά οι στίχοι ζωντανεύουν με τη μουσική του Βασίλη Δημητρίου και ανοίγουν την αυλαία του «Καρυωτάκη», της νέας δραματικής σειράς του Τάσου Ψαρρά που κάνει πρεμιέρα απόψε στις 22.00 στην ΕΤ1. Η ιστορία διατρέχει τη ζωή του «διανοητή ποιητή» Κώστα Καρυωτάκη και την παθιασμένη σχέση του με τη «μεγαλύτερη Ελληνίδα λυρική ποιήτρια» Μαρία Πολυδούρη, με φόντο τα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα μιας εποχής που καθόρισε τη σύγχρονη Ελλάδα.

Ο σκηνοθέτης Τάσος Ψαρράς  επί εννέα συνεχή έτη ερεύνησε βαθιά τις συνθήκες που οδήγησαν τον Καρυωτάκη στην αυτοκτονία, βρήκε ακόμη στοιχεία από προσωπικά δεδομένα της ζωής του ποιητή και σταδιακά έκτισε την ιστορία που παρακολουθούμε. Για πρώτη φορά άνοιξε αρχεία, όπως τον φάκελο του ποιητή στο υπουργείο Εσωτερικών και τον στρατολογικό του φάκελο, η μελέτη των οποίων ανατρέπει ορισμένες από τις μέχρι τώρα βεβαιότητες που υπήρχαν για τον ποιητή.

Συμμετέχουν 290 ηθοποιοί και 3.000 κομπάρσοι, ενώ γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Καλαμάτα, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Σύρο, Πρέβεζα, Βουκουρέστι και Παρίσι.

«Η ΕΡΤ έχει υψηλές προσδοκίες από τη σειρά. Είναι ακριβώς το είδος της παραγωγής που οφείλουμε να προωθούμε ως δημόσια τηλεόραση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής τηλεόρασης κ. Δημήτρης Γόντικας.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων