headache2.jpgΤα αίματα έχουν ανάψει στο κατά τα άλλα νεκρό φόρουμ της επιμόρφωσης με το θέμα της πιστοποίησης των συναδέλφων. Του λιναριού τα πάθη πρέπει να περάσει όποιος διάλεξε να διαθέσει τέσσερα απογεύματά του για να επιμορφωθεί σε β΄επίπεδο. Μερικοί μάλιστα ξενιτεύθηκαν για να δώσουν εξετάσεις καθώς αρχικά δεν υπήρχαν αρκετά διαθέσιμα προγράμματα πιστοποίησης. Οσοι περάτωσαν τη διαδικασία νιώθουν ανακουφισμένοι και δηλώνουν ότι θυμήθηκαν τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Γενικώς βγήκαν ολίγον ξεπουπουλιασμένοι…

Είναι άοκνες οι προσπάθειες των υπευθύνων να διώξουν κόσμο. Την πρώτη φορά έκαναν την πρόσκληση αυστηρά εντός των διακοπών του Πάσχα. Κι όμως βρέθηκαν επιμορφούμενοι. Τώρα με την πιστοποίηση τα δίνουν όλα. Τα θέματα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένα από αυτά των επιμορφωτών. Μία παραλλαγή σε φα ελάσσονα. Οι επιμορφωτές έπρεπε ως κερασάκι να σχεδιάσουν και μία επιμόρφωση με το σενάριο κατασκευής τους. Αυτό χαρίζεται στους επιμορφούμενους.

Οι πανεπιστημιακοί υποστηρίζουν ότι τα θέματά είναι πυκνά και απαιτούν μεγάλη προσπάθεια με στόχο να μην γελοιοποιηθεί το όλο οικοδόμημα της επιμόρφωσης.

Το οικοδόμημα θα ήταν πιο σταθερό:

1) αν υπήρχε τεχνική υποστήριξη των εργαστηρίων ( τα εργαστήρια είναι παλαιωμένα)

2) αν είχαν διατεθεί τα λογισμικά με τις οδηγίες εγκατάστασης ( η ανάρτηση στο διαδίκτυο είναι το άλλοθι – μόνο ως κινέζικο βασανιστήριο εννοείται)

3) αν υπήρχε εγχειρίδιο του ειδικού μέρους – αυτή η άτακτη συρραφή  εισηγήσεων δεν καλύπτει τη συγγραφή σεναρίων

4) αν οι οδηγίες για την πιστοποίηση δεν στέλνονταν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή

Ο συνάδελφος Σαλονικίδης δεν έχασε το χιούμορ του ούτε μετά από την εντατική επιμόρφωση που δέχτηκε:

“Μας έδωσαν 2 ολόκληρες ώρες για να απαντήσουμε σε 27 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών! Αυτό δεν είναι γαλαντομία; Όλοι τελειώσαμε σε 10-15 λεπτά. Έτσι είχαμε άπειρο χρόνο να προετοιμαστούμε για το απαιτητικό γραπτό μέρος (χάρη για τους γκρινιάρηδες, άντε πάλι κουτά?)

Και καλά έκαναν γιατί το θέμα προς διαπραγμάτευση ήθελε πολύ και σοβαρή τεκμηρίωση. Αυτό που δεν κατάλαβα, και η αλήθεια είναι με εκνεύρισε, ήταν το βλέμμα αγωνίας/απορίας των συνυποψηφίων.

Δηλ. τι περιμένατε συνάδελφοι; Να σας τα γράψουν κιόλας; Λάβατε την καλύτερη επιμόρφωση ever, είχατε τους καλύτερους εκπαιδευτές εξίσου ever, την πληρέστατη και έγκαιρη ενημέρωση σε όλα τα στάδια του προγράμματος, το καλυτερότερο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών που συντάχθηκε ever2 και τώρα που ήρθε η ώρα της αλήθειας το παίζετε τρελίτσα;”

Θα σας πρότεινα όμως να διαβάσετε όλη τη δημοσίευση του: “Πώς να θεραπεύσεις έναν πορωμένο των ΤΠΕ

Ένα σχόλιο στο “Η πιστοποίηση ως θεραπεία…”
  1. […] Τη μπάλα την πήρε ο φίλος Γιάννης Σ., την έστρωσε στην Τερέζα Γ., απευθείας σέντρα στο

  2.  

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων