Χρήστος Παπανδρέου






         Ένα blog για την εκπαίδευση και το φαινόμενο της ζωής…

15 Απριλίου, 2013

Διάκριση στο Doodle 4 Google!!!

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία — @ 11:29 μμ
Ετικέτες:, , , ,

Σημαντική διάκριση διεκδικούν δύο μαθητές από δημοτικό σχολείο της Ηλείας!

Ο Διονύσης Σταυρόπουλος και ο Κωνσταντίνος Δημήτρουλας, αμφότεροι από το δημοτικό σχολείο Καράτουλα Ηλείας, βρίσκονται στη λίστα με τις 60 τελικές επιλογές ψηφοφορίας για το λογότυπο της Google!

Το Doodle 4 Google είναι διαγωνισμός της Google που καλεί όλους τους μαθητές ελληνικών σχολείων να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους και να επανασχεδιάσουν το λογότυπό της με θέμα «Η Ελλάδα μου»! Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google που εμφανίζονται στην αρχική της σελίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ένας τυχερός μαθητής θα δει το έργο του να εμφανίζεται στην αρχική σελίδα της Google (www.google.gr), την οποία βλέπουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε ημέρα και θα κερδίσει επιπλέον δώρα.

Μπορείτε να ψηφίσετε τα σχέδια των δύο μαθητών:

Δημήτρουλας Κωνσταντίνος http://www.google.gr/doodle4google/vote.html#d=d1-3

Διονύσης Σταυρόπουλος http://www.google.gr/doodle4google/vote.html#d=d1-8

Περισσότερα για τον διαγωνισμό, τους κριτές, τα έπαθλα και όλες τις συμμετοχές, μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.google.gr/doodle4google/

Ιδιαίτερη συγκίνηση δημιουργούν οι συνθέσεις των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι και λόγω ηλικίας και λόγω της αφαιρετικής τους ικανότητας, αλλά και λόγω του ότι η ζωγραφική έκφραση μπορεί να συνδυάζεται με κάποιο χόμπυ τους ή μελλοντική επαγγελματική διέξοδο, κατάφεραν και απεικόνισαν τον Ελληνικό Πολιτισμό και το Ελληνικό Πνεύμα, σε συνδυασμό με το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.

Η Ελλάδα μας θα ταξιδέψει για μια ακόμη φορά στο διαδίκτυο και θα δροσίσει την τεχνοκρατική ατμόσφαιρα με το μέτρο, την απλότητα, τον θαλασσινό αέρα της Μεσογείου και κυρίως τον ΛΟΓΟ και την ελληνική ΨΥΧΗ από όσους είναι, αλλά και νιώθουν Έλληνες!

Εξετάζοντας και doodles από ανάλογους εθνικούς διαγωνισμούς στη Ρωσία, Ρουμανία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Η.Π.Α., Ινδίες, έχω την αίσθηση ότι η τεχνοτροπία επηρρεάζεται από τον τόπο καταγωγής και κατοικίας, καθώς και από τον ιδιαίτερο πολιτισμό του καθενός.

Κι εμείς βάλαμε τη δική μας σφραγίδα, όχι απλά ισάξια, αλλά με το παραπάνω. Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις βαθμίδες. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και ουσιαστικό.

Τέλος, μπορείτε να δείτε ένα συγκεντρωτικό βίντεο με την προετοιμασία των μαθητών στην τάξη για τον διαγωνισμό.

http://dim-karat.ilei.sch.gr/doodles/google.html

Αφήστε μια απάντηση

© 2024 Χρήστος Παπανδρέου   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση