Ιαν 22 2016

Λέσχη Ανάγνωσης Γυμνασίου-Λυκείου Σίφνου

lesxianagnosis

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιαν 20 2016

Πανηγύρι Αγ. Ιωάννη Χρυσοστόμου 26-27/1/2016

Ομάδα εκπαιδευτικών που υπηρετούν/υπηρετούσαν σε διάφορες βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, συμμετέχουν στην οργάνωση του πανηγυριού του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στη Χερρόνησο, στις 26 και 27 Ιανουαρίου. Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, όλο το σχολείο θα μετακινηθεί για εκκλησιασμό εκεί.

DSCF0537

DSCF0634
DSCF0761

DSCF0873

DSCF0891

DSCF1075

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιαν 20 2016

Λειτουργία Σχολικής Βιβλιοθήκης Τετάρτη 20/1/2016

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Η Σχολική Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016.

Σας ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιαν 12 2016

Επιτυχόντες του Γυμνασίου Σίφνου με ΤΛ στο Μαθηματικό Διαγωνισμό Θαλής 2015-16!

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Πολλά συγχαρητήρια και τις ευχές μας για καλή πρόοδο, στις μαθήτριες Ναρλή Φλώρα της Γ’ Γυμνασίου και Αρβανιτάκη Νεφέλη της Α’ Λυκείου για την επιτυχία τους στον πρόσφατο Διαγωνισμό ‘ΘΑΛΗ’ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Οι μαθήτριες μας θα διαγωνισθούν ξανά το Σάββατο 16/1/2016 στη Β’ φάση του διαγωνισμού ‘ΕΥΚΛΕΙΔΗ’ και ευχόμαστε καλή επιτυχία.

hms

 

 

A’ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑΛΗ 14-11-2015)

ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΝΕΦΕΛΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚ. ΤΑΞΕΙΣ ΣΙΦΝΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑΛΗ 14-11-2015)

ΝΑΡΛΗ ΦΛΩΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚ. ΤΑΞΕΙΣ ΣΙΦΝΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Δεκ 22 2015

Λειτουργία Σχολικής Βιβλιοθήκης την περίοδο των Χριστουγέννων

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω των αργιών των Χριστουγέννων και της απουσίας των εκπαιδευτικών μας, η Σχολική Βιβλιοθήκη στον Άγιο Αρτέμη θα παραμείνει κλειστή κατά τις απογευματινές ώρες (Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη) από 22/12/2015 μέχρι και 7/1/2016.

Για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης κατά τις πρωινές ώρες, να ενημερώνεστε από τον υπεύθυνο των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης τηλεφωνικά στο 2284033660.

Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Δεκ 10 2015

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», θεατρικό δρώμενο

 

Στις 16 Δεκεμβρίου 2015 οι μαθητές του β2 τμήματος του Γυμνασίου με Τ.Λ. παρουσίασαν στο κοινό της Σίφνου ένα θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν  «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα». Η παράσταση ανέβηκε στο Ίδρυμα Πρόκου το πρωί για τους μαθητές του Γυμνασίου  και του ΕΠΑΛ  και το βράδυ  για το ευρύ κοινό, το οποίο ήταν μεγάλο.

figurespirta

Η προετοιμασία της παράστασης διήρκησε δύο περίπου μήνες. Οι μαθητές επέλεξαν το έργο, βρήκαν το σενάριο, μοίρασαν  τους ρόλους μεταξύ τους , εμπιστεύθηκαν τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης στην εκπαιδευτικό Θεοδώρου Ασημίνα, βρήκαν κουστούμια, έφτιαξαν τα σκηνικά με την καθηγήτρια κα.  Μαρία Τζιροζίδου, προετοίμασαν το μουσικό μέρος με κάλαντα από τη Μακεδονία,  την Ικαρία και σιφνέικα που οι ίδιοι έγραψαν και τραγούδησαν στο τέλος με την καθηγήτρια Μουσικής κα. Δήμητρα Ψαρρού, και ασχολήθηκαν με τα βίντεο της παράστασης με τον καθηγητή πληροφορικής κ. Θάνο Αλεξίου. Στα βίντεο -τα οποία εντυπωσίασαν τους θεατές-  παρουσιάστηκαν τα όνειρα του κοριτσιού. Η διαδικασία των γυρισμάτων αποτέλεσε ιδιαίτερη εμπειρία για τους μαθητές αφού  γνώρισαν με τον τρόπο αυτό στοιχεία και από τον κόσμο του κινηματογράφου μια και ανέλαβαν σχεδόν εξ ολοκλήρου τις λήψεις,  το μοντάζ και τη μουσική  τους επένδυση.

Τα παιδιά κατάφεραν να συγκινήσουν το κοινό, να ενεργοποιήσουν το συναισθηματικό κόσμο των θεατών αλλά και να μεταδώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας αλλάζοντας το τέλος του παραμυθιού. Η εμπειρία που αποκόμισαν οι μαθητές από την επαφή τους με τον κόσμο του θεάτρου  θα τους συνοδεύει για πολύ καιρό – σίγουρα όλο τον επόμενο χρόνο.

Χρόνια Πολλά σε όλους

page1 (1)                            page2

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Δεκ 06 2015

Καταλογογράφηση Σχολικής Βιβλιοθήκης

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Στα πλαίσια της ερευνητικής τους εργασίας, οι μαθητές της Β’ τάξης του Λυκείου Σίφνου, ξεκίνησαν την οργάνωση του ηλεκτρονικού αρχείου της Σχολικής Βιβλιοθήκης στον Άγιο Αρτέμη. Οι εργασίες θα βοηθήσουν στην καταγραφή και οργάνωση της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, που θα συμβάλλει στην εύρρυθμη λειτουργία της βιβλιοθήκης. Με την επίβλεψη των διδασκόντων Α. Γκούμα και Α. Αλεξίου ολοκληρώθηκαν από τους μαθητές, οι πρώτοι 1400 τόμοι.

20151128_121709

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Νοέ 24 2015

(Επι)μένοντας Κυκλάδες

Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί,

Αγαπητά παιδιά,

kratiki

Σας γνωρίζουμε ότι το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα βρίσκεται στη Σίφνο την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 και θα υλοποιήσει δράσεις σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Συνεχίστε να διαβάζετε »

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Νοέ 24 2015

Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί Φυσικής 2016

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του τμήματος Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει:
  • τον 26ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γενικού Λυκείου 2016. Ο διαγωνισμός αφορά τους μαθητές όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων της χώρας και
  • τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου 2016. Ο διαγωνισμός αφορά τους μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων της χώρας.
• Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2016 και για τις τρεις τάξεις, καθώς και ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2016 και για τις τρεις τάξεις, θα διενεργηθούν στις 05 Μαρτίου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30 π.μ.

Συνεχίστε να διαβάζετε »

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Νοέ 20 2015

Οι μαθητές συναντούν τη Φυσική και η Φυσική Μαγεύει

Η ENΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ και το ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ

διοργανώνει την εκδήλωση για αριστούχους μαθητές στις 18-19-20 Δεκεμβρίου  2015

    ΟΙ  ΜΑΘΗΤΕΣ  ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ  ΤΗ  ΦΥΣΙΚΗ  ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ  ΜΑΓΕΥΕΙ

…..….Στα άδυτα μονοπάτια της γνώσης………..

Ένωση Ελλήνων Φυσικών συνεχίζονταςτις προσπάθειες των τελευταίων ετών, διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά την  πρωτότυπη και ξεχωριστή συνάντηση αριστούχων μαθητών Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄ και Γ΄  Λυκείου του σχολικού έτους 2015  στις  18-19-20 Δεκεμβρίου 2015  στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52 και στο ΤΕΙ Αθηνών στο Αιγάλεω.

Σκοπός:Οι συμμετέχοντες μαθητές σε αυτή την πρωτότυπη  και δημιουργική συνάντηση θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την άμεση επαφή τους με Διακεκριμένους  Πανεπιστημιακούς Δασκάλους να κατανοήσουν σε βάθος θέματα Σύγχρονης Φυσικής, να εισαχθούν στην σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, καθώς και στις έννοιες που  την συγκροτούν αποκτώντας  κριτική και συνδυαστική σκέψη.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Βαθμός προαγωγής μεγαλύτερος από 15 ή καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής του έτους 2015.

Δηλώσεις συμμετοχήςέως 10 Δεκεμβρίου 2015.Πρέπει να αποστείλετε την αίτηση σας ,την φωτοτυπία της βαθμολογίας σας καθώς και το καταθετήριο τραπέζης με emailστο

eef.athens@gmail.com. υπόψιν κας Γεώργα .

Συνεχίστε να διαβάζετε »

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Επόμενα »