ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΓΑΡΟ

Τα σχολεία μπορούν να αποτελέσουν χώρους ενίσχυσης της θέλησης των μαθητών για αποφυγή ή διακοπή του καπνίσματος, για δύο βασικούς λόγους:

α) Τα παιδιά στο σχολείο είναι ακόμα σε ηλικία που διαμορφώνουν αξίες και στάσεις. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία έχει το ίδιο το σχολικό περιβάλλον όπως αυτό βιώνεται στην καθημερινότητά τους.

β) Τα σχολεία ως κοινωνικοί οργανισμοί διαθέτουν τη δυναμική να στέλνουν μηνύματα στο ευρύτερο περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα στα άτομα που σχετίζονται με τη λειτουργία του (γονείς, κηδεμόνες, κοινότητα, ιδιωτικούς φορείς).

Με βάση το πιο πάνω σκεπτικό, η ιστοσελίδα επιδιώκει να στηρίξει τα σχολεία έτσι ώστε αυτά να αναπτύξουν ενισχυτική πολιτική στα πλαίσια της εισαγωγής της νέας νομοθεσίας για το κάπνισμα. Δίνονται εκτεταμένες οδηγίες και πληροφορίες για αντικαπνιστικές δράσεις.

Συγκεκριμένα
  • Δίνονται κατευθυντήριες οδηγίες στα σχολεία ώστε αυτά να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν μια ολοκληρωμένη πολιτική αντικαπνιστικής αγωγής.

  • Παρουσιάζονται γενικές πληροφορίες προς τους εκπαιδευτικούς για το κάπνισμα (στατιστικά δεδομένα και στοιχεία για το κάπνισμα / τους καπνιστές).

  • Παρουσιάζονται δραστηριότητες που μπορούν να εφαρμοστούν από τους εκπαιδευτικούς στο επίπεδο της τάξης ή του σχολείου στα πλαίσια της αντικαπνιστικής αγωγής που θα αναπτυχθεί στη σχολική μονάδα.

  • Παρουσιάζονται σχετικές ιστοσελίδες στις οποίες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αναζητήσουν περαιτέρω εκπαιδευτικό υλικό.

PROTI-ANAKOINOSI

Σχόλιο (1)

    1ο ΕΠΑΛ ΔΙΟΝΥΣΟΥ-"ΖΗΝΩΝ"20 Φεβρουαρίου 2018 στις 2:38 πμ       Απάντηση

    δσσδφσδφσδφ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *