Ένας μικρός Μπουρλοτιέρης του 1821


Οι μαθητές της Στ΄ Τάξης με αφορμή το μάθημα της ιστορίας που αφορά τις ναυτικές επιχειρήσεις των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821, μπαίνουν στη θέση ενός μικρού μπουρλοτιέρη και περιγράφουν τη ζωή τους τα χρόνια της Επανάστασης.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή


Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 ολοκληρώθηκαν οι φετινές δράσεις μας για τα Χριστούγεννα, με τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου, την οποία παρουσίασαν οι μαθητές της Α΄ τάξης, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κυρίας Κατερίνας Παπαϊωάννου.

Περισσότερα  ΕΔΩ

Xριστουγεννιάτικα κάλαντα


Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, τραγούδησαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο κοινοτικό κατάστημα καθώς και στο ΚΑΠΗ του Πολυδενδρίου.

Πρόσκληση


«Πινεζοβροχή»


Στη φύση τίποτα δεν είναι ίδιο, τίποτα δεν είναι όμοιο με κάτι άλλο, όλα είναι διαφορετικά γι αυτό και είναι όμορφα. Έτσι είναι και στην κοινωνία που ζούμε, έτσι είναι και στο σχολείο μας.

Αλλά τι εννοούμε «διαφορετικά»; Παιδιά με άλλη θρησκεία, άλλο χρώμα, άλλη φυλή, άλλη γλώσσα, παιδιά από άλλους πολιτισμούς, παιδιά με αναπηρία ή και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όλα μαζί συνθέτουν ένα ωραίο παζλ.

Μέσα  από το πρόγραμμα της διαφορετικότητας, γνωρίσαμε πολλούς ανθρώπους και κατανοήσαμε ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και διαφορετικός από τους άλλους.

Καταλάβαμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή και τις ίδιες ανάγκες και αν συνεργαστούμε όλοι μαζί, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, η εκπαιδευτικός Στυλιανοπούλου Ευαγγελία,  οι μαθητές της Β΄ τάξης σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής Σοφιάννα Πουλίδα,  με αφορμή την παγκόσμια μέρα του παιδιού, γιόρτασαν μαζί με τους  μαθητές του Σχολείου μας  τη διαφορετικότητα.

Παρουσίασαν  την θεατρική παράσταση  «Πινεζοβροχή», του Ευγένιου Τριβιζά. Αυτή η «διαφορετική» γιορτή, μας έκανε να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε και να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο.

Καταλάβαμε ότι ακόμα και τα μπαλόνια με τις πινέζες μπορούν να περάσουν καλά αν και είναι τόσο διαφορετικά!

Γιορτή για τη διαφορετικότητα


Ο φίλος μου ο Τόμπυ


H θεατρική ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ παρουσίασε σήμερα στο σχολείο μας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία,  την παράσταση κουκλοθεάτρου με εκπαιδευτικό θέμα: Ο φίλος μου ο Τόμπυ.

Μια παράσταση που ασχολείται, με χιούμορ και προβληματισμό, με το πολύ ευαίσθητο θέμα της παρουσίας ενός παιδιού με ειδικές ικανότητες στο σχολείο. Την ίδια στιγμή, μέσα από τις κούκλες και τη μουσική, το παιδί έρχεται σε επαφή με ερωτήματα όπως «ποιος/ ποια είμαι;» και «τι θέλω;», αλλά και με ζητήματα όπως η διαφορετικότητα, η φιλία και η αγάπη για τα ζώα.

Στοματική υγιεινή


Στα πλαίσια πρόληψη και προαγωγής της Αγωγής Υγείας, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017,  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας οδοντιατρικός έλεγχος των μαθητών της Α΄και Β΄τάξης, από οδοντίατρο του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου.  Μετά το πέρας της εξέτασης η οδοντίατρος παρουσίασε στους μαθητές τον ορθό τρόπο βουρτσίσματος και εξήγησε στους μικρούς μαθητές τη σημασία της καθημερινής φροντίδας των δοντιών.

IMG_20171130_125651

Επίσκεψη στο οινοποιείο Λαζαρίδη «Οινότρια Γη»


http://schoolpress.sch.gr/adimpolyd/?p=76

 

Αναστολή λειτουργίας σχολείων


δημος


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων