Πασχαλινές δημιουργίες


Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας επισκεφτήκαν τον χώρο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων «Δρω» στη Νέα Κηφισιά, όπου συμμετείχαν σε εργαστήρι πασχαλινών κατασκευών.

Καλό Πάσχα!!

Σχολική εβδομάδα εθελοντισμού


«Η συνεργατικότητα είναι η ικανότητα του να ενεργεί ένα άτομο μαζί με κάποιον ή κάποιους για ένα κοινό σκοπό.

Όταν μια ομάδα συνεργάζεται, υπάρχει ειρηνική συνοχή, αμοιβαία βοήθεια και υποστήριξη μεταξύ των μελών προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος». Τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας βίωσαν σήμερα οι μαθητές της Β και ΣΤ τάξης του σχολείου μας μέσα από μια κοινή δράση, που αποσκοπούσε στη διαμόρφωση του σχολικού κήπου και στον καθαρισμό της σχολικής αυλής, στα πλαίσια της  «Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού» .

 

 

Βράβευση του σχολείου μας


Το σχολείο μας έτυχε τιμητικής διάκρισης και βράβευσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λόγω της συμμετοχής του για δεύτερη σχολική χρονιά στο Πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας.

Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν οι τάξεις ΣΤ’ και Α’ του Δ. Σ. Πολυδενδρίου και οι τάξεις ΣΤ’ και Γ’ του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.

Αυτά τα δύο σχολεία δεν επιλέχθηκαν τυχαία. Είναι τα σχολεία που με το πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης, που υλοποιούν τα δύο τελευταία χρόνια λένε όχι στο ρατσισμό λένε όχι στη σχολική βία  και υποστηρίζουν ένα σχολείο που σέβεται τη διαφορετικότητα, ένα σχολείο για όλα τα παιδιά.

Η βράβευση εγινε στα πλαίσια του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού  «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα – Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό».

 

5o Σχολικό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Ωρωπού
Λήψη αρχείου

7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικών Δημοτικού 2019


    

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης του Δ. Σ. Πολυδενδρίου πήραν μέρος στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που διοργανώνει η Ένωση Φυσικών Ελλάδας. Είναι η πρώτη φορά που το σχολείο μας λαμβάνει μέρος σε αυτόν τον Διαγωνισμό.

Η πρώτη φάση του Διαγωνισμού έγινε στις 14 Μαρτίου 2019  στο σχολείο μας . Όλοι οι μαθητές της ΣΤ τάξης είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα .  Στην δεύτερη φάση που θα γίνει στις 11 Μαΐου 2019, θα εκπροσωπήσουν το Σχολείο μας οι δύο μαθητές Δροσόπουλος Στυλιανός και Καλπίδης Αναστάσιος, οι οποίοι αρίστευσαν.

Συγχαρητήρια στα παιδιά της ΣΤ’ τάξης, στον δάσκαλό τους τον κύριο Κουμπιά  Μανώλη και καλή επιτυχία στου δύο μαθητές μας που θα αγωνιστούν με τους άλλους συμμαθητές τους από  όλη την Επικράτεια.

Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας. Μπράβο παιδιά !!!

Μάρτιος: μήνας Μουσείων για το σχολείο μας


Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Οι μαθητές της Α΄και Β΄ Τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης ξεναγήθηκαν στο μουσείο και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στον κήπο με τα ζώα του μουσείου».

 

Τετάρτη 27/03/2019

Οι μαθητές της Γ1, Γ2 και Δ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να θαυμάσουν τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου, όπως τη συλλογή Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, η οποία περιλαμβάνει έργα του Κυκλαδικού και Μυκηναϊκού Πολιτισμού καθώς και ευρήματα από τον προϊστορικό οικισμό της Θήρας.

 

Οι  μαθητές της Ε΄ τάξης επισκέφθηκαν το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο,  όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου και θαύμασαν  εκθέματα και συλλογές που χρονολογούνται από τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή εποχή.

 

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και μέσα από την ξενάγηση, που πραγματοποιήθηκε από τη Διευθύντρια του σχολείου μας, τους δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν για την ιστορία του νεότερου Ελληνισμού και να θαυμάσουν τα εκθέματα της μόνιμης συλλογής του Μουσείου.

 

Εορταστικές εκδηλώσεις 25ης Μαρτίου


   Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Σχολείου μας, στο πλαίσιο της επετείου για την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ξεκίνησαν την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, με την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση, στην πέτρινη αίθουσα του Σχολείου μας από τους μαθητές της Στ΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση της Διευθύντριας  κ. Αναστασίας Κατσούγκρη, η οποία διδάσκει το μάθημα της ιστορίας. Οι μαθητές μετέδωσαν το μήνυμα: « Όταν είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ μεγαλουργούμε και κάνουμε θαύματα», όπως ακριβώς μας δίδαξαν οι ήρωες του ΄21.  Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στη κ. Κατσούγκρη Αναστασία, για την άψογη προετοιμασία της εκδήλωσης! Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους συναδέλφους Παναγόπουλο Γρηγόρη, Χατζηιωάννου Στέλλα, Δόξα Ευαγγελία και Μπάρδη Ηλιάννα , για την πολύτιμη βοήθειά τους.

     Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου ξεκίνησε με δοξολογία  στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Πολυδενδρίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου κ. Αναστασία Κατσούγκρη. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση στη Λ. Ειρήνης,  ενώ στη συνέχεια, η σημαία του Σχολείου μας συμμετείχε στην κεντρική παρέλαση του Δήμου Ωρωπού στα Νέα Παλάτια.

ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ


Ένα καταπληκτικό πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης υλοποιεί το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας, για δεύτερη σχολική χρονιά. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αποδοχή της διαφορετικότητας  και βασίστηκαν στους Άξονες της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ και των Αρχών της Ένταξης και Συνεκπαίδευσης των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στο Τυπικό Σχολείο.
Κατά την περσινή χρονιά υλοποιήθηκε από την Β τάξη και κατά την φετινή από τις τάξεις ΣΤ΄ και Α΄.
Η αναγνώριση ήρθε εφέτος με την βράβευση του  Δ Σ Πολυδενρίου από  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 2 Απριλίου 2019 .
Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας, στους γονείς, που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, και στους εκπαιδευτικούς των τάξεων, που δούλεψαν με  μεράκι και δημιουργικότητα για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος .

Ανακαλύπτουμε το διάστημα !! Το πλανητικό μας σύστημα : Κατασκευή των μαθητών μας Αριάδνης – Απόστολού – Δημήτρη – Γιάννη

 

           Τραγουδάμε όλοι μαζί για τη φιλία !

 

Ο Γιώργος και ο Στυλιανός κάνουν μάθημα Γεωγραφίας και Μυθολογίας

 

        Μαθαίνουμε Γεωγραφία

 

 

Απόκριες στο σχολείο μας


Η Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 ήταν μια μέρα διαφορετική στο σχολείο μας… γεμάτη χορό, τραγούδι, σερπαντίνες και πολύχρωμες στολές… μαθητές και δάσκαλοι γιόρτασαν την αποκριά και διασκέδασαν πολύ!


Καλές Απόκριες και Καλή Σαρακοστή!

Παρακολούθηση της Θέατρικης παράστασης «Με οικογένεια»


Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας παρακολουθησαν τη θεατρική παράσταση «Με οικογένεια» στο θέατρο Χυτηριο. Πρόκειται για το βραβευμένο έργο τoυ Hector Malot, που αποτελεί ύμνο στην ανιδιοτελή αγάπη αλλά και στην δύναμη του ανθρώπου να επιτυγχάνει τους στόχους του παρ’ολες τις δυσκολίες και τις ατυχίες της ζωής.


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων