ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΚΕΑΤ)


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019  στο Δημοτικό Σχολείο Πολυδενδρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη   κοινή δράση του προγράμματος Συνεκπαίδευσης με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας . Οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου με την συνοδεία των εκπαιδευτικών και της Καθηγήτριας  Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Τουλούζης και μίας Διδακτορικής φοιτήτριας του ίδιου Πανεπιστημίου , επισκεφτήκαν το Δημοτικό Σχολείο Πολυδενδρίου προκειμένου να γίνει συνδιδασκαλία με τους μαθητές της ΣΤ και Α τάξης του Δ Σ Πολυδενδρίου. Παράλληλα μας παρουσίασαν ένα πρωτοποριακό μηχάνημα το  toolkit που βοηθάει τα παιδιά με δυσκολίες στην χωρική αντίληψη, καθώς και τα παιδιά με τύφλωση, να   αυτονομηθούν και να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους.

Είναι η δεύτερη χρονιά συνεργασίας των δύο σχολείων και μάλιστα είναι το μοναδικό σχολείο στην Ελλάδα που πραγματοποιεί παρόμοια δράση. Το πρόγραμμα έγινε υπό την παιδαγωγική καθοδήγηση  του κυρίου Κουμπιά Εμμανουήλ και με την συμμετοχή της εκπαιδευτικού Στυλιανοπούλου Ευαγγελίας και της Πουλίδα Σοφιάννας εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής Επίσης συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Παναγόπουλος Γρηγόρης ( Μουσικός) και Μπάρδη  Ηλιάνα (Εικαστικός). Την οργάνωση και τον συντονισμό είχε η Διευθύντρια Κατσούγκρη Αναστασία . Από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας οι τάξεις που πήραν μέρος ήταν η ΣΤ και η Δ και την οργάνωση και τον συντονισμό είχε ο Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου  Κατσούλης Φίλιππος.

 

Οι στόχοι του προγράμματος συνεκπαίδευσης του Δημοτικού Σχολείου Πολυδενδρίου σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας βασίστηκαν στους Άξονες της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ και των Αρχών της Ένταξης και Συνεκπαίδευσης των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στο Τυπικό Σχολείο. Οι αρχές αυτές αναφέρονται στο αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση σε ένα σχολείο για όλους.

Το φετινό πρόγραμμα συνεκπαίδευσης έχει ενταχθεί σε  πρόγραμμα ERASMOUS με τίτλο: «Empowering spatial thinking of students with visual impairment, viste”,με το  Πανεπιστήμιο της Τουλούζ στην Γαλλία και έχει δύο θεματικές ενότητες : « Τα λιμάνια της Αττικής» και «Οι Άθλοι του Ηρακλή στην Πελοπόννησο»

Οι μαθητές  του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Καλλιθέας  επισκέφθηκαν το Δ Σ Πολυδενδρίου όπου έγιναν δυο κοινές διδασκαλίες  με τις τάξεις ΣΤ και Α . Τα παιδιά και των δύο σχολείων έκαναν ένα διαφορετικό μάθημα  Γεωγραφίας Ιστορίας Πολιτισμού. Έφτιαξαν ανάγλυφους χάρτες και ταξίδεψαν με τα μάτια κλειστά μα  με τα μάτια της ψυχής τους ανοιχτά, στα λιμάνια της Αττικής και συνόδευσαν τον Ηρακλή στις περιπέτειές τους στην Πελοπόννησο. Όλα αυτά με την βοήθεια ενός μηχανήματος που έφεραν από την Γαλλία το  toolkit το οποίο δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να ταξιδέψουν νοερά στα λιμάνια της  Αττικής και στην Πελοπόννησο με απτική αντίληψη και με φωνητικές οδηγίες.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με επίσκεψη του ΔΣ Πολυδενδρίου στον χώρο του  Ειδικού Σχολείου Τυφλών για μία ακόμα διδασκαλία που θα την οργανώσει το ΔΣ Πολυδενδρίου και τα έξοδα μετακίνησης θα καλύψει ο Δήμαρχος Ωρωπού

Παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και ως χώρα αλλά και στο χώρο της εκπαίδευσης, τα προγράμματα συνεκπαίδευσης – που ήδη υλοποιούνται από την δεκαετία του 80 σε άλλα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα – αποδεικνύουν ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν εκπαιδευτικοί με όραμα και αγάπη για την εκπαίδευση και για τα παιδιά. Εκπαιδευτικοί που δουλεύουν με μεράκι χωρίς μιζέριες και μεμψιμοιρία, με κέφι, φαντασία και δημιουργικότητα, βάζοντας έτσι ένα λιθαράκι στην αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και δείχνοντας το δρόμο για την ενταξιακή εκπαίδευση σε ένα σχολείο για όλους.

Φιλοδοξούμε για ένα Σχολείο Ολοήμερο, Ενταξιακό, καινοτόμο και στελεχωμένο από όλες τις απαραίτητες ειδικότητες από την 1η ημέρα έναρξης των σχολικών μαθημάτων.  

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Πολυδενδρίου που στέκονται δίπλα μας στην προσπάθειά μας αυτή,  τους γονείς της ΣΤ τάξης και τους κυρίους Μπαφατάκη και Δημόπουλο καθώς επίσης τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δ Σ Πολυδενδρίου και τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Ρούσση  Θωμά που στηρίζει τις προσπάθειες μας.

 

 

Τάξη Β΄ – «Βουτιά στον κόσμο του βιβλίου»


Οι μαθητές της Β΄ Τάξης  την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Βουτιά στον κόσμο του βιβλίου», ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας  βιωματικού χαρακτήρα, που αποσκοπεί στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, της δημιουργικής γραφής και στη γνωριμία των μαθητών με την τέχνη της βιβλιοδεσίας.

Κατά τη διάρκεια του βιωματικού εργαστηρίου παρουσιάστηκαν στους μαθητές διαφορετικά είδη βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας τόσο σε μορφή όσο και σε περιεχόμενο και έγινε συνοπτική συζήτηση για την ιστορία του βιβλίου και την τέχνη της βιβλιοδεσίας.

Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές με την καθοδήγηση της κ. Χρύσας Κουράκη (Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος)  συνέθεσαν και έδεσαν το δικό τους ατομικό 16σέλιδο βιβλίο και άρχισαν να επινοούν τη δική τους ιστορία μέσα από δραστηριότητες δημιουργικής γραφής.

Λειτουργία σχολείου για 14/01/2019


Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Δευτέρα 14/01/2019 η εκπαιδευτικός της Δ΄ τάξης απεργεί. Οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων θα έρθουν στο σχολείο κανονικά με ώρα έναρξης των μαθημάτων 8.15 πμ., ωστόσο λόγω συμμετοχής στην απεργία της εκπαιδευτικού της Θεατρικής Αγωγής το πρόγραμμα των υπολοίπων τάξεων διαμορφώνεται ως εξής:

Α – Β -Γ1 – Γ2 : Έρχονται κανονικά και αποχωρούν 12.25 μ.μ

Ε΄- Στ΄: Ερχονται κανονικά και αποχωρουν 13.15

Λειτουργία σχολείου 11/01/2019


Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε πως αύριο Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 το σχολείο θα λειτουργήσει με ώρα έναρξης των μαθημάτων κανονικά στις 8.15 π.μ.. Ωστόσο λόγω της προκηρυγμενης απεργίας της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ και τη συμμετοχή σε αυτήν των εκπαιδευτικών της Γ2, της Δ καθώς και της εκπαιδευτικού των Εικαστικών, το πρόγραμμα έχει ως εξής :

Τάξη Α: οι μαθητές έρχονται κανονικά και αποχωρούν στις 13:15

Τάξη Β: οι μαθητές έρχονται κανονικά και αποχωρούν στις 12:25

Τάξη Γ1: οι μαθητές έρχονται κανονικά και αποχωρούν στις 12:25

Ταξη Γ2: η εκπαιδευτικός της τάξης απεργεί

Τάξη Δ: η εκπαιδευτικός της τάξης απεργεί

Τάξη Ε: οι μαθητές έρχονται κανονικά και αποχωρούν στις 12:25

Τάξη Στ: οι μαθητές έρχονται κανονικά και αποχωρούν στις 13:15

Επίσης λόγω της απεργίας για αύριο το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά!

Αναστολή λειτουργίας σχολείου για 10/01/2019


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που…

Δημοσιεύτηκε από ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ στις Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019

Αναστολή λειτουργίας σχολείου


Ευχές


Τάξη Α΄ – Χριστουγεννιάτικη γιορτή


Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018  οι μαθητές της Α΄ τάξης, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κυρίας Λίλας Στυλιανοπούλου παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο «Χριστουγεννιάτικα στολίδια». Οι μικροί μαθητές μεταμορφώθηκαν σε στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ένιωσαν το πνεύμα των Χριστουγέννων και την ομορφιά των γιορτινών ημερών. Ταυτόχρονα ανακάλυψαν το πραγματικό μήνυμα αγάπης που κρύβουν οι γιορτές . Ήταν μια όμορφη γιορτή που παρακολούθησαν και χειροκρότησαν οι γονείς,  οι συγγενείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές της Α΄ Τάξης και στη δασκάλα τους.

Επίσκεψη στο «Πολύτεχνο»


Την Πέμπτη 20/12/2018 οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον χώρο παιδικής καλλιτεχνικής αγωγής «Πολύτενχνο» εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το χριστουγεννιάτικο θεατρικό δρώμενο «Το πάθημα του καλικάτζαρου», αλλά και να συμμετέχουν σε εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών και χριστουγεννιάτικων καρτών.

  

Τάξη Δ’ – Βασιλόπιτα


Με αφορμή την 8η ενότητα «Χριστός γεννάται» οι μαθητές της Δ τάξης μαζί με τη δασκάλα τους Μαγγαναρη Πολυξένη πήραν την πρωτοβουλια να φτιάξουν «μοσχομυριστή βασιλόπιτα».


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων