Παραινετικός προς τους γονείς λόγος για ένα ευχάριστο και δημιουργικό καλοκαίρι

Αγαπητοί  γονείς

Το καλοκαίρι έφτασε! Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για αυτό! Να μερικές ιδέες για κάνουμε το καλοκαίρι ακόμα πιο ευχάριστο και δημιουργικό για εμάς και τα παιδιά μας:

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Βοηθάμε το παιδί μας να μη χάσει τους φίλους του την περίοδο του καλοκαιριού. Κανονίζουμε να έρχονται φίλοι του παιδιού στο σπίτι ή να πηγαίνει το παιδί στα σπίτια των φίλων του, στο πάρκο ή στην αυλή του σχολείου για να παίζουν.

Παροτρύνουμε και δείχνουμε στα παιδιά ομαδικά παιχνίδια ξεκινώντας από αυτά που παίζαμε εμείς ως παιδιά. Τους κάνουμε δώρο μπάλες, σκοινάκια και λαστιχάκια.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Όλη η οικογένεια μαζί φτιάχνουμε παζλ, κολάζ ή παίζουμε κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι. Καλούμε τους φίλους μας για βραδιές επιτραπέζιων παιχνιδιών. Μπορούμε, μάλιστα, να φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά το δικό μας επιτραπέζιο παιχνίδι ή παζλ, αλλά και να οργανώσουμε κυνήγι κρυμμένου θησαυρού.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Περιορίζουμε το χρόνο που περνούν τα παιδιά μπροστά σε μια οθόνη (τηλεόραση, υπολογιστής κλπ). Κάνουμε συμφωνία με τα παιδιά για το πόσο χρόνο μπορούν να ξοδεύουν μπροστά σε μια οθόνη και τους εξηγούμε το γιατί. Μπορούμε, επίσης,  να ορίσουμε μια μέρα χωρίς οθόνη  για μικρούς και μεγάλους. Βρίσκουμε άλλους τρόπους να περάσουμε τη μέρα μας οργανώνοντας ομαδικές και δημιουργικές δραστηριότητες ή πηγαίνοντας βόλτες στη φύση.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Επισκεπτόμαστε τα αξιοθέατα και τα μουσεία της πόλης και της περιοχής μας, περιοδικές εκθέσεις, το θέατρο, τον κινηματογράφο και εκμεταλλευόμαστε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που οργανώνουν ο Δήμος και διάφοροι φορείς (που πολλές φορές μάλιστα είναι δωρεάν).

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Μαγειρεύουμε μαζί με τα παιδιά και διασκεδάζουμε δημιουργώντας. Τι καλύτερο από το να φτιάξουμε κέικ για το πρωινό ή σπιτικό παγωτό;

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ

Τα μεσημέρια του καλοκαιριού περνούν ευχάριστα διαβάζοντας βιβλία. Μπορούμε, μάλιστα, να ανταλλάξουμε βιβλία με φίλους μας ή να γραφτούμε στη δημοτική βιβλιοθήκη και να επιλέξουμε βιβλία χωρίς να ξοδευτούμε. Για τα πιο μικρά παιδιά επιλέγουμε βιβλία με μεγαλύτερη γραμματοσειρά.

ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ

            Πριν λήξει η σχολική χρονιά ανταλλάσσουμε διευθύνσεις με τους φίλους και τις φίλες μας. Τους στέλνουμε γράμματα και κάρτες, μοιραζόμαστε τις εμπειρίες και τις σκέψεις μας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Κρατάμε ημερολόγιο για να θυμόμαστε τις πιο σημαντικές στιγμές του καλοκαιριού! Γράφουμε, ζωγραφίζουμε, κολλάμε!

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΞΕΡΕΙ

Ακούμε το παιδί. Σεβόμαστε τις προτιμήσεις του.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Οι δάσκαλοι των παιδιών σας στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

«Αναδημιουργώ ανακυκλώνοντας» Έκθεση εικαστικών με συμμετοχή του σχολείου μας

Το σχολείο μας συμμετέχει, ανάμεσα σε άλλα 54 Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, στην έκθεση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, με τίτλο «Αναδημιουργώ ανακυκλώνοντας», στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» του Δ. Αθηναίων, Ηρακλειδών 66, Θησείο.

Η έκθεση θα διαρκέσει Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Συναυλία-αφιέρωμα σε Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Κουγιουμτζή (VD)

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Συναυλία-αφιέρωμα σε Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Κουγιουμτζή

Με τα τραγούδια και τις μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Σταύρου Κουγιουμτζή έκλεισε μελωδικά η σχολική χρονιά.

Η ιδέα ήταν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς να μπορέσουμε να συντονιστούμε και να παρουσιάσουμε ένα αφιέρωμα στους τρεις μεγάλους ‘Ελληνες συνθέτες που χάραξαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο ο καθένας την ελληνική μουσική.

Σαράντα μαθητές της Δ, Ε΄και ΣΤ τάξης, έξι γονείς και δέκα δασκάλες συνεργάστηκαν και Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Έκθεση εικαστικών εργασιών

To διήμερο 13/14 Ιουνίου λειτούργησε στο ισόγειο και στους διαδρόμους των ορόφων  έκθεση εικαστικών με εργασίες που ετοίμασαν όλα τα παιδιά του σχολείου μας κατά την  διάρκεια της σχολικής χρονιάς με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού εικαστικών Φοίβο Σοφικίτη, ο οποίος με αφορμή την έκθεση της δουλειάς των μαθητών σημειώνει:.. Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Αποχαιρετισμός της Έκτης

Οι απόφοιτοι του σχολικού έτους 2017-18, τα υπέροχα παιδιά της Έκτης, υψώνουν στον ουρανό του σχολείου μας τους αποχαιρετισμούς και τις ευχές τους.

Έξι χρόνια… Αναμνήσεις, συναισθήματα,συγκινήσεις!

Ας είναι καλοτάξιδα… Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

«Ταξιδιώτης του παντός»

Μικρό χορευτικό δρώμενο από τα παιδιά το Β3 και τη δασκάλα τους Αθανασία Κέλλη με τη μουσική του τραγουδιού «Ταξιδιώτης του παντός» του Δήμου Μούτση και Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

«Αν όλες οι φυλές της γης…»

Το θεατρικό δρώμενο «Αν όλες οι φυλές της γης…» που βασίζεται στη θεωρία του Κλων Λεβι Στρως και στη μελέτη του για τις φυλές των ιθαγενών παρουσίσαν τα παιδιά του Δ2 καθοδηγούμενα από την εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής Ευγενία Λιδωρίκη.

Μπράβο στα παιδιά που με κέφι, αυθορμητισμό και πολλούς αυτοσχεδιασμούς μάς έκαναν Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Ολοκλήρωση εργασιών στα γηπεδάκια

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες  συντήρησης και επισκευών των γηπέδων ποδοσφαίρου 5Χ5, μπάσκετ και βόλευ σύμφωνα με αυτόν εδώ τον προγραμματισμό.

Ευχαριστούμε την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας που ανταποκρίθηκε  στα αιτήματά μας κάνοντας Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Τα παιδιά της Α΄ τάξης στο ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Ηχητικό)

Το ηχητικό από την εκπομπή της Άννας Σακαλή στο Τρίτο Πρόγραμμα όπου μαθητές της Α΄τάξης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής εργασίας, διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο της Ζωρζ Σαρή «Σοφία» είναι… εδώ 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο