Πασχαλινό παζάρι. Ευχαριστίες και ευχές.

1Αγαπητοί μαθητές και γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πασχαλινό Παζάρι που οργανώσαμε στο σχολείο και τα έργα που δημιούργησαν τα παιδιά με την βοήθεια των δασκάλων τους εξαντλήθηκαν.

Τα έσοδα από το παζάρι μοιράστηκαν:
Α. Σε άπορη οικογένεια μαθητών μας ως ελάχιστο αντιστάθμισμα αγάπης και αλληλεγγύης Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

1Αυτοκίνητο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου παρέλαβε σήμερα δεκάδες σακούλες με τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο μας το οποίο φροντίζει συνδημότες μας που έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους γονείς του σχολείου μας που Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Ήταν σαν ψέμα… Πρωταπριλιά στην Αρτέμωνος.

17554578_663241330546876_7928037106611100105_nΚι όμως δεν ήταν ψέμα, ήταν σαν ψέμα. Την πρωταπριλιά, πέρασαν πάνω από 100 μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, φίλοι, γείτονες και περαστικοί, από το τμήμα της Αρτέμωνος μπροστά στο σχολείο μας. Όλοι είχαν σαν στόχο να ζωντανέψει από τις δράσεις μας, το σημείο στο οποίο συναντιούνται καθημερινά οι ζωές μας. Άλλοι έφεραν κεράσματα, άλλοι φυτά για το παρτέρι, άλλοι εργαλεία κηπουρικής, άλλοι πινέλα, άλλοι βότσαλα, άλλοι ελαστικά αυτοκινήτων, άλλοι χρώματα. Γίναμε όλοι μια παρέα και αφήσαμε το αποτύπωμά μας στο χώρο, ενισχύοντας το αίτημα για την πεζοδρόμησή του. Δεν είμαστε επαγγελματίες και ασφαλώς είχαμε και ατέλειες και αστοχίες στις παρεμβάσεις μας. Άλλωστε δεν ήταν στόχος μας να υποκαταστήσουμε τα επαγγελματικά συνεργεία, αλλά να ενεργοποιήσουμε το χώρο με τη ζωντάνια και την παρουσία μας. Γιατί οι παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο, δεν είναι γραφειοκρατικά ζητήματα, αλλά αναγκαιότητα των τοπικών κοινωνιών.

Τώρα, πρέπει όλες και όλοι να φροντίσουμε να προστατέψουμε και να περιφρουρήσουμε τον υπέροχο χώρο που δημιούργησαν τα παιδιά μας κι εμείς. Δεν σταθμεύουμε μπροστά στο σχολείο, δεν διερχόμαστε από το τμήμα αυτό, το υποδεικνύουμε ευγενικά και σε άλλους, υπενθυμίζοντας και την ειδική σηματοδότηση.
Απ” όσο πληροφορηθήκαμε από εκπροσώπους του Δήμου, ήδη εκπονείται μελέτη μετατροπής του σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.
Ας δείξουμε λοιπόν, πόσο εξακολουθουμε να ενδιαφερόμαστε και να νοιαζόμαστε γι αυτό…
Ευχαριστούμε ξανά, όλη τη σχολική κοινότητα του 7ου Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής και τον Δήμο Αγ. Παρασκευής, που αγκάλιασαν και υποστήριξαν τη δράση μας.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Πασχαλινό παζάρι

17632465_10210411318018402_68602586145152206_o

Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης με την βοήθεια συμμαθητών τους άλλων τάξεων και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών διοργανώνουν Πασχαλινό Παζάρι με λαμπάδες, κάρτες, φαναράκια, βαζάκια/κοκκοράκια/καλαθάκια με γλυκίσματα, σελιδοδείκτες… και ό,τι άλλο η φαντασία των παιδιών δημιούργησε.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν α. για φιλανθρωπικό σκοπό (ενίσχυση οικογένειας του σχολείου μας) και Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Πρωταπριλιά στην Αρτέμωνος

17458071_1660767157552429_6602084951832958876_nΣας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην ανοιχτή δράση οικειοποίησης του τμήματος της Αρτέμωνος, μπροστά από το 7ο Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής. Ελάτε να συναντηθούμε και να δράσουμε από κοινού, στο σημείο που διασταυρώνονται καθημερινά οι ζωές μας. Ας μετατρέψουμε αυτά τα λίγα μέτρα δημόσιου χώρου, σε κόμβο συνύπαρξης και συνέργειας της κοινότητάς μας.
Μιας και η δράση είναι συμμετοχικήχρειαζόμαστε την έμπνευση και την σύμπραξή σας. Φέρτε εδέσματα – κεράσματα (ανάλογα την ώρα προσέλευσής σας), παλιά πινέλα, Συνέχεια
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Eθνική εορτή 25ης Μαρτίου (vd)

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Deutscher Comicwettbewerb-Warum nicht? Γερμανικός διαγωνισμός κόμικ-Γιατί όχι;

comics-5-728Στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών διεξάγεται  στο σχολείο μας διαγωνισμός κόμικ.Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όσοι μαθητές παρακολουθούν το μάθημα των γερμανικών.
Τελική ημερομηνία κατάθεσης των κόμικς είναι 02/05/2017.Περισσότερες πληροφορίες στην καθηγήτρια των Γερμανικών,κ.Κανελλοπούλου Χριστίνα.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠλησιάζει το Πάσχα και το σχολείο μας, στο πλαίσιο του προγράμματος των μαθητών της Ε΄τάξης «Φτώχια-Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΙΑ», προτείνει την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου μας, το οποίο εξυπηρετεί 400 οικογένειες της πόλης που έχουν την ανάγκη μας.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην ωραία αυτή πρωτοβουλία με τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας (αλεύρι, ζάχαρη, γάλα, όσπρια κ.α.)
Τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται στο σχολείο μας από αύριο Τρίτη, 28 Μαρτίου έως την Τετάρτη, 5 Απριλίου.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Εργασίες ανάπλασης προαυλίου

1Ενημερωθήκαμε από τον εργολάβο της ανάπλασης ότι αύριο Δευτέρα, ξεκινούν εργασίες βαψίματος του προαυλίου από την πλευρά της Λυκούργου στο τμήμα που προαυλίζονται τα παιδιά της Γ΄και Δ΄τάξης .

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών (η εκτίμηση είναι ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν δυο-τρεις ημέρες) ο προαυλισμός των μαθητών Γ και Δ τάξης, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, θα γίνεται στα γηπεδάκια μαζί με τους μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης.

Είναι αυτονόητο ότι από τον Σύλλογο Διδασκόντων έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Στην παρέλαση

1Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στην πόλη μας.

Μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε η παρέλαση.

Το σχολείο μας-βλέπετε στις φώτο και στο βίντεο Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | 1 σχόλιο