Ο κανονισμός του σχολείου μας (επικαιροποιημένος στην εποχή του COVID-19 )Λήψη αρχείου

Προσαρμογή των μαθητών/τριων της Α΄τάξης (και όχι μόνο) στο σχολικό περιβάλλον

 • Δίνω χρόνο στο παιδί για να συνηθίσει τις αλλαγές και την καινούρια ρουτίνα σχετικά με το γράψιμο και τη μελέτη.
 • Εξηγώ στο παιδί μου ότι και ο φόβος και το άγχος είναι φυσιολογικά και ότι είμαι δίπλα του για ο,τιδήποτε χρειαστεί. Ακούω τους φόβους και τους προβληματισμούς του.
 • Αποφεύγω τα αρνητικά σχόλια και την υπερβολική ενασχόληση με θέματα του σχολείου.
 • Το ρωτάω για την καθημερινότητά του δίνοντας έμφαση στα θετικά. «Τι σου άρεσε σήμερα στο σχολείο;»
 • Τονίζω τα θετικά στην αλλαγή της καθημερινότητας και στις καινούριες προκλήσεις.
 • Χρησιμοποιώ θετικές φράσεις για τα πράγματα που κάνει το παιδί: «Πόσο χαίρομαι που προσπαθείς τόσο στο σχολείο».
 • Δείχνω εμπιστοσύνη στη δασκάλα, τις γνώσεις και την εμπειρία της. Συζητώ μαζί της για όσα με ανησυχούν.
 • Έχω σταθερή προσέγγιση και μιλάω με ήρεμη φωνή.
 • Φτιάχνω με το παιδί ένα πρόγραμμα ρουτίνας με σταθερή ώρα ύπνου, φαγητού, μελέτης, ελεύθερου χρόνου, παιχνιδιού.
 • Είμαι συνεπής στις συμφωνίες που έχουμε κάνει για την ώρα που θα το πάρω από το σχολείο και τις δραστηριότητες που το ευχαριστούν.
 • Παρέχω βοήθεια στο παιδί όταν τη ζητά. Δε στέκομαι συνεχώς πάνω από το κεφάλι του κάνοντας υποδείξεις.
 • Έχω ρεαλιστικές προσδοκίες, βοηθώ το παιδί να κάνει μικρά και σταθερά βήματα και το επιβραβεύω τόσο για όσα πετυχαίνει όσο και για την προσπάθεια.
 • Δε φοβάμαι την αποτυχία. Όλοι κάνουμε λάθη. Από τα λάθη μας μαθαίνουμε.
 • Σέβομαι το παιδί μου όταν είναι κουρασμένο.
 • Δίνω το παράδειγμα με τον τρόπο που αντιμετωπίζω εγώ τις δυσκολίες, την κούραση, το άγχος μου.

Πρόγραμμα ενημερωτικών συναντήσεων εκπαιδευτικών-γονέων Γ΄και Δ΄τάξης

Αγαπητοί γονείς των μαθητών Γ΄ και Δ΄τάξης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο νέων, έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα απαγορεύονται οι συναθροίσεις με διψήφιο αριθμό ατόμων.
Κατόπιν τούτου οι προγραμματισμένες για τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ενημερωτικές συναντήσεις σας με τους/τις δασκάλους/ες των τμημάτων των παιδιών σας θα πραγματοποιηθούν σε τρεις ομάδες με διαφορετικές ώρες, βάσει αλφαβητικής σειράς όπως φαίνονται στον πίνακα.
Παρακαλούμε θερμά για την ακριβή ώρα προσέλευσης όλων, βάσει του προγραμματισμού μας.

Περί επιλογής Δεύτερης Ξένης Γλώσσας (Γαλλικά/Γερμανικά) στην Ε΄τάξη

Με αφορμή τα εύλογα ερωτήματα γονέων και μαθητών της Ε΄τάξης για την διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας ενημερώνουμε για τα εξής:

Ο τρόπος κατανομής των τμημάτων καθορίζεται βάσει αυτής εδώ της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«…Σε σχολεία με δύο ή περισσότερα τμήματα ανά τάξη, οι μαθητές/τριες δύναται να κατανεμηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους σε μεικτά-παράλληλα τμήματα με δυο προϋποθέσεις:
α) Ο ελάχιστος αριθμός για τη δημιουργία τμήματος είναι οι 12 μαθητές/τριες
β) Ο αριθμός των παράλληλων τμημάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των υφιστάμενων τμημάτων γενικής παιδείας, π.χ. από 2 τμήματα γενικής Παιδείας δημιουργούνται αποκλειστικά 2 τμήματα 2ης ξένης γλώσσας, από 3 τμήματα γενικής Παιδείας δημιουργούνται αποκλειστικά 3 τμήματα 2ης ξένης γλώσσας κτλ.
Στις περιπτώσεις που δεν πληρούνται οι προαναφερθείσες (α΄ και β΄) προϋποθέσεις, η β΄ ξένη γλώσσα διδάσκεται στο υφιστάμενο τμήμα γενικής Παιδείας σύμφωνα με την επιλογή της πλειοψηφίας των μαθητών/τριών σε επίπεδο τμήματος…

Στο σχολείο μας, βάσει των δηλώσεων προτίμησης των γονέων, 43 μαθητές επέλεξαν Γαλλικά και 29 μαθητές Γερμανικά και θα έπρεπε να δημιουργηθούν τέσσερα ξενόγλωσσα τμήματα (δύο Γαλλικών και δύο Γερμανικών καθώς ο ανώτερος αριθμός μαθητών ανά τμήμα είναι 25 ) αλλά αυτό είναι απαγορευτικό αφού σύμφωνα με την εγκύκλιο τα ξενόγλωσσα τμήματα δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα τμήματα Γενικής Παιδείας που στην περίπτωσή μας είναι τρία. Κατά συνέπεια η επιλογή της Δεύτερης ξένη Γλώσσας γίνεται υποχρεωτικά ανά τμήμα Γενικής Παιδείας και σύμφωνα με την επιλογή της πλειοψηφίας των μαθητών σε επίπεδο τμήματος που είναι οι εξής:

Ε1: Γαλλικά ( προτιμήσεις: 14 Γαλλικά- 10 Γερμανικά)
Ε2: Γαλλικά (προτιμήσεις: 17 Γαλλικά- 6 Γερμανικά)
Ε3: Γερμανικά (προτιμήσεις: 12 Γαλλικά- 13 Γερμανικά)

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουμε εκφράσει, μέσω των συνδικαλιστικών μας οργάνων, την αντίθεσή μας στο συγκεκριμένο τρόπο συγκρότησης των ξενόγλωσσων τμημάτων που στην περίπτωση του σχολείου μας στερεί το μορφωτικό δικαίωμα σε 28 μαθητές μας να επιλέξουν την γλώσσα που επιθυμούν.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Ιωάννης Β. Λογοθέτης

Ενημέρωση και εξάσκηση στο πλύσιμο χεριών και στη χρήση μάσκας

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του σχολείου, ο σχολικός νοσηλευτής μας Νίκος Σιαχαμής περνά από  τα τμήματα και ενημερώνει τους μαθητές για το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών και (περισσότερα…)

Το σχολείο μας στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων του ΟPEN

Επαναλειτουργία του κυλικείου μας

Αγαπητοί μαθητές και γονείς , είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι από τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου επαναλειτουργεί το κυλικείο μας με  νέο εκμισθωτή τον Παναγιώτη Αβράμη.

Στο διάστημα του καλοκαιριού το κυλικείο ανακαινίσθηκε ριζικά, έγιναν οι απαραίτητες επισκευές, οι απολυμάνσεις και μετά από ενδελεχή καθαρισμό ο χώρος είναι πλέον σε άριστη κατάσταση.

Ο κυλικειάρχης μας κ. Παναγιώτης, είναι ένας νέος άνθρωπος, με προϋπηρεσία στο χώρο που έχει επενδύσει στην ευγένεια, (περισσότερα…)

Αγιασμός – Διανομή Βιβλίων- Ενημερωτικές συναντήσεις Εκπαιδευτικών-Γονέων

Αγαπητοί μαθητές και γονείς, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

 1. Ο Αγιασμός για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 11:45. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 11:30 ως εξής: Οι μαθητές των Α, Β, Γ και Δ΄τάξεων εισέρχονται/εξέρχονται από τη συρόμενη πόρτα της οδού Αρτέμωνος. Οι μαθητές των Ε και ΣΤ΄τάξεων εισέρχονται/εξέρχονται από την αυλόπορτα της οδού Λυκούργου. Η είσοδος των μαθητών θα γίνεται υποχρεωτικά με μάσκες. Στη συνέχεια οι δάσκαλοι με τους μαθητές τους θα μπουν στις αίθουσές τους. Ο Αγιασμός θα ξεκινήσει αμέσως μετά και θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του σχολείου όπου θα βρίσκονται μόνο οι μαθητές της Α΄τάξης και αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών. Κατόπιν ο ιερέας θα μπει σε κάθε τάξη και θα αγιάσει εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μετά τον Αγιασμό, στις 12:30, θα αποχωρήσουν όλοι οι  μαθητές.
 2. Από την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου το σχολείο μας, πρωινό και ολοήμερο, θα λειτουργεί με πλήρες πρόγραμμα με ώρα προσέλευσης 8:00-8:15 και ώρα αποχώρησης 1:15 μ.μ. Οι μαθητές του ολοήμερου προγράμματος αποχωρούν στις 3:00μ.μ ή στις 4:00 μ.μ αναλόγως με τις δηλώσεις των γονέων τους. Η διανομή των βιβλίων θα γίνει την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, γι΄αυτό όλοι οι μαθητές θα πρέπει να κρατούν τις σχολικές τσάντες τους για να βάλουν τα βιβλία τους.
 3. Για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των γονέων θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς, στις οποίες θα παραβρίσκεται αυστηρά και μόνο ο ένας εκ των δύο γονιών κάθε μαθητή, φορώντας υποχρεωτικά μάσκα ως εξής:

Α΄ ταξη: Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 6:00 μ.μ

Β΄ταξη: Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 6:00 μ.μ

Γ΄ταξη: Δευτέρα. 21 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 6:00 μ.μ

Δ΄τάξη: Δευτέρα. 21 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 6:00 μ.μ

Ε΄τάξη: Δευτέρα. 14 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 6:00 μ.μ

ΣΤ΄τάξη:Τετάρτη,16 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 6:00 μ.μ

Ολοήμερο: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 6:00 μ.μ

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Χρήσιμες οδηγίες προς τους μαθητές μας

Για την ασφάλειά μας

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων