Τι ωραία που μοσχοβολάει λεμονανθούς το σχολείο μας, που απλώνουμε το χέρι και κόβουμε ζουμερούς καρπούς!

30Με την πολύτιμη βοήθεια και την επιμονή του μπαμπά του σχολείου μας, Χρήστου Σπανού, το μπόλιασμα μερικών νεραντζιών που κάναμε πριν τρία χρόνια περιμετρικά του σχολείου έχει σαν αποτέλεσμα να μοσχοβολάει λεμονανθούς το σχολείο μας και εμείς να απλώνουμε το χέρι μας και να κόβουμε λεμόνια.
Μια ιδέα που μπορεί να τύχει γενίκευσης σε πολλές από τις άπειρες νεραντζιές που υπάρχουν στους δρόμους της πόλης μας.

(περισσότερα…)

Το μουσείο ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ στο σχολείο μας για τους παπούδες, τις γιαγιάδες και τουες γονείς (Δευτέρα 21/11 ώρα 7:30 μ.μ)

AFISAΤο μουσείο ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ στο σχολείο μας.
Εικόνες, μνήμες και γλυκές θύμησες από το σχολείο των δεκαετιών του 50, του 60, του 70, του 80 …
Καλεσμένοι οι παππούδες, οι γιαγιάδες, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι φίλοι του παλιού σχολείου.
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, ώρα 7:30 μ.μ
Αίθουσα εκδηλώσεων 7ου Δημοτικού.
Επιμέλεια – Παρουσίαση: Δημήτρης Δημητρίου, Κατερίνα Βουτσαδάκη
Μουσική Επιμέλεια- πλήκτρα: Διονυσία Κωνσταντακοπούλου

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΙΒΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ»

316195057 5450556948388481 8215685570210353983 nΟ Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π), ο Όμιλος Φίλων Κλασικού Αθλητισμού Αγίας Παρασκευής (ΟΦΚΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ) και το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής (Α.Σ.Α.Π), συνδιοργανώνουν το «1o Φεστιβάλ Στίβου Δήμου Αγίας Παρασκευής».

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Ώρα διεξαγωγής: 10.00π.μ – 13.20μ.μ

Δικαίωμα συμμετοχής: Τα δημόσια Δημοτικά σχολεία της Αγίας Παρασκευής.

Τόπος διεξαγωγής: Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης»

Αγωνίσματα: Δρομικά: 50μ, 60μ , 300μ Αλτικό: Άλμα εις μήκος Ριπτικό: Vortex

Η συμμετοχή στο αγώνισμα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τους γονείς / κηδεμόνες των ενδιαφερομένων παιδιών, μόνο μέσω ηλεκτρονικής εγγραφής στο https://bit.ly/1o_Festival_Stivou_Agias_Paraskevis

Το Μουσείο Μαθητικής Ζωής στο σχολείο μας για την Ε και ΣΤ τάξη

93Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας μετατράπηκε σε μουσείο μαθητικής ζωής προκειμένου να ταξιδέψει  τους μαθητές και  και τις  μαθητές/τριες της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης στο σχολείο του παλιού καιρού.

Οι μαθητικές ποδιές, τα παλαιά αναγνωστικά του Οργανισμού,  τα διορθωμένα τετράδια της καλλιγραφίας,  οι σάκες εποχής, οι πένες και τα μελανοδοχεία, τα ξύλινα παιχνίδια,  η βέργα του δασκάλου σε συνδυασμό με την προβολή σκηνών  από την ταινία «Ο ΨΥΛΛΟΣ» ψιθύριζαν στους μαθητές μας  τις δύσκολες συνθήκες της μεταπολεμικής εκπαίδευσης και  τους έδωσαν μια εικόνα για το πώς μάθαιναν γράμματα ο παππούς και η γιαγιά τους .

Και όλα αυτά με την εμψύχωση δυο σπουδαίων εκπαιδευτικών από τα Βριλήσσια, της κ. Κατερίνας Βουτσαδάκη και του κ. Δημήτρη Δημητρίου  οι οποίοι, αν και έχουν βγει στη σύνταξη, ακούραστοι,  με κέφι, με πολύ μεράκι επισκέπτονται τα σχολεία και  (περισσότερα…)

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

10 2Οι αγώνες για Δημοκρατία, Παιδεία και Ελευθερία αποτελούν ιδεώδη που χρέος του σχολείου είναι να  μεταλαμπαδεύει στις νέες γενιές.
Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και σήμερα με εμψυχωτή έναν εξαίρετο δασκάλο, ιστορικό και μπαμπά του σχολείου μας τον κ. Μιχάλη Βαρλά.
Με λόγια απλά και κατανοητά, όπως αρμόζει στην περίσταση, χωρίς μεγαλοστομίες, βερμπαλισμούς και ακρότητες, ο Μιχάλης παρουσίασε στα παιδιά μας τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου και συζήτησε μαζί τους για την σημασία του αγώνα που ακόμα και σήμερα 49 χρόνια μετά, εξακολουθεί να εμπνέει, υπενθυμίζοντας σε όλους μας, την σημασία της Δημοκρατίας, στην χώρα που την γέννησε.
Πολλές ευχαριστίες στο Μιχάλη και στους δυο γιους τους, τον Διογένη και τον Μιχαήλ,  μαθητές της ΣΤ΄ και Ε΄τάξης αντίστοιχα, που συνεργάστηκαν στην δημιουργία και την παρουσίαση με πλήθος πηγών, του χρονικού της μεγάλης εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973.
1 3
mde

2 2 3 2 4 1

5 1
sdr
6 1
mde
7 1
oznorMB
8 1
mde

9 1

10 2
mde

11 2

14 2
sdr

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου

1 2«Εδώ Πολυτεχνείο, Εδώ Πολυτεχνείο, σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων.»

Στις 15 Νοεμβρίου 1973, δύο ημέρες πριν την εισβολή του τανκ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που ήταν κατάμεστο από νέους εξεγερμένους κατά της χούντας, αντήχησε ο ραδιοφωνικός σταθμός των «ελεύθερων πολιορκημένων» φοιτητών.
Αποτέλεσε την οδό επικοινωνίας τους με τους πολίτες, το μέσο ξεσηκωμού κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα απέναντι σε ένα καθεστώς που επί μία επταετία δίωκε αντιφρονούντες, βασάνισε, εξόρισε, καταπάτησε κάθε έννοια ελευθερίας και κράτους δικαίου.
Σήμερα, η εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζει ακόμη να εμπνέει, υπενθυμίζοντας ότι στη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, δεν μπορεί αυτή παρά να αποτελεί μονόδρομο.
Ο αγώνας των νέων για την ελευθερία και τη δημοκρατία είναι άοκνος, διαχρονικός και πανανθρώπινος.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Λιομάζωμα

21Σήμερα το πρωί oi μαθητές και οι μαθήτριες της Α τάξης, έβαλαν πλώρη για το κτήμα Κοκοτού όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα <<Λιομάζωμα>>.
Ένας χώρος γεμάτος με εκπλήξεις, γνώση και πολύ παιχνίδι…
Μεταμορφώθηκαν σε Αθηνά και Ποσειδώνα, Κέκρωπα και άλλους θεούς του Ολύμπου, γνωρίζοντας την ιστορία της Αθήνας και της ελιάς μέσα από τη δραματοποίηση του μύθου…
Γνώρισαν τους <<φίλους>> και τους <<εχθρούς>> της ελιάς…
Μάζεψαν ελιές απο τα δέντρα στρώνοντας το λιόπανο…
Περπάτησαν μέσα από το μονοπάτι συναντώντας διάφορα ζώα και
έντομα όπως μέλισσες, χήνες, κότες και πόνυ…
Στο τέλος, συγκεντρώθηκαν γύρω απο το τραπέζι της ελιάς όπου έμαθαν αλλά και γεύτηκαν τα προϊόντα της!!!
Μια ημέρα κοντά στη φύση που θα θυμόμαστε με νοσταλγία!!!
Ραντεβού για την επόμενη περιπέτεια των πρώτων τάξεων του σχολείου μας!!!
20 21 22 23 24 25 26 27

(περισσότερα…)

Το Μουσείο Μαθητικής Ζωής στο σχολείο μας

3 1Σε μουσείο μαθητικής ζωής του προηγούμενου αιώνα μετατράπηκε σήμερα το πρωί  η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας και οι μαθητές/τριες της Γ΄και Δ΄τάξης είχαν την ευκαιρία  να ταξιδέψουν στο χωροχρόνο για  να γνωρίσουν το σχολείο του παλιού καιρού.

Οι μαθητικές ποδιές, τα παλαιά αναγνωστικά του Οργανισμού,  τα διορθωμένα τετράδια της καλλιγραφίας,  οι σάκες εποχής, οι πένες και τα μελανοδοχεία, τα ξύλινα παιχνίδια,  η βέργα του δασκάλου…. σε συνδυασμό με την προβολή σκηνών  από την ταινία «Ο ΨΥΛΛΟΣ» ψιθύριζαν στους μαθητές μας  τις δύσκολες συνθήκες της μεταπολεμικής εκπαίδευσης, και  τους έδωσαν μια εικόνα για το πώς μάθαιναν γράμματα ο παππούς και η γιαγιά τους .

Και όλα αυτά με την εμψύχωση δυο σπουδαίων εκπαιδευτικών από τα Βριλήσσια, της κ. Κατερίνας Βουτσαδάκη και της κ. Μαρίας Κουφοπούλου οι οποίες μαζί με έναν ακόμη φωτισμένο εκπαιδευτικό, τον  Δημήτρη Δημητρίου (που λόγω κάποιων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να είναι μαζί μας σήμερα) αν και έχουν βγει στη σύνταξη, ακούραστοι,  με κέφι, με πολύ μεράκι επισκέπτονται τα σχολεία και… (περισσότερα…)

Υλικά μαθήματος εικαστικών για Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης

Ακολουθεί επιστολή του εκπαιδευτικού Εικαστικών Βασίλη Διαμαντή για τα υλικά που θα χρειαστούν οι μαθητές των Ε καιΣΤ τάξεων για το μάθημα των εικαστικών.Λήψη αρχείου

Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

1Έξι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ «εισέβαλαν» το πρωί με τις μηχανές τους στην αίθουσα εκδηλώσεων και βρέθηκαν κοντά στους μαθητές της Α και Β τάξης, προκειμένου να τους εξηγήσουν βιωματικά το ρόλο και την αποστολή της Άμεσης Δράσης και γενικότερα της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και να απαντήσουν στις ερωτήσεις των μαθητών μας που έπεφταν βροχή.

Η συνέχεια δόθηκε στο προαύλιο όπου τα παιδιά ανέβηκαν στις μηχανές, έπαιξαν  με τους ασυρμάτους και τις σειρήνες, συζήτησαν με τους αστυνομικούς για τις δυσκολίες του επαγγέλματος και κατανόησαν τη δύσκολη αποστολή τους που είναι η δίωξη του εγκλήματος και η προστασία του πολίτη.

Παρόντες στη δράση ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς που απηύθυνε χαιρετισμό στα παιδιά και η υπεύθυνη επικοινωνίας του Δήμου Γιάννα Αναστασιάδου που συντόνισε τη δράση και την ευχαριστούμε.

Πολλές ευχαριστίες στον επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ, Υπαστυνόμο Φώτη Μπράμη και στις/στους  αστυνομικούς Ευθυμία Γκούτα, Σταματίνα Μάρκου, Νίκο Παπαγιοβάνη, Μαρίνο Συνοδινό και Ευάγγελο Κοτσώρη για τα  όσα σημαντικά μας έμαθαν αλλά κυρίως για την ευαισθησία, την ευγένεια την υπομονή και τα χαμόγελα με τα οποία προσέγγισαν τα παιδιά μας και δικαιολογημένα απέσπασαν το αυθόρμητο χειροκρότημα  όλων μας και τις ρυθμικές επευφημίες «ΔΙΑΣ! ΔΙΑΣ! ΔΙΑΣ! …» κατά την αποχώρησή τους .

Σχετικό φωτορεπορτάζ από την ιστοσελίδα του Δήμου  εδώ

0 1 2 3

 

 

Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων