Άσκηση σεισμού

4Και αφού οι μέρες κυλάνε ήσυχα, είπαμε να ταρακουνηθούμε λιγάκι με μια πρόβα σεισμού και να την συνδυάσουμε με εκκένωση του κτιρίου.Το δύσκολο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η αποφυγή πανικού και…. Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Θέματα και αποφάσεις συνεδρίασης Σχολικού Συμβουλίου (11/11/2015)

To Σχολικό Συμβούλιο είναι θεσμοθετημένο όργανο σε κάθε σχολική κοινότητα, αποτελείται από το Σύλλογο των Διδασκόντων και το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και έργο του είναι η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου, η επικοινωνία Διδασκόντων και οικογενειών των μαθητών καθώς και η υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών και του σχολικού περιβάλλοντος.

Στη συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου που έγινε την Τετάρτη 11/11/2015 εκπαιδευτικοί και γονείς συζητήσαμε για τα παρακάτω θέματα:

  • Στήριξη μαθητών απόρων οικογενειών, εάν κάποια τέτοια περίπτωση υποπέσει στην αντίληψή μας.
  • Έκδοση σχολικής εφημερίδας από τους μαθητές με την εποπτεία των δασκάλων τους. Ο Σύλλογος Γονέων θα αναλάβει το τεχνικό και οικονομικό μέρος της έκδοσης και ο στόχος μας για φέτος είναι να βγουν δυο φύλλα.
  • Προγραμματισμός συζητήσεων και δράσεων πάνω σε θέματα που αφορούν τους γονείς αλλά και τους μαθητές, όπως ζητήματα συμπεριφοράς, αντιμετώπιση προβλημάτων στο σχολείο και το σπίτι, εργαστήριο εικαστικών, ενημερωτικές διαλέξεις
  • Διοργάνωση χριστουγεννιάτικου παζαριού για φιλανθρωπικούς σκοπούς και δυνατότητα συμμετοχής της χορωδίας μας στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου.
  • Διοργάνωση «Εβδομάδας βιβλίου» κατά το μήνα Απρίλιο του 2016, με εκθέσεις, παζάρι βιβλίου, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις με ανθρώπους του χώρου.
  • Ονοματοδοσία των χώρων του σχολείου (αίθουσες διδασκαλίες, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, πληροφορικής, βιλβιοθήκης, εικαστικών, τραπεζαρίας κ.α) με ονόματα ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών και ονόματα ηρώων από τη μυθολογία και την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
  • Θέματα υλικοτεχνικής υποδομής , ελλείψεις και προτεραιότητες
  • Συντονισμός ενεργειών και δράσεων για την ικανοποίηση αιτημάτων της σχολικής κοινότητας που σχετίζονται με την έλλειψη πρωινής καθαριότητας, το βάψιμο του σχολείου, την πεζοδρόμηση της οδού Αρτέμωνος, την ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων και του προαύλιου χώρου.
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Αγώνας δρόμου μαθητών Αγίας Παρασκευής

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εκατοντάδες μαθητές από  δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης μας  συμμετείχαν το πρωί της Κυριακής, 8 Νοεμβρίου  σε αγώνες δρόμου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου μας στο πλαίσιο του 33ου Μαραθωνίου Δρόμου.

Το σχολείο μας έδωσε δυναμικό παρόν στους αγώνες αφού εκπροσωπήθηκε με  148 μαθητές που έτρεξαν σε όλες τις κατηγορίες… Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες έως 13/11

prosfyges-varkaΑγαπητοί μαθητές και γονείς, το σχολείο μας ανταποκρινόμενο στην έκκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συμμετέχει στην προσπάθεια για την κάλυψη βασικών αναγκών των προσφύγων που φτάνουν κατά χιλιάδες στα νησιά μας.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην ωραία αυτή πρωτοβουλία συγκεντρώνοντας κουβέρτες, αδιάβροχα, ρούχα, παπούτσια , κάλτσες όλων των ηλικιών και συσκευασμένα φάρμακα.
Τα είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται στο σχολείο μας έως την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015
   Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Ενημέρωση για τη λειτουργία του σχολείου το μήνα Νοέμβριο

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε για τη λειτουργία του σχολείου μας κατά το μήνα Νοέμβριο:

• Τρίτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 2:05 μ.μ σας περιμένουμε στο σχολείο για ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των παιδιών σας.

• Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. Οι μαθητές των τάξεων Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ θα παρακολουθήσουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου που οργανώνουν οι μαθητές της Ε΄τάξης κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους. Το σχολείο (πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμα) θα λειτουργήσει κανονικά.

• Τρίτη 17 Νοεμβρίου. Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης και οι γονείς των μαθητών της Ε΄τάξης θα παρακολουθήσουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου. Ώρα προσέλευσης: 8:10 π.μ Ώρα αποχώρησης: 10:15 π.μ. Το σχολείο, πρωινό και ολοήμερο, δε θα λειτουργήσει

• Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου το σχολείο δε θα λειτουργήσει επειδή την ημέρα εκείνη, έχει δοθεί άδεια στους εκπαιδευτικούς προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του τοπικού συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Ημερίδα πρώτων βοηθειών

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επειδή συχνά στο χώρο του σχολείου αλλά και στην καθημερινότητά μας αντιμετωπίζουμε γεγονότα που σχετίζονται με θέματα υγείας ή τραυματισμών και η γνώση σε Πρώτες Βοήθειες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να φροντίσουμε τον πάσχοντα, να ανακουφίσουμε ή ακόμη και να σώσουμε μία ανθρώπινη ζωή, με πρωτοβουλία του Σχολικού μας Συμβούλου Παναγιώτη Γαλάνη οργανώσαμε ημερίδα Α΄Βοηθειών για τους εκπαιδευτικούς μας το οποίο παρακολούθησαν και αρκετοί γονείς.

Η ημερίδα, τριώρης διάρκειας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 3 Νοεμβρίου 2015 από την πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια (BLS,AlS / ERC ) και επισκέπτρια υγείας, Ευαγγελία Μπακόλα και οι συμμετέχοντες…. Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Για ένα καλύτερο σχολείο…για έναν καλύτερο κόσμο

2
Αυτό είναι το σχολείο μας με τις σκάλες  των προτροπών του.
Η δαπάνη, ο σχεδιασμός και η τοποθέτηση από το μπαμπά δυο μαθητριών μας, τον κ. Γιάννη Γραμματικό ο οποίος πριν λίγους μήνες είχε φροντίσει, μέσω της τράπεζας που εργάζεται, να μας έρθουν 20 υπολογιστές! Πολύτιμες και οι ιδέες στη διαμόρφωση των προτροπών, ενός ακόμα μπαμπά μας, του Σχολικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Αλεξόπουλου.

3

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Στιγμές δράσης

1Στιγμές από δράσεις των τελευταίων χρόνων στον κεντρικό διάδρομο του σχολείου μας.
Δαπάνη και επιμέλεια από έναν ωραίο μπαμπά μας και καλλιτέχνη στη φωτογραφία τον κ. Φώτη Παπαδόπουλο.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Αγώνας δρόμου μαθητών Δήμου Αγίας Παρασκευής

agonas-paidionΟ Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής στα πλαίσια του 33ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, προκηρύσσει «Αγώνα Δρόμου Μικρών Παιδιών».

ΗΜΕΡΑ: Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015.

ΩΡΑ: 09:45 π.μ. για την κατηγορία ελεύθερης μη αγωνιστικής συμμετοχής

10:00 π.μ. για τις κατηγορίες αγωνιστικής συμμετοχής.

ΧΩΡΟΣ: Κατά μήκος της Λεωφ. Μεσογείων

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: 1) Μη Αγωνιστική κατηγορία: Λεωφ. Μεσογείων (Παλαιό Δημαρχείο)

2) Αγωνιστικές κατηγορίες: Λεωφ. Μεσογείων & Αγ. Ανδρέα

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:… Λεωφόρος Μεσογείων (Μεσογείων & Χαλανδρίου) Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

H επέτειος του ΟΧΙ

1Με τριήμερο εορτασμό τίμησε το σχολείο μας τη Σημαία, το έπος του Σαράντα και την Εθνική Αντίσταση.

Το πρωί της Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, στο προαύλιο του σχολείου διαβάστηκε το απόσπασμα του πρακτικού του Συλλόγου διδασκόντων με τους αριστούχους μαθητές και … Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο