6 Μαρτίου: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Σχολικός Εκφοβισμός

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.
Ο όρος «σχολικός εκφοβισμός» χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε την συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία με σκοπό τον σωματικό και ψυχικό πόνο σε μαθητές/τριες από έναν ή περισσότερους συμμαθητές/τριες τους, εντός και εκτός σχολείου.

Πιο απλά σχολικό εκφοβισμό έχουμε όταν:

 • Κοροιδεύουμε έναν συμμαθητή μας για τα γυαλιά του για το σώμα του για το περπάτημά του
 • Όταν ξεχωρίσουμε κάποιον άλλον επειδή είναι μαύρος ή κίτρινος ή από άλλη χώρα ή για τη θρησκεία του και την καταγωγή του
 • Όταν κάνουμε ντροπιαστικά σχόλια για αυτόν, τον προσβάλουμε και τον κάνουμε να νιώθει άσχημα και να στενοχωριέται…
 • Όταν του πειράζουμε τα πράγματα, του τα ανακατεύουμε ή του τα καταστρέφουμε ,
 • Όταν τον απομονώνουμε από την ομάδα και τον αφήνουμε έξω από το παιχνίδι μας.
 • Όταν τον χτυπάμε
 • Όταν τον σπρώχνουμε
 • Όταν τον κλωτσάμε
 • Όταν του φερόμαστε άσχημα και τον πληγώνουμε

Σκεφτείτε πώς θα νιώθαμε εμείς αν μας συνέβαινε κάτι από τα παραπάνω…

Όμως να ξεκαθαρίσουμε κάτι γιατί πολλές φορές παρεξηγούμε το τι σημαίνει σχολικός εκφοβισμός.
Τα καυγαδάκια μεταξύ των μαθητών ή τα πειράγματα μεταξύ φίλων δεν είναι σχολικός εκφοβισμός. Ο σχολικός εκφοβισμός προϋποθέτει ότι (περισσότερα…)

Έκκληση για προσφορά Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής μας,  ζητήσαμε από τη Σχολική Επιτροπή  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας   έκτακτη  επιχορήγηση για την αγορά και τοποθέτηση δύο βιντεοπροβολέων και αισοδοξούμε ότι το αίτημά μας θα ικανοποιηθεί, έτσι ώστε  να ολοκληρώσουμε μια πολύχρονη προσπάθεια και οι είκοσι συνολικά χώροι διδασκαλίας  του σχολείου μας  να αποκτήσουν  πλέον  βιντεοπροβολείς.

Οι βιντεοπροβολείς  όμως  χρειάζονται και υπολογιστές αλλά  τα οικονομικά μας,  στην παρούσα φάση,  δεν το επιτρέπουν  οπότε  ζητάμε την βοήθεια των γονέων που παραδοσιακά στηρίζουν το σχολείο με τις  προσφορές τους.

Σήμερα ο μπαμπάς και η μαμά του Θανάση Τάρλα, μαθητή  της Β΄τάξης, ο Μάκης και η Ιωάννα, χάρισαν  στο σχολείο μας ένα laptop. Πολύ τους ευχαριστούμε.

Αν και κάποιοι άλλοι γονείς έχουν στο σπίτι τους  σταθερούς υπολογιστές  ή λάπτοπ  που είναι λειτουργικοί  και τους περισσεύουν  ας μας τους φέρουν  στο σχολείο κατόπιν επικοινωνίας με τον Διευθυντή του Σχολείου στο τηλέφωνο  6945303572.

Εγγραφές μαθητών στην Α΄τάξη Δημοτικού για το Σχ. Έτος 2021- 2022

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2021-22 στην Α΄ τάξη, Δημοτικού εγγράφονται τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2015.

Οι εγγραφές  θα πραγματοποιηθούν  στο σχολείο μας από τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου έως και την  Παρασκευή, 19  Mαρτίου  2021  ώρες 12:00 μέχρι 16:00 (Παρακαλούμε τους γονείς που προσέρχονται στο σχολείο μας για εγγραφή να φορούν μάσκα)

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

 • Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από τα οποία να προκύπτει ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 • Αποδεικτικό στοιχείο (π.χ  Εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ )  από το οποίο να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
 • Βεβαίωση φοίτησης  νηπιαγωγείου.
 • Φόρμα εγγραφής μαθητή (δίνεται από το σχολείο)
 • Εκτός  των ανωτέρω, κατά την εγγραφή παραδίδεται στο γονέα το έντυπο  Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή  (Α.Δ.Υ.Μ) το οποίο επιστρέφεται συμπληρωμένο κατά το μήνα Σεπτέμβριο.

Σε  περίπτωση φοίτησης του μαθητή στο ολοήμερο πρόγραμμα, απαιτείται η υποβολή από το γονέα-κηδεμόνα σχετικής αίτησης, η οποία θα δοθεί προς συμπλήρωση από το σχολείο.

Τα όρια της σχολικής  περιφέρειας  του 7ου Δ.Σ Αγίας Παρασκευής  είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του σχολείου στη διεύθυνση:  https://blogs.sch.gr/7dimagpar/επικοινωνία.                                                                                          

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Ιωάννης Λογοθέτης

Οι διδασκαλίες Γεωγραφίας της δασκάλας μας Αλεξάνδρας Σαγρή στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Δύο τηλεμαθήματα Γεωγραφίας πραγματοποίησε αυτήν την εβδομάδα η δασκάλα μας Αλεξάνδρα Σαγρή στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τηλεόρασης που μεταδίδεται καθημερινά από την ΕΡΤ2.

Η  πρώτη διδασκαλία της κ. Αλεξάνδρα  είχε ώς θέμα τις αλλαγές στην επιφάνεια της γης  και μπορείτε να την παρακολουθήσετε από εδώ

Στο δεύτερο «τηλεμάθημα» η κ.Αλέξανδρα  αναφέρθηκε στην Ευρώπη και στα κράτη της. Η  δεύτερη διδασκαλία είναι εδώ 

Η συμμετοχή του σχολείου μας με το τμήμα Δ2 στο Captain Covid Τηλεκπαιδεύεται

Για  την συμμετοχή του Δ2 τμήματος και την βράβευση  στο διαγωνισμό του Πανεπιστημίου Κρήτης για τον Captain Covid-19 με σενάριο που δημιούργησαν οι μαθητές μας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, με τη δασκάλα τους Αλεξάνδρα Σαγρή έχουμε γράψει εδώ και εδώ

Για το ίδιο θέμα η ηλεκτρονική εφημερίδα των βορείων προαστίων ΑΜΑΡΥΣΙΑ δημοσιεύει εδώ εκτενές ρεπορτάζ  αναρτώντας παράλληλα το 2ο Επεισόδιο του Captain Covid Τηλεκπαιδεύεται (+Christmas special)  το οποίο συνδιαμορφώθηκε με τη συμμετοχή του Δ2 τμήματος του σχολείου μας.

Σκέψεις, απόψεις, συναισθήματα των μαθητών για την τηλεκπαίδευση

Μια μικρή έρευνα για τα συναισθήματα των παιδιών με την έναρξη της τηλεκπαίδευσης από τη δασκάλα της Ειδικής Αγωγής, Χαρούλα Καργιώτη

Με αφορμή την εκ νέου έναρξη της τηλεκπαίδευσης, έγινε μια διερεύνηση των συναισθημάτων των μαθητών και μαθητριών σε δύο τμήματα του σχολείου (Δ2 και Δ3).

Απάντησαν 40 μαθητές και τα αποτελέσματα είναι τα εξής

 • Σε ποσοστό 70% τα παιδιά έχουν αρνητικά συναισθήματα. Το 17,5% ανάμικτα και το 12,5% θετικά συναισθήματα για την έναρξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
 • Τα παιδιά προσπαθώντας να εξηγήσουν τα αρνητικά συναισθήματα έδωσαν ως κυριότερους λόγους το ότι δεν βλέπουν τους φίλους/φίλες τους και ότι δεν μπορούν να παίξουν στην αυλή του σχολείου.
 • Είπαν, επίσης, ότι τους λείπουν οι δάσκαλοι και οι δασκάλες τους.
 • Ως άλλους λόγους ανέφεραν: «Πονάει το κεφάλι μου», «Δε μου αρέσει που δε βλέπουν τις εργασίες μου», «Δεν καταλαβαίνω τόσα πολλά όσα στο σχολείο».

Ζητήθηκε από όλα τα παιδιά, είτε έχουν θετικά, είτε αρνητικά, είτε ανάμικτα συναισθήματα, να αναφερθούν σε τυχόν πλεονεκτήματα της τηλεκπαίδευσης.

 • Κάποια παιδιά δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι θετικό.
 • Όσα παιδιά απάντησαν, ανέφεραν ως πρώτο λόγο το ότι είμαστε περισσότερο ασφαλείς και ότι θα έχουμε λιγότερα κρούσματα κορονοϊού.
 • Σε μεγάλο ποσοστό ανέφεραν ότι είναι πιο όμορφο που βλέπουμε ο ένας τον άλλο χωρίς μάσκες, ενώ πολλά παιδιά είπαν ότι τους αρέσει που είναι με την οικογένειά τους στο σπίτι και μπορούν να έχουν πιο χαλαρό πρόγραμμα ύπνου.
 • Άλλες απαντήσεις που δόθηκαν ήταν: «Κάνουμε τα μαθήματα όποτε προλαβαίνουμε», «Παίζουμε με τα παιχνίδια μας στα διαλείμματα».

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί χρωστάμε στα παιδιά μια απάντηση καθώς αναρωτήθηκαν για τα δικά μας συναισθήματα!!!

Δεν θα προσμετρηθούν απουσίες σήμερα στην περίπτωση διακοπής ρεύματος στα εξ αποστάσεως μαθήματα

Πολλοί γονείς επικοινωνούν με το σχολείο μας για να ενημερώσουν ότι λόγω διακοπών ρεύματος τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις συνδέσεις για την τηλεκπαίδευση. Το γνωρίζουμε γιατί και αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουμε ανάλογα προβλήματα…

Αλλά δεν χρειάζεται να αγχώνεται κανένας και δεν χάλασε ο κόσμος αν η εξ αποστάσεως γίνει μετ εμποδίων σήμερα.. Ήδη η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε πριν από λίγο ότι : «δεν θα προσμετρηθούν απουσίες στην περίπτωση διακοπής ρεύματος στα εξ αποστάσεως μαθήματα των σχολείων»

Εκτός αυτού είναι και μια υπέροχη ολόλευκη μέρα!

Ας την απολαύσουμε, μικροί και μεγάλοι!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Λόγω αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου και της έναρξης της τηλεκπαίδευσης, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες (2:10 έως 5:20 μ.μ) ανακοινοποιούμε, ύστερα από ορισμένες αλλαγές, το πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων εκπαιδευτικών – γονέων μηνός Φεβρουαρίου, ως εξής:Λήψη αρχείου

Βίντεο με δράσεις του ΣΤ2 για τα δικαιώματα των παιδιών

Ένα όμορφο βίντεο με δράσεις ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των παιδιών ετοίμασαν οι μαθητές του ΣΤ2 με τη δασκάλα τους Μαίρη Κουτρομάνου στο πλαίσιo του προγράμματος της Διεθνής Αμνηστίας: «Εγώ και συ Μαζί» που εκπονούν μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας Μαίρη Κουτρομάνου, Αλεξάνδρα Σαγρή, Χαρούλα Καργιώτη και Σάκη Αντωνίου.

Πρόγραμμα λειτουργίας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021

Αγαπητοί μαθητές και γονείς

σας ενημερώνουμε ότι από αύριο, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, ξεκινάει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας WEBEX με το ίδιο ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας που λειτουργούσαμε και την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 και που  είναι το εξής:Λήψη αρχείου

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων