Εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου e Twinning: “A new friend in our doorstep-the refugee”

Το πρόγραμμα A new friend in our doorstepthe refugee παρουσιάστηκε από τους μαθητές στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης στις 4 Ιουνίου 2018.  

Στη σκηνή ζωντάνεψαν οι ιστορίες τεσσάρων παιδιών προσφύγων: του Ναζ, , του Φάρι, της Σαβέλ   και της Αϊσέ, ηρώων από τα ομώνυμα βιβλία, «Το αγόρι με τη βαλίτσα», «Ο Χάρης και ο Φάρις», «Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ», «Σκληρό καρύδι»,  μπλεγμένες όμως με τις προσωπικές  παραστάσεις των μαθητών και δοσμένες μέσα από  τεχνικές θεάτρου  και εκπαιδευτικού δράματος,  που έμαθαν από τη συνεργασία μας με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

 

Μέσα από αυτή τη διαδικασία τα παιδιά θέλησαν να καταθέσουν τα δικά τους  συναισθήματα για τη βίαιη απομάκρυνση των παιδιών από τους γονείς τους, για τους ανθρώπους που χάνουν, για την καθημερινότητά τους στο σχολείο. Επίσης μιλάνε για τα πολύτιμα πράγματα που οι ίδιοι δεν θέλουν να χάσουν και ουσιαστικά δημιουργούν θεατρικές εικόνες λέγοντας με το δικό τους τρόπο όσα έμαθαν και αισθάνθηκαν για το θέμα των προσφύγων.

Στην παράσταση συμμετείχαν και τα παιδιά πρόσφυγες που είχαν γνωρίσει και είχαν παίξει μαζί τους στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Παρουσίασαν από κοινού τα δικαιώματα των παιδιών και επεξήγησαν τα ταμπλό με τις κοινές ζωγραφιές που δημιούργησαν στην Κυψέλη.

Μετά το τέλος εκδήλωσης οι μαθητές μας πρόσφεραν στους καινούριους τους φίλους ως αναμνηστικό δώρο, βιβλία, παιχνίδια και λιχουδιές.

Οι μητέρες των παιδιών προσφύγων μας ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία και μας προσκάλεσαν στο χώρο της εστίας τους για να μας κεράσουν.

ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ- A new friend in our doorsteps- the refugee

 

Κατηγορίες: E TWINNING, ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *