Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης

Η 9η Μαΐου, η ημέρα επετείου της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», έχει καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού της ειρήνης και της ενότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα σχολεία που συνεργαζόμαστε στο έργο eTwinning: «A new friend in our doorsteps-A refugee», γιορτάζοντας την Ημέρα της Ευρώπης, πραγματοποιήσαμε κοινή τηλεδιάσκεψη. Οι μικροί μαθητές από το 11ο Νηπιαγωγείο Χανίων, από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, από το Istituto Comprensivo Anzio III της Ιταλίας , από την Κωνσταντινούπολη και εμείς ανταλλάξαμε ευχές μεταξύ μας,  παρουσιάσαμε τις ζωγραφιές μας και στη συνέχεια όλοι μαζί εργαστήκαμε από κοινού στο συνεργατικό εργαλείο flockdraw, ζωγραφίζοντας μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς το έτος είναι αφιερωμένο σε αυτήν! Οι μαθητές από τα Χανιά ζωγράφισαν τον Αιγυπτιακό Φάρο,  από το Anzio την Αντζελίτα, από την Κωνσταντινούπολη τον Πύργο Γαλατά και εμείς τον Παρθενώνα. 

Επίσης η 9η Μαΐου σηματοδοτεί την Ημέρα eTwinning και το τέλος της Εαρινής Εκστρατείας. Για να γιορτάσουμε το eTwinning και την Πολιτιστική Κληρονομιά στα σχολεία, εκπαιδευτικοί και μαθητές προσκληθήκαμε  να γίνουμε δημιουργικοί,   να αναδημιουργήσουμε ένα Ευρωπαϊκό έργο τέχνης της επιλογής μας και να το μοιραστούμε με  άλλα σχολεία ανεβάζοντας το σε ένα padlet: https://padlet.com/assi_honkanen/th1iipjfwn8p

H    Γ2 τάξη του σχολείου μας αποφάσισε και αναδημιούργησε τον πίνακα του Γιάννη Τσαρούχη «4 Εποχές» και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες. Εξαιρετικό!!!!!

 

Κατηγορίες: E TWINNING. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *