Απρ 30 2014

Άρθρα του/της 41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Stop Human Trafficking: Ένα εξαιρετικό animation, με ανατρεπτικό τέλος!

Κάτω από: Videos,Εκπαίδευση

«Κανείς δεν επιτρέπεται να ζει υπό καθεστώς δουλείας, ολικής ή μερικής. Η δουλεία και το δουλεμπόριο υπό οποιαδήποτε μορφή απαγορεύονται».

«Θέλω να ευαισθητοποιήσω όλο και περισσότερους ανθρώπους κατά του λαθρεμπορίου και της παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων»  λέει η Μαρία Δούνη δημιουργός του animation.


Η ταινία ξεκινάει με την φράση «Σταματήστε το λαθρεμπόριο ανθρώπων» γραμμένη στη γλώσσα μπενγκάλι που ομιλείται στο Μπανγκλαντές.

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε σε μια αποθήκη, όπου είναι κλεισμένο ένα μικρό κορίτσι, φοβισμένο και τρομαγμένο.

Εξαναγκάζεται με βάρβαρο τρόπο να εργαστεί. Η πράξη αυτή προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα του κοριτσιού, το οποίο θα έπρεπε να διαβάζει και να πηγαίνει στο σχολείο, όπως κάνει κάθε παιδί στην ηλικία του.

Η δουλειά που της ανατίθεται είναι να γαζώνει ‘κίτρινες’ μπλούζες για ατελείωτες ώρες. Αμέσως μετά μεταφερόμαστε στην πρόσοψη μιας ντουλάπας, η οποία ανήκει σε μια γυναίκα ευρωπαϊκής καταγωγής.

Η γυναίκα επιλέγει μια ‘κίτρινη’ μπλούζα, μία από τις πολλές που είχε με κόπο δημιουργήσει το κορίτσι από το Μπανγκλαντές, και πηγαίνει σε μία διαδήλωση κατά του λαθρεμπορίου ανθρώπων. Ειρωνεία…

Η γυναίκα χωρίς καν να το ξέρει στηρίζει αυτή την εκμετάλλευση μέσα από την αγορά μιας μπλούζας. Η άγνοια και η επιφανειακή αντιμετώπιση των προβλημάτων των συνανθρώπων μας μπορεί να μας οδηγήσει στο να διαιωνίζουμε την υπάρχουσα κατάσταση, αντί να την βελτιώνουμε…

.

«Η αναγνώριση της αξιοπρέπειας καθώς και των ίσων δικαιωμάτων όλων των μελών της ανθρώπινης οικογένειας, αποτελεί το θεμέλιο της ελευθερίας και της δικαιοσύνης στον κόσμο…»

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Stop Human Trafficking: Ένα εξαιρετικό animation, με ανατρεπτικό τέλος!
Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.