Μαρ 19 2014

Άρθρα του/της 41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη

Κάτω από: Videos,Εκπαίδευση

Φτάνει να μισήσει ένας άνθρωπος έναν άλλον άνθρωπο, για ν’ απλωθεί,σιγά-σιγά,το μίσος σ’ ολάκερη την ανθρωπότηταΖαν Πωλ Σάρτρ

 

Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους  70 άνθρωποι.

Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ,που είχε επιβάλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της  ανισότητας  ανάμεσα στις φυλές.

Μετά από έξι χρόνια, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε την 21 Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.

Καλούμαστε κι εμείς τώρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού,των φυλετικών διακρίσεων και της ξενοφοβίας.

 Η εκπαίδευση πρέπει να αποβλέπει στην πλήρη ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας και στην ενίσχυση του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των θεμελιακών ελευθεριών.

Πρέπει να προάγει την κατανόηση, την ανεκτικότητα και τη φιλία ανάμεσα σε όλα τα έθνη και σε όλες τις φυλές και τις θρησκευτικές ομάδες.

Mία τάξη φυλετικά διαχωρισμένη

Το 1968 μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ , του ανθρώπου που τολμούσε να ονειρεύεται, η Jane Elliott, μία δασκάλα, βαθύτατα επηρεασμένη από την έκρυθμη τότε κατάσταση στην Αμερικάνικη κοινωνία αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα στους μαθητές της, σ’ ένα σχολείο της Iowa

Το αποκαλυπτικό αυτό πείραμα αφορούσε τον ρατσισμό και την προκατάληψη στη διαφορετικότητα.

Χώρισε τους μαθητές της σε δύο ομάδες, εκείνους με γαλάζια μάτια κι εκείνους με καφέ μάτια, και αποφάσισε να τους δώσει ένα μάθημα κατά των φυλετικών διακρίσεων. Δείτε το.

Ας πούμε όλοι μας με όποιον τρόπο μπορούμε STOP στον  ΡΑΤΣΙΣΜΟ και τον ΦΑΣΙΣΜΟ !!!

 

 

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.