2o Γενικό Λύκειο Πάτρας

Διαγωνισμός EUROSCOLA 2014-2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο γραπτός διαγωνισμός για το πρόγραμμα Euroscola, σε επίπεδο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, θα διενεργηθεί στις 07-10-2014, ημέρα Τρίτη. Οι μαθητές/μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα υποβάλουν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στο σχολείο όπου φοιτούν, από 22 Σεπτεμβρίου 2014  έως και 26 Σεπτεμβρίου 2014 (δίνεται από το σχολείο). Μαζί με την αίτηση-δήλωση του/της μαθητή/τριας, υποβάλλεται και υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα του (δίνεται από το σχολείο).

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την επιλογή μαθητών με θέμα: “Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πώς μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη;”

Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν για την προετοιμασία τους τον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/el/0042423726/Το-κοινοβούλιο-και-η-Συνθήκη-της-Λισαβόνας.html

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, των οποίων η ηλικία δεν υπερβαίνει το 21ο έτος. Στην επιλογή των μαθητών, εκτός από το βαθμό της έκθεσης θα ληφθούν υπόψη τα εξής κριτήρια: α) πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας που αποδεικνύεται με πτυχίο και κατά προτίμηση το πτυχίο υψηλότερης βαθμίδας και β) καλή γενική επίδοση στα μαθήματα του σχολείου.

Σημειώνεται ότι μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στην έκθεση και τα άλλα κριτήρια συνεκτιμώνται βάσει μοριοδότησης (έκθεση 60%, ξένη γλώσσα 20%, επίδοση 20%).

Οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων θα διαβιβάσουν τις αιτήσεις των υποψηφίων μαθητών, μαζί με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων-κηδεμόνων τους καθώς και συγκεντρωτική ονομαστική κατάσταση των μαθητών, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ. Ε. (Ακτή Δυμαίων 25Α, Τ.Κ. 26222, Πάτρα) έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Παρακαλούνται οι μαθητές που ενδιαφέρονται λόγω και του επείγοντος του θέματος να παραλάβουν από το σχολείο αίτηση και υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα, τα οποία θα επιστρέψουν στο σχολείο το αργότερο στις 26 Σεπτεμβρίου 2016 (ισχύει ο αριθμός πρωτοκόλλου). Αιτήσεις μετά από αυτή την προθεσμία δεν θα γίνονται δεκτές.

Πάτρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Από τη Διεύθυνση του 2ου Γενικού Λυκείου Πατρών

2 Σχόλια στο “Διαγωνισμός EUROSCOLA 2014-2015”

  1. Θα ήθελα να μάθω σε ποια γλώσσα πρέπει γραφτεί η έκθεση, ποιό είναι το όριο λέξεων και το επικοινωνιακό πλαίσιο.
    Ευχαριστώ.

    • Όριο λέξεων δεν υπάρχει, υπάρχει όριο χρόνου (2 διδακτικές ώρες). Η έκθεση θα γραφεί στα ελληνικά. Από την εμπειρία μου στο πρόγραμμα και επειδή συγκεκριμένο επικοινωνιακό πλαίσιο δεν δίνεται, θα σε συμβούλευα να δεις την έκθεση ως μια ομιλία που θα έβγαζες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με συμμετέχοντες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αν σου δινόταν η ευκαιρία. Αυτό πάνω κάτω θα κάνεις, αν επιλεγείς στο πρόγραμμα. Το υλικό που παρατἰθεται στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπορεί να σε βοηθήσει τουλάχιστον σε πληροφοριακό επίπεδο. Χρειάζεται επιπλέον και η κριτική οπτική, τι δηλαδή θα μπορούσες να πεις για την αναβάθμιση του ρόλου του ευρωπαίου πολίτη, τι έχει γίνει, τι θα μπορούσε να γίνει ακόμη.
      Γ. Παπατσίμπας
      Φιλόλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *