Οκτ 17
14

Άσκηση Ετοιμότητας Σεισμού

 

Την Παρασκευή13 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη από τις κείμενες διατάξεις άσκηση ετοιμότητας σεισμού στο σχολείο μας κατα τη διάρκεια της 3ης διδακτικής ώρας.

 

9664745_orig

Αρχικά οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τους μαθητές για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού, τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισής του και έδωσαν οδηγίες για τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια και έπειτα από ένα σεισμό. Ειδικότερα επικεντρώθηκαν στο πώς θα αντιδράσουν αν συμβεί σεισμός κατά τη διάρκεια μιας σχολικής ημέρας.

 

20171013_103548_resized    IMG_2020

 

 

 

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού κατά τη διάρκεια της οποίας οι αίθουσες εκκενώθηκαν με ηρεμία και οι μαθητές κάθε τάξης συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

 

20171013_103539_resized                IMG_2021

 

 

 

 

 

 

 

 

Την άσκηση του σεισμού παρακολούθησαν απεσταλμένοι του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι παρευρέθηκαν στο σχολείο μας, ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας του σχολείου κ. Γαριού, προκειμένου να διασφάλιστεί υψηλού επιπέδου ετοιµότητα και συντονισµός εκπαιδευτικών και μαθητών για την αποτελεσµατική αντιµετώπιση ενός ενδεχόµενου σεισµού. Η παρουσία του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν πολύ χρήσιμη διότι παρείχε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κάποιες πιο εξειδικευμένες οδηγίες  για τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια και έπειτα από ένα σεισμό.

 

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Σχολείου μας και εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθεί η άσκηση.

 

 Αισιοδοξούμε να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί σε πραγματική ανάγκη. Σίγουρα όμως πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι!

 



Δεν επιτρέπονται σχόλια.