Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο υλοποιεί και φέτος τις μαθητικές εβδομάδες θεάτρου για τους μαθητές για τα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Αχαΐας και τις φοιτητικές εβδομάδες θεάτρου για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Πάτρας

Από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου έως το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017  οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν  το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας  Fuente Ovejuna-Η Πηγή των Αμνών του Lope de Vega, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη και μουσική Θάνου Μικρούτσικου, με το μειωμένο εισιτήριο της τάξης των 5 ευρώ . Το Θέατρο δίνει την δυνατότητα κι αυτή τη χρονιά να δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές ένα έργο που αφυπνίζει συνειδήσεις.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων για τις φοιτητικές εβδομάδες του Δεκεμβρίου 2017, διαμορφώνεται ως εξής:

Τετάρτη 13 /12 στις 9:00 μ.μ.

Παρασκευή 15 /12 στις 9:00 μ.μ.

Σάββατο 16/12 στις 9:00 μ.μ.

Κυριακή 17/12στις 7:00 μ.μ.

Τετάρτη  20 /12 στις 9:00 μ.μ.

Πέμπτη 21  /12 στις 9:00 μ.μ.

Παρασκευή 22/12 στις 9:00 μ.μ.

Σάββατο 23 /12 στις 9:00 μ.μ.

 

 

Πληροφορίες-Κρατήσεις στο ταμείο του θεάτρου Απόλλων-τηλ.2610273613 και στα

www.dipethepatras.gr      www.ticketservices.gr

Νοέ 17
14

20171108_110855

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, οι μαθητές του σχολείου  μας γιόρτασαν το Halloween στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών. Οι μαθητές όλων των τάξεων εξοικειώθηκαν με το σχετικό λεξιλόγιο, ενημερώθηκαν για τη γιορτή του Halloween μέσω εκπαιδευτικών βίντεο αλλά και κατάλληλων κειμένων τα οποία αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος, διασκέδασαν με το έθιμο “TRICK OR TREAT” («φάρσα ή κέρασμα) και τραγούδησαν τραγούδια σχετικά με το θέμα.

Κατόπιν με αφορμή αυτά που είδαν και άκουσαν την ημέρα αυτή, αποφάσισαν να φτιάξουν «JACK-O-LANTERNS» (φαναράκια κολοκύθας) για να στολίσουν το σχολέιο μας! Έτσι οι μαθητές πήραν μέρος στη χαρούμενη ατμόσφαιρα και ψυχαγωγήθηκαν μαθαίνοντας.

20171106_14374620171108_111122

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή μας για την: «Επέτειο του Όχι» στο αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Πατρών.

20171027_115002

 

Αρχικά , η διευθύντρια κ. Γαριού παρέδωσε τη σημαία στη μαθήτρια Ηλιάνα Μόσλευ, ενώ στη συνέχεια o φιλόλογος κ. Ρέβας Αχιλλέας, διάβασε το πρακτικό , σύμφωνα με το οποίο δόθηκαν βραβεία και αριστεία σε μαθητές -τριες που διακρίθηκαν για την επίδοσή τους κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

20171027_101241

 

Ακολούθησε η γιορτή μας η οποία περιλάμβανε απαγγελίες ποιημάτων, παρουσίαση αποσπάσματος θεατρικού έργου, μαρτυρίες πρωταγωνιστών των γεγονότων και απόδοση επίκαιρων τραγουδιών από την ορχήστρα και τη χορωδία του σχολείου .Τη γιορτή είχαν οργανώσει οι εκπαιδευτικοί κ. Αντιγόνη Καμαρνού και κ. Ανδριάνα Καπράλου, ενώ η μουσικός κ. Αγγελική Σαββανή  είχε αναλάβει τη χορωδία του σχολείου μας.

20171027_113958 20171027_110338

20171027_11141720171027_112047

20171027_11022320171027_115401

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συγχρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που διοργάνωσαν αυτή την όμορφη γιορτή!

 

ενημέρωση γονεων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες της Α΄Γυμνασίου,

Προκειμένου να αναπτύξουμε καλή και γόνιμη συνεργασία μαζί σας σε όλους τους τομείς σας προσκαλούμε να γνωριστούμε καλύτερα σε μια ενημερωτική συνάντηση, την Τρίτη 24/10/2017 και ώρα 12.15 στο χώρο του σχολείου (2ος όροφος). 

Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, τη φοίτηση, τις απουσίες, την ασφάλεια των μαθητών, τη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς καθώς και πιθανά ζητήματα που σας  απασχολούν.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

Την Παρασκευή13 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη από τις κείμενες διατάξεις άσκηση ετοιμότητας σεισμού στο σχολείο μας κατα τη διάρκεια της 3ης διδακτικής ώρας.

 

9664745_orig

Αρχικά οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τους μαθητές για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού, τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισής του και έδωσαν οδηγίες για τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια και έπειτα από ένα σεισμό. Ειδικότερα επικεντρώθηκαν στο πώς θα αντιδράσουν αν συμβεί σεισμός κατά τη διάρκεια μιας σχολικής ημέρας.

 

20171013_103548_resized    IMG_2020

 

 

 

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού κατά τη διάρκεια της οποίας οι αίθουσες εκκενώθηκαν με ηρεμία και οι μαθητές κάθε τάξης συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

 

20171013_103539_resized                IMG_2021

 

 

 

 

 

 

 

 

Την άσκηση του σεισμού παρακολούθησαν απεσταλμένοι του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι παρευρέθηκαν στο σχολείο μας, ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας του σχολείου κ. Γαριού, προκειμένου να διασφάλιστεί υψηλού επιπέδου ετοιµότητα και συντονισµός εκπαιδευτικών και μαθητών για την αποτελεσµατική αντιµετώπιση ενός ενδεχόµενου σεισµού. Η παρουσία του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν πολύ χρήσιμη διότι παρείχε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κάποιες πιο εξειδικευμένες οδηγίες  για τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια και έπειτα από ένα σεισμό.

 

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Σχολείου μας και εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθεί η άσκηση.

 

 Αισιοδοξούμε να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί σε πραγματική ανάγκη. Σίγουρα όμως πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι!

 

20171004_112810

20171004_103625

 

 

 

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία για τα παιδιά να αθληθούν, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και να βελτιώσουν τη φυσική και ψυχική τους κατάσταση, με απώτερο στόχο την υιοθέτηση

ενός σωστού τρόπου ζωής στην ενήλικη ζωή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 04 .10.17, το σχολείο μας οργάνωσε αθλητικές και καλλιτεχνικές  δραστηριότητες στα Γήπεδα Δαβουρλή με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με διάφορα αθλήματα, την άθληση γενικότερα καθώς και την ψυχαγωγία. Οι αθλητικές και καλλιτεχνικές δράσεις ακολούθησαν την ομιλία της κ. Παρασκευοπούλου –  εκπαιδευτικού ΠΕ11 του σχολείου μας, η οποία τόνισε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς το νόημα της ημέρας. Ολόκληρη η σχολική κοινότητα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, με μεγάλη χαρά συμμετείχαν στην οργάνωση και τις δραστηριότητες της ημέρας αυτής (αγώνες βόλευ, ποδοσφαίρου, σκυταλοδρομίες, ρακέτες και δημιουργία αφίσας με θέμα «Αθλούμαι, Χαρά-ΖΩ το μέλλον»), με στόχο να αναδείξουν την κοινωνική διάσταση του Σχολικού Αθλητισμού.

Για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωσή μας ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.slideshare.net/secret/oyaVCbeftaB8VW

gripi_h_645_450

       Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Π.Δ.Ε. , σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας    (ΑΔΑ: 6ΤΜΣ465ΦΥΟ-Δ31) και λόγω αρμοδιότητας , σας ενημερώνει αναφορικά με την εποχική γρίπη.

Η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης εμφανίζεται στα μέσα φθινοπώρου , αυξάνεται κατά τον Ιανουάριο και κορυφώνεται Φεβρουάριο – Μάρτιο.

  • Η γρίπη είναι λοίμωξη του αναπνευστικού και μεταδίδεται εύκολα , κυρίως με το βήχα και το φτέρνισμα , μέσω των σταγονιδίων.
  • Εκδηλώνεται με πυρετό, ρίγος, καταρροή , πονόλαιμο, βήχα , μυαλγίες , πονοκέφαλο και αίσθημα κόπωσης (πιο σπάνια παρατηρούνται έμετοι ή/και διάρροιες).Η διάρκεια της νόσησης είναι περίπου μία(1) εβδομάδα κατά την οποία ο ασθενής  πρέπει να παραμένει κατ ΄ οίκον.
  • Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός. Διενεργείται σε παιδιά και σε ενήλικες κατόπιν ιατρικής σύστασης και εφόσον συντρέχουν λόγοι υγείας .
  • Η λήψη ατομικών και ομαδικών μέτρων υγιεινής είναι απαραίτητη για την προστασία από την γρίπη και για την εξάπλωσή της.
  • Πλένουμε τακτικά τα χέρια μας με νερό και με σαπούνι.
  • Όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε καλύπτουμε το πρόσωπό μας με χαρτομάντιλο μιας χρήσης ή φτερνιζόμαστε στο εσωτερικό του αγκώνα μας.
  • Αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με  το στόμα , τη μύτη και τα μάτια.
  • Αποφεύγουμε γενικότερα συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους.
  • Μεριμνούμε για τακτικό αερισμό των κλειστών χώρων και για τον σχολαστικό καθαρισμό τους.

 

Απαραίτητη η αποχή των μαθητών από τα μαθήματά τους όταν εμφανίζουν κάποιο από τα συμπτώματα της γρίπης τόσο για τη δική τους προστασία όσο  και για περιορισμό μετάδοσης της νόσου.

2017

Το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει για 11η συνεχή χρονιά, τη “Βραδιά του Ερευνητή”. Η ετήσια γιορτή για την Επιστήμη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, στις 18:00 στο Επιμελητήριο Αχαΐας και στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης είναι πανευρωπαϊκός και πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 300 περίπου πόλεις σε όλη την Ευρώπη με πληθώρα εκδηλώσεων. Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει πιο κοντά το ευρύ κοινό και συγκεκριμένα τους νέους (φοιτητές, μαθητές) αλλά και όσους συνδέονται με την έρευνα(εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους της τοπικής/περιφερειακής αυτοδιοίκησης) με την επιστημονική κοινότητα και το σημαντικό έργο το οποίο επιτελούν οι ερευνητές καθώς επίσης την ανάδειξη της ανθρώπινης πλευράς τους.

Η φετινή διοργάνωση θα επικεντρωθεί κυρίως στην επαφή των μαθητών με διάφορους επιστημονικούς τομείς, όπου μέσα από διάφορα δρώμενα, το παιχνίδι και διάφορες άλλες εκδηλώσεις θα αποτελέσει και την πρώτη τους γνωριμία με τις επιστήμες.H Πρωτοβουλία Researchers’ Night ξεκίνησε το 2005 με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πλέον υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Πλαίσιο «HORIZON 2020» και συγκεκριμένα από τη δράση Marie Sklodowska-Curie. Στη χώρα μας διοργανώνονται ταυτόχρονα εκδηλώσεις σε εννέα πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κόρινθο, Πύλο, Ρόδο, Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Σας περιμένουμε όλους στο επιμελητήρια Αχαΐας αλλά και στο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου για να γνωρίσουμε όλοι τον «Ερευνητή» που κρύβουμε μέσα μας.Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ενημέρωση από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Συνάπτεται το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο στον παρακάτω σύνδεσμο.

Επιδημία ιλαράς

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Γραφείο: Μέγαρο Λόγου και Τέχνης
Πλατεία Γεωργίου Πάτρα
Τηλ. : 2610240196
Aριθμ. συσκ. τηλ/τυπίας : 2610 240145  

Οι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟΥ(1)