Στις 6 Απριλίου 2024 συμμετείχαμε στην Ημερίδα του ΕΝΕΕΓΥΛ Πάτρας “Τέχνη – Εκπαίδευση – Συμπερίληψη” με την παρουσίαση σκηνών από το έργο “Η τελευταία μαύρη γάτα” του Ευγένιου Τριβιζά που θα ανεβάσουμε τον Ιούνιο μαζί με τις θεατρικές ομάδες του ΕΝΕΕΓΥΛ και του 15ου Γυμνασίου Πάτρας.

Παλιά Σφαγεία 3

Παραβατικότητα
Την Παρασκευή 29 Μαρτίου δύο τμήματα της Α’ τάξης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δράσεις στο Θεματικό Πάρκο “Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα” στην Αγορά Αργύρη, που συνδιοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Αξιωματικοί και ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας μίλησαν στους μαθητές για την παραβατικότητα ανηλίκων και την ασφάλεια του διαδικτύου. Επίσης οι μαθητές πήραν μέρος σε βιωματικό παιχνίδι σχετικά με τη στάση τους απέναντι στο bullying και έπαιξαν παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας με θέμα τη σωστή χρήση του διαδικτύου. Τέλος έγραψαν τα δικά τους συνθήματα κατά της βίας πάνω σε χάρτινα τουβλάκια υψώνοντας έτσι τον δικό τους τοίχο απέναντι στη νεανική παραβατικότητα. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία!
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Κούνα Ελένη
Μαρ 24
24

 

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Αθανασοπούλου Ανθή, Κούνα Ελένη, Σαββανή Αγγελική.

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, παίκτες της ανδρικής ομάδας του Προμηθέα Πάτρας μίλησαν στους μαθητές μας της Α΄ τάξης για το πώς επηρέασε τη ζωή τους η ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, απάντησαν σε ερωτήσεις, μοίρασαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν μαζί μας. Και όχι… Δεν είμαστε εμείς κοντοί, αυτοί είναι ΠΟΛΥ ΨΗΛΟΙ!!!
Ευχαριστούμε την ΚΑΕ Προμηθέας για την όμορφη εμπειρία.
R6II8436 COLLAGE
Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό για δεύτερη σχολική χρονιά υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας την εκπαιδευτική δράση των Special Olympics ¨Παίζουμε Μαζί Μαθαίνουμε Μαζί¨. Το τμήμα Β1 του σχολείου μας μαζί με μαθητές /τριες του ΕΝΕΕΓΥΛ Πάτρας πήρανε μέρος στο ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Special Olympics Hellas. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους του προγράμματος το σύνολο των μαθητών ενημερώθηκε από τη συντονίστρια του οργανισμού στην Πάτρα, σχετικά με τη νοητική αναπηρία και τα Special Olympics, για την ιστορία του θεσμού, τα αθλήματα που περιλαμβάνει και για τις διακρίσεις των ελλήνων αθλητών. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους οι μαθητές χωρίστηκαν σε μεικτές ομάδες, εξασκήθηκαν στις μπασκετικές βολές και παίξανε από έναν σύντομο αγώνα μπάσκετ. Στο τέλος, για να γιορτάσουμε αυτήν την ξεχωριστή μας εμπειρία, μαθητές και εκπαιδευτικοί φτιάξαμε έναν μεγάλο κύκλο και χορέψαμε ένα χασαποσέρβικο υπό την καθοδήγηση του μαθητή του Β1, Χρύσανθου Αντωνόπουλου. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.. Οι μαθητές μας μέσα από τη βιωματική αυτή δράση μπόρεσαν να δημιουργήσουν νέα βιώματα, να αναπτύξουν ικανότητες αυτογνωσίας και ενσυναίσθησης, να κατανοήσουν την αναπηρία και τη διαφορετικότητα, να υιοθετήσουν συμπεριφορές που προάγουν την ένταξη αλλά και να διασκεδάσουν.
Τη δράση συντόνισαν για το 15ο Γυμνάσιο οι εκπαιδευτικοί Ξανθή Παρασκευοπούλου και Ελένη Κούνα.
IMG 8333 COLLAGE

Το 2023 έκλεισε με μια παράσταση αγάπης, με τη συγκίνηση που μόνο τα παιδιά ξέρουν να μας προσφέρουν! Μαθητές από τέσσερα σχολεία: ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΠΑΤΡΑΣ, 19ο Γυμνάσιο, 15ο Γυμνάσιο, Μουσικό Σχολείο Πάτρας, συνεργάστηκαν, συν-κινήθηκαν στην πιο όμορφη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, για να μας θυμίσουν πώς πρέπει να είναι η εκπαίδευση…πώς πρέπει να είναι η ζωή!

1704652055028 ΑΦΙΣΑ 15ο ΣΚΡΟΥΤΖ COLLAGE

ΑΦΙΣΑ 15ο ΣΚΡΟΥΤΖ

20231213 084841

 

 

Ξεκινώ τη σχολική μου μέρα  δυνατά !!!

 

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 στο τμήμα Γ2 του 15ου Γυμνασίου Πάτρας, στο μάθημα Εργαστήρια Δεξιοτήτων,  φέραμε το πρωινό μας στο σχολείο , με τη πετσετούλα μας, να πάρουμε δυνάμεις . Tι κι αν δεν προλαβαίνουμε να φάμε πρωινό στο σπίτι.…… γιατί ξυπνάμε τελευταία στιγμή…..Το παίρνουμε μαζί μας . Ήταν μια ευκαιρία να συζητήσουμε για την αναγκαιότητα του πρωινού , του υγιεινού πρωινού που θα βοηθήσει στην καλύτερη φυσική κατάσταση των μαθητών μας και την απόδοσή τους.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός Αγγελική Σαββανή.

Μετά από τις εκλογές που έγιναν στις 18 Οκτωβρίου 2023 προέκυψε το 15μελές συμβούλιο της μαθητικής κοινότητας όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Πρόεδρος Μπαράκος Γεώργιος
Αντιπρόεδρος Παπακωστόπουλος Ιωάννης
Γραμματέας Κοσπέτα Νικολίτσα
Μέλη Μπαρής Σπυρίδων
Καούρα Νεφέλη
 Μπασιλάρης Χρήστος – Παναγιώτης
Θοδωρής Σπυρίδων
Τσιατούρας Αθανάσιος
Κετσογιάν Διονυσία
Τσεκούρας Φώτιος
Τσεκούρας Νικόλαος
Δήμος Γεώργιος
Κοσπέτας Νικόλαος
Αντωνοπούλου Ραφαηλία
Χριστοφιλόπουλος Χρήστος

 

Στο σχολείο μας υλοποιήθηκε πολιτιστικό πρόγραμμα  με τίτλο <<ΑΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»,  στο οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τη Β και Γ γυμνασίου, ( με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Καμαρινού Αντιγόνη και την  κ.Παπακανέλλου Ελένη)   και θέμα τη διερεύνηση έμφυλων στερεοτύπων με θεατρικές τεχνικές.

Στα πλαίσια του προγράμματος παρουσιάσαμε μια δική μας παραλλαγή του κλασικού παραμυθιού Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ, με την οποία συμμετείχαμε στο μαθητικό φεστιβάλ θεάτρου ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών.

Ένα σύντομο ηχητικό απόσπασμα από αυτή την προσπάθεια  μπορείτε να ακούσετε, καθώς και να δείτε μια σχετική φωτογραφία.