ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Νοέ 20223

Παιχνίδι με το κάρβουνο

Στο μάθημα των Εικαστικών οι μαθητές της Β΄τάξης ήρθαν σε επαφή με το υλικό του κάρβουνου και πειραματίστηκαν με αυτό.

Ζωγράφισαν και μουτζουρώθηκαν και ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος όπως είναι φανερό και στα πλάνα που επιμελήθηκε ο Εικαστικός του σχολείου.

<iframe src=’https://video.sch.gr/asset/player/U1GbZmZBcZckaoeSThh0gJAO/frW7Bd7ZGcPRHaVNsyxx4n2O’ width=’660′ height=’380′ scrolling=’no’ frameborder=’0′ allowfullscreen=” mozallowfullscreen=” webkitallowfullscreen=” ></iframe>

Ο Εκπαιδευτικός

Ιατρίδης Παναγιώτης

από κάτω από: Σχολικό έτος 2014-2015 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ    

Συνάντηση με τον αστροφυσικό Δρ. Παναγιώτη Μπούμη

Οκτ 202226

“Έχετε συναντήσει ποτέ εξωγήινους;”, “Υπάρχουν εξωγήινοι;” ήταν οι πιο συχνές ερωτήσεις των μαθητών και μαθητριών των Δ και Ε τάξεων του 13ου Δ.Σ. Χαλανδρίου προς τον αστροφυσικό Δρ. Πάνο Μπούμη, ο οποίος επισκέφθηκε το σχολείο στις 10 Ιουνίου 2022, μίλησε για το επάγγελμά του και απάντησε με μεγάλη υπομονή και κέφι τις ερωτήσεις των παιδιών.

1

 

Ο Δρ. Πάνος Μπούμης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρατηρεί τα αναρίθμητα άστρα των δισεκατομμυρίων γαλαξιών που υπάρχουν στο σύμπαν  και προσπαθεί να αποκαλύψει  τα μυστικά που κρύβουν. Ειδικεύεται στον τομέα της Παρατηρησιακής Αστροφυσικής και είναι υπεύθυνος επιστημονικών οργάνων του τηλεσκοπίου 2.3μ «Αρίσταρχος» του Αστεροσκοπείου Χελμού.

“Πήγα σχολείο στο Πολύδροσο Χαλανδρίου. Από μικρός ασχολούμουν με το Διάστημα και την παρατήρησή του με ένα μικρό τηλεσκόπιο που είχα. Παρατηρούσα τη Σελήνη, τους πλανήτες, τα νεφελώματα και ήθελα να ερευνήσω και να μάθω περισσότερα γι αυτά”, απάντησε ο κ. Μπούμης στα παιδιά όταν τον ρώτησαν πώς ξεκίνησε να ασχολείται με το διάστημα.

Ανάμεσα στις πολλές ανακαλύψεις που έχει κάνει έκτοτε, μαζί με τους συνεργάτες του, είναι δυο νέα πλανητικά συστήματα, τα WASP-113b και WASP-114b, τα οποία βρίσκονται εντός του γαλαξία μας. Στην ανακάλυψή τους συμμετείχε το τηλεσκόπιο “Αρίσταρχος”, στην κατασκευή του οποίου πρωτοστάτησε ο κ. Μπούμης.

“Είναι μοναδικό το συναίσθημα να ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο στο σύμπαν, ή να κατασκευάζεις ένα νέο επιστημονικό όργανο και να το χρησιμοποιούν επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο είτε σε επίγεια είτε σε διαστημικά τηλεσκόπια και δορυφόρους. Ο κόσμος του Διαστήματος είναι μοναδικός, μελετάμε τρομερά φυσικά φαινόμενα που δεν μπορούν να υπάρξουν στη Γη, οπότε θα έλεγα σε όποιον θέλει να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα, να το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη, αρκεί να το θέλει πραγματικά“, είπε ο κ. Μπούμης στο ακροατήριό του που τον άκουγε μαγεμένο, με το νου του ήδη να ταξιδεύει κάπου έξω από τη Γη μας, στον κόσμο του μέλλοντος.

2

 

 

Το τηλεσκόπιο 2.3μ “Αρίσταρχος” βρίσκεται στο Αστεροσκοπείο Χελμού, στην Πελοπόννησο. Ονομάστηκε Αρίσταρχος προς τιμήν του αρχαίου Έλληνα αστρονόμου.

(Η φωτογραφία ανακτήθηκε από: https://www.astro.noa.gr/ypodomes/asteroskopeio-chelmoy/)

 

από κάτω από: Σχολικό έτος 2014-2015 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνάντηση με τον αστροφυσικό Δρ. Παναγιώτη Μπούμη    

ERASMUS+ KA2 SPACE*Lab (2021-2023)

Οκτ 202226

Το σχολικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 SPACE*Lab, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας,  έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών ηλικίας 6-14 ετών στις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) καθώς και προς τις νέες διαστημικές σταδιοδρομίες.

Το πρόγραμμα αναπτύσσει μια αποτελεσματική και καινοτόμο παιδαγωγική προσέγγιση που θα εφαρμόζεται στις τάξεις του σχολείου και μια μέθοδο αξιολόγησης για την κατανόηση του αντίκτυπου του προγράμματος στους μαθητές και στα σχολεία.

Το πρόγραμμα υποστηρίζει επίσης την προώθηση των στρατηγικών STEM στις χώρες-εταίρους που συμμετέχουν  (στα σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας και της Ιταλίας) και έμμεσα με τα συνδεδεμένα σχολεία που συμμετέχουν (στη Γερμανία και τη Σλοβενία) τονίζοντας τα οφέλη από την επένδυση σε δεξιότητες STEM και STEΑM από την πρώιμη ηλικία των μαθητών. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, το έργο SPACE*Lab θα υποστηρίξει τους δασκάλους και το σχολικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών των σχολείων, να ενισχύσουν τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτισή τους με καινοτόμες προσεγγίσεις που μπορούν να γίνουν μέρος του καθημερινού τους προγράμματος μαθημάτων και να τονώσουν την περιέργεια των μαθητών και τις μελλοντικές τους επαγγελματικές φιλοδοξίες. Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στη συνανάπτυξη των πόρων του έργου καθώς και σε διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για να εμβαθύνουν στην παιδαγωγική προσέγγιση STEM και STEΑM για το δημοτικό σχολείο.

Οι μαθητές συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες STEM βασισμένες σε διαστημικά θέματα. Για παράδειγμα, θα βιώσουν πώς οι αστροναύτες πετυχαίνουν τον στόχο τους να πάνε στον Άρη χάρη στο επιτραπέζιο παιχνίδι «Αποστολή στον Άρη» που θα διεγείρει την περιέργειά τους για τη συνολική πτυχή των αποστολών στο διάστημα και θα δείξει πως η επιστήμη είναι ανοιχτή σε όλους. Το παιχνίδι θα σχεδιαστεί επίσης μαζί με ειδικούς του διαστήματος, προκειμένου να διατηρήσει όλες τις εκπληκτικές πτυχές της επιστήμης και να προσφέρει στα πρότυπα των μαθητών.

Θα πραγματοποιηθούν διαδραστικές και δυναμικές εκδηλώσεις στα σχολεία, οι οποίες επικεντρώνονται σε διαφορετικές διαστημικές αποστολές όπως Apollo 11, New Horizon, Opportunity, Curiosity και Perseverance για τη συμμετοχή των μαθητών και της σχολικής κοινότητας σε τοπικό επίπεδο σε εκδηλώσεις τόνωσης και έμπνευσης για την προώθηση της εκπαίδευσης STEM και της χρήσης της παιδαγωγικής προσέγγισης του SPACE *Lab.

logo 13o χαλανδρι

 

 

 

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤA STEM & STEAM

Το “STEM” είναι μια προσέγγιση στην Εκπαίδευση που σχεδιάζεται ώστε στη διδασκαλία των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών, που είναι ζωτικής σημασίας για μια βασική κατανόηση του σύμπαντος, να εισαχθούν οι Τεχνολογίες και η Επιστήμη των Μηχανικών, που αποτελούν για τον άνθρωπο τα μέσα αλληλεπίδρασης με το σύμπαν.

Με το STEM επιχειρείται ο μετασχηματισμός από το επίπεδο της παραδοσιακής δασκαλοκεντρικής διδασκαλίας στη διδασκαλία όπου κυρίαρχο ρόλο στο αναλυτικό πρόγραμμα θα διαδραματίζει η επίλυση προβλήματος, η ανακαλυπτική-διερευνητική μάθηση, ενώ θα απαιτείται η δημιουργική εμπλοκή των εκπαιδευόμενων στην ανακάλυψη της λύσης. Το STEM παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.

Τα πεδία STEAM είναι οι τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής, των τεχνών και των μαθηματικών. Το STEAM έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει θέματα STEM με θέματα τέχνης σε διάφορους σχετικούς κλάδους εκπαίδευσης.

SpaceLab

 

 

από κάτω από: Σχολικό έτος 2014-2015 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ERASMUS+ KA2 SPACE*Lab (2021-2023)    

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Μάι 20227

Οι μαθητές των τάξεων  Δ1 και Δ2…  ζωγράφιασαν ,…. κατασκεύασαν ….έγραψαν  και μικρά βιβλία για να πουν στις μανούλες τους ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ .

Ευχόμαστε σε όλες τις μαμάδες του κόσμου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

Να είναι υγιείς και να μας προσέχουν ….

Δ1-Δ2

 

ΦΩΤΟ 1  ΦΩΤΟ 2 1ΦΩΤΟ 3ΦΩΤΟ 4 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας. Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.

Καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ2 εύχονται σε όλες τις μαμάδες ¨ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ”

 

1234

από κάτω από: Σχολικό έτος 2014-2015 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ    

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Α΄ΤΑΞΗΣ

Απρ 20224

Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού, την Τρίτη 29/3/2022, επισκέφτηκαν το βιωματικό εκπαιδευτικό πάρκο Paradise Park, όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Τα γαλακτοκομικά μας”. Μάθανε τον τρόπο παραγωγής του τυριού, του γιαουρτιού και του βουτύρου, είδαν και -όσα ήθελαν- άρμεξαν την κατσίκα του αγροκτήματος, ενώ δοκίμασαν και γαλακτοκομικά προϊόντα!

123

 

 

45

 

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους χώρους του πάρκου, όπου είδαν και τα άλλα ζώα που φιλοξενούνται εκεί, ενώ φυσικά δεν έλειψαν από την ημέρα μας το παιχνίδι και οι αθλητικές δραστηριότητες!

Οι δασκάλες

Μαθά Αντωνία

Βλάχου Ειρήνη

από κάτω από: Σχολικό έτος 2014-2015 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Α΄ΤΑΞΗΣ    

ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

Μαρ 202222

IMG 276d18df3d1d1cbe3ac327669e88c40d V Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πλανητάριο

Μπορούμε άραγε να περιπλανηθούμε στο διάστημα; Μπορούμε ν’ αγγίξουμε τα’ αστέρια, να περπατήσουμε στους αστεροειδείς, να χαϊδέψουμε την «ουρά»  ενός κομήτη; Κάποιος θα έλεγε  όχι. Κι όμως με τη βοήθεια της τεχνολογίας και του θόλου στο Πλανητάριο οι μαθητές της Ε τάξης του σχολείου μας το κατάφεραν.

Παρακολούθησαν τις διαστημικές αποστολές που έχουν γίνει για την εξερεύνηση της ζώνης των Αστεροειδών, πήραν απαντήσεις για τη γέννηση του ηλιακού μας συστήματος, αλλά και την προέλευση του νερού πάνω στον πλανήτη μας.

Αστέρια, γίγαντες και νάνοι πλανήτες, αστεροειδείς και κομήτες, χόρεψαν κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια των μικρών μαθητών και χάρισαν  στιγμές ικανοποίησης.

Μια εξαιρετική εκπαιδευτική επίσκεψη που θα μείνει αξέχαστη, αφού συνδύασε τη χαρά της εκδρομής και το όφελος της γνώσης.

Η εκπαιδευτικός

Ελένη Σεραφείμ

 

από κάτω από: Σχολικό έτος 2014-2015 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ    

200 Χρόνια Νεοελληνική Τέχνη

Μαρ 202210

Με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού του σχολείου μας κ. Σεραφείμ Ελένης και στο πλαίσιο της διδασκαλίας της Ιστορίας της Στ’ τάξης, οι μαθητές της Στ’ τάξης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

« 200 χρόνια ΝεοελληνικήΤέχνη»,

(εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και την Επιτροπή 1821-2021).

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τον Δεκέμβρη του 2021 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν ψηφιακά σε εικονικό μουσείο στο πρώτο μέρος, με προφορική παρουσίαση από την «ξεναγό», την ιστορικό τέχνης Άννα Παντελάκου.

 

13

 

 

 

 

 

 

 

 

Το δεύτερο μέρος ήταν μια διαδραστική καλλιτεχνική άσκηση με την τάξη και την ιστορικό πάνω στο θέμα που παρουσιάστηκε.

Στόχος των ψηφιακών επισκέψεων ήταν η μετάδοση και η διάδοση της Ιστορίας της Νεοελληνικής Τέχνης ,έτσι όπως αυτή εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια των 200 χρόνων του νεοελληνικού κράτους.

Ο τρόπος που έχουν σχεδιαστεί οι ψηφιακές επισκέψεις, καθώς και το θέμα τους συνάδουν απόλυτα με το Πρόγραμμα Σπουδών της Στ’ τάξης του Δημοτικού στο μάθημα της Ιστορίας.

Η γνωριμία με τις εικαστικές ..τέχνες μέσα από αυτό το πρόγραμμα ενίσχυσε την καλλιτεχνική καλλιέργεια, τη δημιουργική έμπνευση και τη συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών και μαθητριών.

245

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα έργα των παιδιών έχουν αναρτηθεί σε έναν πίνακα στον χώρο του σχολείου μας.

 

6

 

από κάτω από: Σχολικό έτος 2014-2015 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 200 Χρόνια Νεοελληνική Τέχνη    

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ – 2ος “ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ”

Μαρ 20228

Τα τμήματα Α1 και Α2  θα ασχοληθούν με το θέμα: “Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης

Τα τμήματα Β1 και Β2  θα ασχοληθούν με το θέμα: “Εγώ και οι συμμαθητές μου”

“Στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων, με αφορμή την θεματική ενότητα “Ευ Ζην – Εγώ και οι συμμαθητές μου”, οι μαθητές του Β2 ζωγράφισαν το πρόσωπο του διπλανού τους στο θρανίο με κηρομπογιές σε Α4 χαρτί.

 

Παρόλο που η μάσκα, λόγω Κορονοϊού, αφαιρεί μέρος της αναγνωρισημότητας του προσώπου κάθε ατόμου, ωστόσο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε μαθητή, όπως τα μαλλιά, τα μάτια, το σχήμα γενικότερα του προσώπου. Ακόμα και τα ρούχα ή ακόμα και την ίδια την μάσκα που αποτελεί μέρος της αισθητικής του κάθε μαθητή άρα και κομμάτι της προσωπικότητας του.

 

Οι μαθητές λοιπόν παρόλο που γνωρίζονται μεταξύ τους, κλήθηκαν να παρατηρήσουν για μια διδακτική ώρα, πιο ιδιαίτερα τους συμμαθητές τους αντλώντας νέα στοιχεία για την προσωπικότητα τους.”

 

Ενδεικτικές προσωπογραφίες

δεξιοτήτων 1δεξιοτήτων 2 1δεξιοτήτων 9δεξιοτήτων 10

 

δεξιοτήτων 11δεξιοτήτων 12δεξιοτήτων 14δεξιοτήτων 15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα τμήματα Γ1 και Γ2  θα ασχοληθούν με το θέμα: ” Είμαστε όλοι εδώ”

 

 

 

 

Τα τμήματα Δ1 και Δ2  θα ασχοληθούν με το θέμα: “Σε μια ρώγα από σταφύλι”

Η Ε΄τάξη και τα τμήματα ΣΤ1 και ΣΤ2 θα ασχοληθούν με το θέμα: ” Φιλία”

 

από κάτω από: Σχολικό έτος 2014-2015 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ – 2ος “ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ”    

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄ΤΑΞΗΣ

Φεβ 202224

13ο Δ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                                     Μάρτιος  2023         

«Ανακοίνωση για τις αιτήσεις εγγραφών μαθητών/τριών Α΄ τάξης για το Σχ. Έτος  2023-24»images

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2023-24, στην Α΄ τάξη Δημοτικού εγγράφονται τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2017.

Οι εγγραφές  θα πραγματοποιηθούν  στο σχολείο μας από 1η  έως  20η  Μαρτίου 

(ώρες: 8:30 – 13:30,  κατόπιν ραντεβού τηλ 2106849439)

Τα όρια της σχολικής μονάδας είναι:

Μεταμορφώσεως, Ολύμπου, Πέλλης, Λ. Πεντέλης, Κηφισού, Πάρνηθος, Λακωνίας, Πεντέλης, Αττική Οδός, Θεοδοσίου, Μεταμορφώσεως

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή μαθητών στο Δημοτικό σχολείο είναι τα εξής:

α. Βιβλιάριο εμβολίωνφωτοτυπία της σελίδας των εμβολίων για τον έλεγχο αυτών

β. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (δίνεται προς συμπλήρωση από το σχολείο).

γ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

δ. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου

Η υποβολή σχετικής αίτησης, η οποία θα δοθεί προς συμπλήρωση από το σχολείο.

Κατά την περίοδο των εγγραφών, πρέπει να τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα αποφυγής διασποράς των ιώσεων. Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι γονείς να προσέρχονται στο γραφείο της Δ/νσης του σχολείου κατόπιν ραντεβού και με τη χρήση μάσκας

Παρακαλούμε για την εφαρμογή των ανωτέρω ενεργειών για την ασφάλεια όλων.

 

Η Διευθύντρια

 

Μαριάνα Χατζημιχαήλ

από κάτω από: Σχολικό έτος 2014-2015 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄ΤΑΞΗΣ    

ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ Πατέρες της εκκλησίας – Προστάτες της Παιδείας

Ιαν 202230

Κάθε χρόνο, στις 30 Ιανουαρίου, η Χριστιανική Εκκλησία τιμά από κοινού τους τρεις Μεγάλους Πατέρες και Οικουμενικούς Δασκάλους, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών, εκτός από τον εκκλησιαστικό χαρακτήρα, έχει και εκπαιδευτικό. Θεωρείται ως η εορτή των ελληνικών γραμμάτων, καθόσον οι Τρεις Ιεράρχες συνετέλεσαν στην ανάπτυξη της χριστιανικής διδασκαλίας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων.

Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της εορτής των Τριών Ιεραρχών καθιερώθηκε στις 9 Αυγούστου του 1841 από το ακαδημαϊκό συμβούλιο του Οθωνείου Πανεπιστημίου (νυν Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και πρωτογιορτάστηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1842.

Τα επόμενα χρόνια, ο εορτασμός επεκτάθηκε σ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

 

 

ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΦΩΤΟ

 

από κάτω από: Σχολικό έτος 2014-2015 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ Πατέρες της εκκλησίας – Προστάτες της Παιδείας    
« Παλιότερα άρθρα


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων