3ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων

Δράσεις και Διδακτικές Παρεμβάσεις στο Σχολείο μας!

Τοποθέτηση Ψυχολόγου – Ρόλος Σχολικού Ψυχολόγου

Οκτ 20198

Ρόλος Σχολικού Ψυχολόγου

Ο σύγχρονος ρόλος του/της σχολικού ψυχολόγου είναι πολυδιάστατος και αφορά σε ποικίλους τομείς παροχής ψυχολογικών-συμβουλευτικών υπηρεσιών. Οι σχολικοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν με συστηματικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο τους μαθητές, συνεργάζονται με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλη τη σχολική κοινότητα με στόχο τη βελτίωση της μαθησιακής πορείας, την προαγωγή της συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης των μαθητών και τη δημιουργία ασφαλούς, υγιούς και υποστηρικτικού κλίματος, που ενισχύει τους δεσμούς ανάμεσα στο σχολείο, την οικογένεια και την κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό φυλλάδιο από το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ: ΡΟΛΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

 

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού!

Σεπ 201924

Το σχολείο  μας,  στα πλαίσια του εορτασμού της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, επισκέφθηκε το αθλητικό κέντρο Planet one.

Οι μαθητές πέρασαν το πρωινό τους πρόγραμμα, παίζοντας και γνωρίζοντας διάφορα Ολυμπιακά Αθλήματα υπό την καθοδήγηση καθηγητών Φυσικής Αγωγής.

 

Αγιασμός 2019-2020

Σεπ 20195

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός του 3ου Δημοτικού Σχολείου και 5ου Νηπιαγωγείου Βριλησσίων για τη σχολική χρονιά 2019-2020, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 8:45 πμ.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, οι μαθητές θα αποχωρήσουν με τους γονείς τους, εκτός από τους μαθητές/τριες της Α΄ Τάξης που θα παραμείνουν με τους γονείς τους ώστε να μοιραστούν στα τμήματα και τα παιδιά να γνωρίσουν τις δασκάλες τους.

Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου σας εύχονται,

Καλή σχολική χρονιά!

Ανακοίνωση

Ιούν 201912

3ο Δημοτικό σχολείο Βριλησσιων.         12/6/2019

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, από τις 8:15-11:30 θα δοθούν οι τίτλοι προόδου σε όλους τους μαθητές. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους.

Η διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχεται σε όλους ΚΑΛΌ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ.

Η Διεύθυνση

Καλοκαιρινή γιορτή!

Ιούν 201912

Την Παρασκευή 7-6-2019 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η καλοκαιρινή μας γιορτή. Ακούσαμε τραγούδια από τη χορωδία και χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς.

Μια ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και ευχόμαστε στα παιδιά της Στ’ καλό ταξίδι στο συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους που υλοποίησαν τη γιορτή αυτή καθώς και το σύλλογο γονέων για τη βοήθεια του.

Και του χρόνου!

Βιβλιοπαρουσιαση Α τάξη!

Ιούν 20196

Την Πέμπτη 8/05/19 επισκέφθηκε το σχολείο μας η συγγραφέας Βιβη Καββαδά. Μαζί με την εικονογράφο και εικαστικό του σχολείου μας Ελένη Πεχλιβάνη διάβασαν το βιβλίο «Νασος το ελεφαντάκι, η νέα πατρίδα». Στη συνέχεια έκαναν διάφορες χειροτεχνίες και παιχνίδια με τα παιδιά της Α τάξης.

 

«Μικρός Πρίγκιπας» από Β’ και Στ’!

Ιούν 20194

Οι μικροί μαθητές των Β΄1 και Στ΄1 τάξεων του σχολείου μας, γνώρισαν τον Antoine Saint – Exupery και με τη βοήθειά του ταξίδεψαν στη γη και στο διάστημα και γνώρισαν τον «Μικρό Πρίγκιπα»!

Παίζοντας και τραγουδώντας στα ελληνικά (Β’1) και γαλλικά (Στ΄1), μας πήραν μαζί τους στο ταξίδι τους και μας θύμισαν πως:

«Μονάχα με την καρδιά βλέπεις καθαρά. Το ουσιώδες είναι αόρατο στα μάτια».

Οι εκπαιδευτικοί

Δαρειώτου Ελένη

Πλαταρά Ζαφειρία

Καλοκαιρινή γιορτή!

Ιούν 20194

Πρόσκληση γιορτή λήξης σχολικού έτους

Τρίτη ,4 Ιουνίου 2019

Την Παρασκευή 7/06/2019 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί η γιορτή τέλους της σχολικής χρονιάς 2018/19 στο σχολείο μας.

Την ημέρα της γιορτής θα γίνει μεταφορά του πρωινού ωραρίου και όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/μαθήτριες θα έρθουν το απόγευμα.

Σας περιμένουμε !!!

Προστασία από τα ατυχήματα!

Μαΐ 201914

Στις 7/5/2019 πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής πρόγραμμα στους μαθητές της Δ2 τάξης για την προστασία από τα ατυχηματα.

Η παρουσίαση έγινε από τους φοιτητές του τμήματος.

Βράβευση του σχολείου μας!

Μαΐ 201910

3ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων                                                                       15/5/2019

Αγαπητοί μαθητές, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 11:00 στην αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος» του πάρκου «Μίκης Θεοδωράκης», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση βράβευσης των σχολείων για τη δράση: «Ανακυκλώνουμε γιατί ,μετράει». Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε όποιοι μαθητές μπορείτε σε αυτή την εκδήλωση και να παραλάβετε τον έπαινο του σχολείου και δώρα που θα προσφερθούν. Σας περιμένουμε!!!

Η Διεύθυνση

« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων