Δράση φιλαναγνωσίας “Διαβάζουμε Μαζί”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η σχολική βιβλιοθήκη «Κυψέλη» διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη δράση φιλαναγνωσίας «Διαβάζουμε Μαζί!», την Πέμπτη 2 Απριλίου 2026.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριές σας σε μια δημιουργική γιορτή αφιερωμένη στο παιδικό βιβλίο και στη χαρά της ανάγνωσης.

Με αφετηρία ένα παραμύθι, τα παιδιά μπορούν να το επεξεργαστούν δημιουργικά μέσα από ποικίλες μορφές έκφρασης, όπως:

🎨 Κολάζ και αφίσες
🎶 Τραγούδια
🎙️ Podcasts
📹 Βίντεο
✍️ Δημιουργική γραφή (παραμύθι, ποίημα, κόμικ, εικονογραφημένη ιστορία)
🖌️ Ζωγραφική
🤝 Συνεργατικά projects μεταξύ τάξεων ή σχολείων

Όλες οι δημιουργίες θα συγκεντρωθούν σε ένα συνεργατικό Padlet της «Κυψέλης», όπου θα παρουσιαστεί το έργο μαθητών και εκπαιδευτικών, αναδεικνύοντας τη δύναμη της φαντασίας και της συνεργασίας.

👉

Για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, συνέδεσα το φετινό μήνυμα «Φύτεψε ιστορίες, και ο κόσμος θα ανθίσει» με το έργο «Εμένα με νοιάζει» της Γαλατειας Γρηγοριάδου  Σουρελη.

   Μέσα από αυτή τη σύνθεση, η φωνή του παιδιού που «νοιάζεται» συναντά τη δύναμη της αφήγησης και της φαντασίας που προτείνει το μήνυμα της ημέρας.
«Οι μαθητές του Σχολείου της Γρηγοριάδου Σουρέλη γίνονται συμβολικές μορφές που δεν μένουν παθητικές, αλλά μεταμορφώνονται σε δημιουργούς: καλλιεργούν ιστορίες σαν σπόρους και τις αφήνουν να ανθίσουν σε έναν πιο ευαίσθητο και ανθρώπινο κόσμο.»

Έτσι, το «εμένα με νοιάζει» δεν είναι απλώς μια δήλωση — γίνεται πράξη:
να σπέρνω λέξεις, να καλλιεργώ συναισθήματα, να αλλάζω τον κόσμο μέσα από τα βιβλία.

📌 Συνεργατικό Padlet:
https://padlet.com/kypselilibrary/padlet-je5g50qlyhjek1wk

657403347 122204549018787428 3425549097193508792 nStigmiotypo othonhs 2026 04 14 134826

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *