Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής

Ανακοίνωση

Δημιουργία Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής στο 6ο ΔΣ Νίκαιας

Αγαπητοί γονείς,

Το σχολείο μας, με παράδοση σε δράσεις Φιλαναγνωσίας και Βιβλιοφιλίας, πρόκειται να δημιουργήσει Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής με διδάσκουσα την κ. Δηλαβέρη Βασιλεία, Δασκάλα του Ε1.

Στόχος του Εργαστηρίου αυτού είναι μέσα από βιωματικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες να βοηθήσει τους μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό να «ξεκλειδώσουν» τη φαντασία τους και να ανακαλυψουν τις βασικές αρχές συγγραφής σύντομων πρωτότυπων και ευφάνταστων κειμένων και συγκεκριμένα διηγημάτων.

Διαβάστε εδώ 

Στην προσπάθειά  μας αυτή ενώνουμε τις δυνάμεις μας με άλλα 7 σχολεία και στόχος μας είναι να συγγράψουμε ένα βιβλίο με αυτοτελή διηγήματα που εντάσσονται όμως στην ευρύτερη θεματική της διαφορετικότητας, όπως τη βιώνουν τα παιδιά της ηλικίας των 11-12 χρόνων. Το βιβλίο αυτό θα ολοκληρωθεί συγγραφικά γύρω στο Πάσχα και θα εκδοθεί με τα ονόματα όλων των μικρών συγγραφέων από εκδοτικό οίκο του οποίου το όνομα θα ανακοινωθεί σε προσεχή μας επικοινωνία. Την οργάνωση αυτής της δράσης με το όνομα «Τα Μικρά Μολύβια» έχουν αναλάβει τα Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» και τα σχολεία που συμμετέχουν είναι:

Εκπαιδευτήρια Κασσαβήτα: φυλετική διάκριση (χρώμα)

4ο Δ.Σ. Δραπετσώνας: πολιτισμική διάκριση (ήθη-έθιμα-θρησκεία)

9ο Δ.Σ. Πειραιά: σωματική αναπηρία (βαρηκοΐα)

55ο Δ.Σ. Πειραιά: οικονομική, περιουσιακή κατάσταση (φτώχια)

6ο Δ.Σ. Νίκαιας: αποστερημένο οικογενειακό περιβάλλον (παιδί που μεγαλώνει με γιαγιά και παππού)

11ο Δ.Σ. Νίκαιας: ιδιόμορφη εξωτερική εμφάνιση

13ο Δ.Σ. Χαλανδρίου: μαθησιακή ιδιαιτερότητα (ευφυΐα, καλλιτεχνική φύση)

Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία: καταγωγή (πρόσφυγας, μετανάστης)

Το Εργαστήριο θα λαμβάνει χώρα κάθε Δευτέρα μετά τη λήξη του πρωινού ωραρίου από τις 13.20 – 14.30μμ μέχρι την ολοκλήρωση της δράσης (περίπου στις 18/4/16) στο χώρο του σχολείου. Καθώς το παιδί σας έχει εκδηλώσει επιθυμία να συμμετάσχει στα μαθήματα του Εργαστηρίου παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Υπεύθυνη Δήλωση ότι του επιτρέπετε να συμμετάσχει σε αυτό κατά τη μέρα και την ώρα που αναγράφεται

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Η διδάσκουσα

 Δηλαβέρη Βασιλεία

Υπεύθυνη Δήλωση

Ο/Η υπογραφόμενος/η _______________________________________________

γονέας του/της μαθητή/τριας ________________________________________

της ________ τάξης του 6ου ΔΣ Νίκαιας δηλώνω υπεύθυνα ότι ενημερώθηκα για τη λειτουργία του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής που θα λαμβάνει χώρα κάθε Δευτέρα στις 13.20 – 14.30μμ στο χώρο του σχολείου και επιτρέπω στο παιδί μου να συμμετάσχει σε αυτό.

                                              Ο/Η Δηλών/ούσα

 

Υπογραφή και Ονοματεπώνυμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *