Η 3η μας εκπομπή στον αέρα του European School Radio!!!!

Η τρίτη μας εκπομπή είναι γεγονός και πρόκειται να βγει στο διαδικτυακό αέρα του European School Radio την Κυριακή 14/2/2016 στις 11:00πμ για μισή ώρα!!!

Ακούστε την εκπομπή μας στην πλατφόρμα του ESR για να συμμετάσχετε και στο chat με σχόλιά σας!!!Αν δεν μπορέσετε να την ακούστετε την Κυριακή μπορείτε να την ακούσετε από το ιστορικό εκπομπών του σχολείου μας στην πλατφόρμα του ESR και στη συνέχεια αφήστε τα σχόλιά σας κάτω από το άρθρο!!!
Σε αυτή την εκπομπή οι μαθητές της Ε1 τάξης αποφάσισαν να μιλήσουν για τέσσερα θέματα, δύο project τα οποία δούλεψαν στην τάξη, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν και μια Έκπληξη.
Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος, ο Σπύρος και η Βαλεντίνα μίλησαν για τη συμμετοχή τους στη δημιουργία δύο ποιημάτων για το Διαδικτυακό Εκφοβισμό και τη Ρητορική Μίσους. Απολαύστε τα ποιήματα που έγραψαν μαζί όλοι οι μαθητές της τάξης μας και περιμένετε τη συνέχεια γιατί… σε επόμενη εκπομπή θα τα κάνουμε και τραγούδι!!!! (λεπτομέρειες στο άρθρο μας “Ποιητικές δημιουργίες και Ασφαλές Διαδίκτυο!!!”).

Ο Γιώργος και ο Πέτρος θέλησαν να μας πληροφορήσουν για τη χρησιμότητα της Πυραμίδας της Υγιεινής Διατροφής και το Κυνήγι Θησαυρού που παίξαμε στο μάθημα της Φυσικής (λεπτομέρειες στο άρθρο μας  “Ψάξε, ψάξε για να με βρεις!!!”).

Στη συνέχεια όλα τα παιδιά της τάξης τραγούδησαν και ηχογράφησαν για τους ακροατές τους το τραγούδι “Τόσο Λάθος Διατροφή;” σε στίχους και μουσική Τατιάνας Ζωγράφου και διδασκαλία της Μουσικού του σχολείου μας κ. Ηρώς Σαριμούτσου. Ακούστε τους εδώ:

Μια μεγαλύτερη ομάδα χωρισμένη σε υποομάδες ασχολήθηκαν με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ξένος ή Ξένιος και ποια η διαφορά” της Action Aid το οποίο παρακολουθήσαμε στις 18/12/15. Έτσι, η Δώρα, η Ελεάνα και ο Ηλίας μας μίλησαν γενικά για το έργο της Action Aid, η Σοφία, η Κωνσταντίνα και η Όλγα μας περιέγραψαν τη διαδικασία των βιωματικών παιχνιδιών στα οποία συμμετείχαν και η Μαρία με το Γιάννη κατέγραψαν τις εντυπώσεις και τα συμπεράσματα από τα παιχνίδια αυτά. Τεχνική υποστήριξη της ομάδας αλλά και των υπόλοιπων μαθητών ο Βασίλης (λεπτομέρειες στο άρθρο μας “Ξένος, Ξένιος και ποια η διαφορά;”)

Τέλος, η Δώρα και η Ελεάνα ανέλαβαν να μας μιλήσουν για τις εντυπώσεις τους από την παράσταση  – έκπληξη “Το δικό μου ψάρι” της ομάδας Κινητήρας, που το σχολείο μας σε συνεργασία με την οργάνωση “Πάνος και Χρυσηίδα  –  Βοήθεια για τα παιδιά” πρόσφερε σε όλους τους μαθητές μας δωρεάν!!! Μας προτρέπουν μάλιστα να κάνουμε περισσότερες τέτοιες εκπλήξεις στο σχολείο και εμείς σκοπεύουμε να τις ακούσουμε!!!

Για την προετοιμασία της εκπομπής μας χρησιμοποιήσαμε όλα τα μέσα (Η/Υ, διαδίκτυο, το blog του σχολείου, το κινητό της κυρίας όπου υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο από τις δράσεις, ομαδικά πόστερ που είχαμε ετοιμάσει και σημειώσεις) και φυσικά δουλέψαμε ομαδικά!!! Καμαρώστε μας στις παρακάτω φωτογραφίες:

SAM_074120160210_091912

 

20160210_091855pizap.com14553807610531

Όσον αφορά την τεχνική υποστήριξη της εκπομπής, πρέπει να πούμε ότι οι μαθητές του Ε1 συμμετέχουν όλοι στο Ραδιοφωνικό Εργαστήριο της τάξης μας που πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις 13:20-14:00 μετά το πέρας των μαθημάτων. Έχουν ήδη μάθει τις βασικές λεοτουργίες του Audacity, του ελέυθερου προγράμματος επεξεργασίας ήχου με το οποίο συνθέτουμε τις εκπομπές μας, και πώς να κατεβάζουν τραγούδια από το διαδίκτυο για να επενδύσουν μουσικά τα λόγια τους!!! Σε λίγο καιρό να είστε σίγουροι ότι τις εκπομπές τους θα τις φτιάχνουν ολόκληρες μόνοι τους!!!!

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *