Brownies (Κωνσταντίνος Δημόκας, Ομάδα 1)
Υλικά 
• 180 γρ. βούτυρο
• 400 γρ. κουβερτούρα
• 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 4 αβγά
• 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
• 40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
• Βάζουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ το οποίο το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
• Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
• Αφού λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά.
• Μετά ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας και ρίχνουμε και τη βανίλια.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα) ενσωματώνοντας καλά στο μείγμα με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
• Τέλος, προσθέτουμε επιπλέον 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη και τα ανακατεύουμε για πολύ λίγο στο μείγμα. Καλό θα ήταν το μείγμα να είναι κρύο για να μην λιώσει η σοκολάτα.
• Σε ένα ταψί 20×30 εκ. (ή 26 εκ. διάμετρο σε στρογγυλή φόρμα) βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.
• Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο την λαδόκολλα.
• Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
• Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και απλώνουμε λιωμένη λευκή σοκολάτα. Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
Σουφλέ Αλλαντικών (Όλγα Μαρία Τζιμοπούλου, Ομάδα 3)
Υλικά
• 1 μεγάλο πακέτο φέτες του τοστ
• 500gr διάφορα τυριά (mozzarella, gouda)
• 6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
• 3 φέτες μπέικον
• 5 φέτες πάριζα
• 500ml γάλα ( 100ml για να ραντίσουμε τις φέτες)
• 3 αυγά
• 200gr φυτική κρέμα γάλακτος
• Λίγο βούτυρο για το ταψί, λίγο πιπέρι κ αλάτι
Εκτέλεση
• Βουτυρώνουμε το ταψί
• Αραδιάζουμε τις φέτες του τοστ στο ταψί ώστε να μην έχει καθόλου κενό (αφού αφαιρέσουμε την κόρα)
• Ραντίζουμε τις φέτες με ελάχιστο γάλα
• Αραδιάζουμε τα αλλαντικά και τη μισή ποσότητα τυριών
• Σκεπάζουμε με μια άλλη στρώση ψωμιού με τον ίδιο τρόπο
• Χτυπάμε με τον αναδευτήρα τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και το περιχύνουμε στο ταψί
• Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί
• Ψήνουμε στους 180 για 30 – 35 λεπτά
Τα κομμάτια που αφαιρούμε από τις φέτες του τοστ τα κόβουμε σε κυβάκια, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίγανη και λίγο αλάτι και τα βάζουμε στο φούρνο για 5 – 7 λεπτά ανακατεύοντας τα όση ώρα ετοιμάζουμε το σουφλέ.
**** Ότι περισσέψει από τα υλικά μπορούμε να κάνουμε μία πράσινη σαλάτα με σως από μέλι, ξίδι και λάδι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ:
• 100gr Ιταλική σαλάτα
• 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
• 100gr κασέρι
• Κρουτόν
• Ντρέσινγκ ( 30gr λάδι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, ξίδι)
277γρ. υπόλειμμα συνταγής
Λιγκουίνι Ναπολιτέν (Γιώργος Ταυλίκος, Ομάδα 1)
- Λιγκουίνι 500gr
- Ντοματίνια 200gr
- Πελτέ ντομάτας
- Βασιλικός (φρέσκος & ξηρός)
- Πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σκόρδο
- Ζάχαρη
- Λάδι
- Παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ντοματίνια και τον φρέσκο βασιλικό και τα τα πολτοποιούμε μαζί με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
- Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με λίγο πελτέ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την πολτοποιημένη σάλτσα, την πάπρικα, λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά περίπου.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό για να βράσει και έπειτα βάζουμε τα μακαρόνια.
- Μετά από 7 λεπτά περίπου αφού αρχίσει ο βρασμός στραγγίζουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε τη σάλτσα και την παρμεζάνα.
- Σερβίρουμε με λίγη ακόμη παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.
38γρ. υπόλειμμα συνταγής
Γεμιστό ρολό τορτίγιας Εύα Βρανά (Ομάδα 2)
Υλικά 
• 200 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 πιπεριά κόκκινη
• 400 γρ. κοτόπουλο, ψημένο
• 100 γρ. κέτσαπ
• 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
• 1 κ.σ. θυμάρι
• 1 πρέζα μπούκοβο
• αλάτι
• πιπέρι
• 6 τορτίγιες, ή αραβικές πίτες
Για την επικάλυψη
• 50 γρ. κέτσαπ
• 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Εκτέλεση
• Βάζουμε τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
• Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα.
• Μεταφέρουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κέτσαπ, το τυρί, το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
• Απλώνουμε τις τορτίγιες στον πάγκο εργασίας μας σε δύο σειρές φροντίζοντας να ακουμπάνε μεταξύ τους. Στο σημείο που ακουμπάνε βάζουμε λίγο νερό ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
• Βάζουμε όλη τη γέμιση στις τορτίγιες και τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας πρώτα το πλαϊνό μέρος από τις τορτίγιες. Βάζουμε νερό στην άκρη για να κολλήσουν μεταξύ τους. Πιέζουμε ελαφρά για να δώσουμε σχήμα.
Υπόλειμμα συνταγής 64γρ.
Κέικ πορτοκάλι με κομματάκια σοκολάτας (Τανταλίδου Δήμητρα, Ομάδα1)
Υλικά:
- 220 γραμ. βούτυρο
- 220 γραμ. ζάχαρη
- 220 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 αυγά
- 50 γρ. γάλα
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 30 γρ. χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με μίξερ χειρός για 1’ να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 3-4’ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κρεμώσει το βούτυρο.
Ένα – ένα ρίχνουμε τα αυγά και έπειτα το γάλα.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να χαθεί το αλεύρι.
Κόβουμε την σοκολάτα σε κομμάτια. Ρίχνουμε το μίγμα στην φόρμα μας και ρίχνουμε μέσα και τα κομμάτια σοκολάτας.
Βάζουμε στο φούρνου το μείγμα κέικ και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
384 γρ. υπόλειμμα συνταγής
Chilly (Αναστάσιος Λαζαρίδης Ομάδα 2)
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι
- λίγο μαϊντανό
- 2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πιπεριά καυτερή
- Λίγο μπουκοβο
- 1 πακέτο σάλτσα
- 1 ποτήρι νερό
Για τις πίτες
Υλικά
- 220 γρ αλεύρι
- 130 γρ νερό
- 20 γρ σπορέλαιο
- 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
- 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
- 100 γρ. καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, το σπορέλαιο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη τότε συνεχίζουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με το καλαμποκάλευρο, βάζουμε το ένα κομμάτι από τη ζύμη μας και ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να γίνει πολύ λεπτή και να έχει διάμετρο 25-30 εκ. Αφαιρούμε το περιττό καλαμποκάλευρο και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά για να ψηθεί να πάρει χρώμα και αφαιρούμε.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη.
Ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι το τσιγαρίζουμε μετά μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς μετά ρίχνουμε την σάλτσα. αλάτι πιπέρι την καυτερή πιπεριά στα φασόλια με το νερό τον μαϊντανό και το μπούκοβο και το αφήνουμε να βράση κάπου στα 20-25 λεπτά.
Μηλόπιτα (Γιώργος Μιγδάνης, Ομάδα 3)
Υλικά
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 2 Κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες αλεύρι
- 3 αυγά
- 5 μήλα
- 1 μπέικιν
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομματάκια και προσθέτουμε 2 κουταλιές ζάχαρη και λίγη κανέλα τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το μπέικιν και το αλεύρι και ρίχνουμε τα μήλα στο ίδιο μπόλ και αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο το ταψί και προσθέτουμε όλο το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 για 40-50 λεπτά.
Υπολείμματα: 223 γρ (τσόφλια αυγών και φλούδες μήλων)






