Τρεις μύθοι για τη Μινωική Κρήτη κι άλλος ένας, αυτός της Αλκυόνης

Η τάξη Που πετάει ανοίγει τα φτερά της στην ελληνική μυθολογία και από χτες ταξιδεύει με κέρινα φτερά, πάνω σε ταύρους και συναντά τον Δία και την Ευρώπη, τον Θησέα και την Αριάδνη, την Αλκυόνη και τον Κύηκα!

Το μάθημα της Γλώσσας με τη Μελέτη Περιβάλλοντος συνδυάσαμε (Αλκυονίδες ημέρες) και με το Εργαστήρι δεξιοτήτων που αυτό το διάστημα είναι οι Σεισμοί, τα Ηφαίστεια και τα Τσουνάμι (συνδέσαμε την παρακμή του μινωικού πολιτισμού με την ηφαιστειακή έκρηξη της Θήρας πριν από 3.600 χρόνια)!

 

Ο Πέτρος και ο λύκος

Σήμερα το πρωί τα αστεράκια της Α΄ και Β΄ τάξης παρακολούθησαν τη ζωντανή αναμετάδοση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Με αμείωτο ενδιαφέρον οι λιλιπούτειοι μαθητές του σχολείου μας άκουσαν το μουσικό παραμύθι “Ο Πέτρος και ο λύκος” του Σεργκέι Προκόφιεφ, ερμηνευμένο καταπληκτικά από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και την μοναδική αφηγήτρια!

Παρακολούθηση livestream της ΚΟΘ 1 Παρακολούθηση livestream της ΚΟΘ 2

Τη ζωντανή αναμετάδοση του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΚΟΘ παρακολούθησαν και οι μαθητές και οι μαθήτριες των μεγαλύτερων τάξεων του σχολείου μας από την Γ΄ έως την Στ΄.

Το μάθημα… τραγούδι!

Το σημερινό μας μάθημα στη Γλώσσα τραγουδιστά:

Η προπαίδεια του 5… τραγουδιστά:

Ας συνδυάσουμε τα ποντίκια με την προπαίδεια!

Τα ποντίκια στο ψυγείο και η προπαίδεια του 2: