Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η φετινή επέτειος ήταν διαφορετική από κάθε άλλη χρονιά, αφενός λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων αφετέρου λόγω της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης. Εκμεταλλευθήκαμε όσο μπορούσαμε τις δυνατότητες της τηλεδιάσκεψης ώστε να μεταφέρουμε στα παιδιά τη σημασία της επανάστασης και το πνεύμα των αγωνιστών του 1821.

Όλοι μαζί ταξιδέψαμε στην εποχή της Επανάστασης με τον Φώτη συντροφιά μας και οδηγό μας!

(λεπτομέρειες στον σύνδεσμο https://epanastasi1821.online/?fbclid=IwAR3tGxI5kdPswaxfx6WDOVv9OJnBzvUrM9qNH-0aRS69JmkJXIrKukqB1jc )

Στο ταξίδι μας στον χρόνο μάς βοήθησε και η έκθεση του Μουσείου Ελιάς και ελληνικού Λαδιού από τη Σπάρτη, με κεντρικούς πρωταγωνιστές τους Αγωνιστές του ’21 σε φιγούρες Playmobil!

To 21 αλλιώς

Στο αρχείο εκτός από παρουσιάσεις υπάρχουν και αρκετές δραστηριότητες, κατάλληλες για την ηλικία των μαθητών της Α’ τάξης.

Και, επειδή μας αρέσει πολύ το σχέδιο και η ζωγραφική, μάθαμε να ζωγραφίσουμε τσολιά παρακολουθώντας σχετικό βίντεο και προσπαθώντας ταυτόχρονα να τον σχεδιάσουμε!

Ακολουθούν υπέροχες ζωγραφιές των παιδιών:

του Κωνσταντίνου-Γεράσιμου Κ.

 

 

   της Μαριφαίης

 

 

 

 

 

 

του Κωνσταντίνου Κ.

 


  του Σπύρου

 

 

 

 

της Μαριλέτας

 

 

 

του Αλκιβιάδη

 

 

 

της Λυδίας

Η κυρά Σαρακοστή

Το έθιμο της κυρα Σαρακοστής το συναντάμε και στην Καταλονία της Ισπανίας με μικρές διαφορές και αρκετές ομοιότητες, τις οποίες εντοπίσαμε και συζητήσαμε κατά τη διάρκεια της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Απολαύσαμε το καταλανικό λαϊκό τραγουδάκι και για το τέλος καταγράψαμε τη συνταγή για μια αλατοζυμαρένια κυρά Σαρακοστή να δώσουμε στις μαμάδες και στους μπαμπάδες μαζί τους να φτιάξουμε!

La Vella Quaresma

Περιμένουμε να δούμε και να δείξουμε τις ζυμαρένιες Σαρακοστές μας!

της Μαρίας

 

 

 

 

 

 

 

του Άγγελου

 

 

 

 

 

 

 

του Αλκιβιάδη

 

 

 

 

 

 

 

 του Κωνσταντίνου Κ.

 

 

 

 

 

 

 

της Μαριφαίης

 

 

 

 

 

 

 

της Στέλλας 

Τα χέρια δεν χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε

Αφιέρωμα στην Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής Βίας με παραμύθι και δημιουργία αφίσας.

Τα χέρια δεν χτυπάνε, τα χέρια δημιουργούν, νιώθουν, αγαπάνε! Τα χέρια είναι παιδιά, παιδιά που θέλουν φίλους, επιζητούν την προσοχή, νιώθουν μοναξιά. Ακόμη και ένα παιδί να ενδιαφερθεί γιατί στέκεται κάποιο άλλο παιδί μόνο του, λυπημένο στην αυλή, το λυπημένο παιδί μπορεί να γίνει και πάλι χαρούμενο, ευτυχισμένο! Όλοι μαζί μπορούμε. Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε τα χέρια, να σηκωθούμε ξανά, να χαμογελάσουμε παρέα!