Κλειστό Γυμναστήριο – Αίθουσα Γυμναστικής – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων,  (βλ. σχετ. 112655/Γ4/06-10-2010 και 1392/Γ4/17-12-1998).

Οι χώροι αυτοί χρησιμοποιούνται κυρίως για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Δεν επιτρέπεται η μετατροπή τους σε αίθουσες διδασκαλίας και δεν μεταβάλλεται η χρήση τους ακόμη και αν υπάρχει κλειστό γυμναστήριο.

Δεν επιτρέπεται μόνιμη εγκατάσταση αντικειμένων (σκηνή, εξέδρα, καρέκλες κ.λπ.).

Αν χρησιμοποιηθούν για άλλες εκδηλώσεις (πολιτιστικές, συνεδριάσεις κλπ), αμέσως μετά το τέλος τους πρέπει να αποκαθίσταται η αθλητική χρήση των χώρων αυτών.
Συμπεριλαμβάνονται δε, στην καθημερινή καθαριότητα της σχολικής μονάδας.

Επίσης, σύμφωνα με την 681/22.6.87 εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ [/b]
α) Τα κλειστά Γυμναστήρια, οι αίθουσες Γυμναστικής και οι χώροι πολλαπλής χρήσεως είναι μόνον για το μάθημα της Γυμναστικής.
β) Στις ίδιες αίθουσες εφόσον δεν εμποδίζεται το μάθημα Φυσικής Αγωγής μπορούν να γίνονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, που πρέπει να έχουν συγκεκριμένη διάρκεια και αμέσως μετά το τέλος να γίνεται η αποκατάσταση της  λειτουργίας του χώρου. Στην καθαριότητα του σχολείου να συμπεριλαμβάνεται και η καθημερινή καθαριότητα του χώρου αυτού.

Αθλητικό υλικό: H χρήση και η φύλαξη του αθλητικού υλικού διέπεται από την σχετ. 26-2-1986 Ι4/174.

Στην αρχή του διδακτικού έτους ο εκπαιδευτικός ΦΑ ενημερώνει εγγράφως τον Διευθυντή για τις ελλείψεις του σε αθλητικό υλικό. Ο Διευθυντής φροντίζει για την προμήθεια του απαραίτητου αθλητικού υλικού, με την ίδια διαδικασία που ακολουθεί για την προμήθεια του λοιπού εκπαιδευτικού υλικού
(γραφική ύλη, εξοπλισμός εργαστηρίων, πίνακες κλπ)